Kijk hoe Kimi Räikkönen een Ferrari F12berlinetta aftrapt

Auteur: , 26 Reacties

Een stoïcijnse Fin in een auto die klinkt alsof 'ie een gruwelijk ochtendhumeur heeft. Welkom bij de beste manier om je vrijdag te beginnen.

Kijk hoe Kimi Räikkönen een Ferrari F12berlinetta aftrapt

Wie bij een groot Formule 1-team onder contract staat wéét dat er vroeg of laat reclame moet worden gemaakt voor koopwaren. Niet heel spannend als je, bijvoorbeeld, voor Renault rijdt, maar wanneer je F1-team in Maranello is gehuisvest wordt er doorgaans prima spul voor je klaar gezet.

Alonso deed al eens een interviewsessie vanuit de 740 pk tellende F12berlinetta, dit keer is het de sympathieke Fin – sinds vorig jaar weer onder contract bij Ferrari – die op Fiorano een autojourno alle hoeken van het kuipstoeltje in de GT laat zien. Hij is trouwens opvallend spraakzaam, terwijl hij met één hand aan het stuur powerslides corrigeert. Een erfenisje uit je WRC-periode, Kimi?

Met dank aan iedereen voor de tip!26 reacties

Haha lol at 40sec

“Don’t worry, they have plenty cars if somethings happens
@azuli: epic, iceman heeft dus wel humor
@azuli: Die uitspraak komt op de nieuwe T-shirts van 2015, naast de “Shut up, I know what I’m doing!”.
Eén van de grootste helden op de huidige grid! Vooral tijdens z’n crash op Silverstone: “Oh, f*ck!!” Ik ben zelf overigens meer fan van Hamilton
Heerlijk hoe schijnbaar relaxed hij zo hard met die auto gaat. Alsof het een thee kransje is….
Heerlijk… Mijn koffie wegslurpen onder het genot van een schreeuwende F12.
WOw… toch heel wat meerij-filmpjes gezien hier op AB intussen, maar dit vind ik wel met stip één van de vetste ! Videokwaliteit misschien niet echt premium, maar wellicht juist daardoor, met dat gruwelijk lekkere geluid het gevoel dat je zelf aan boord zit : )

More !!
Ik snap niet dat ze flippers niet altijd aan het stuur vast maken. Je ziet Kimi ook rommelen om in een bocht te kunnen schakelen, omdat ie 1 hand van z’n stuur moet halen…
@volvoturbo:
ms omdat als je het stuur dan helemaal draait je in de war raakt of je op of neer schakelt…
@volvoturbo: Mijn reactie hieronder, ik moest weer inloggen, vandaar.
@volvoturbo: ik denk dat dat heel bewust is. Als er 1 ding is wat normale stervelingen niet moeten doen is het schakelen in een bocht! Al helemaal niet met 720pk op de achterwielen.
@volvoturbo: Meen me te herinneren dat ze bij een Nissan GTR wel een vaste positie hebben…
@volvoturbo: ik heb niet het idee dat het met één hand sturen heel veel moeite kost. Of Kimmie heeft gespierde armen of er zit een hele goede stuurbekrachtiging (Fiat City-stand?) op.
@volvoturbo: Als ze meedraaien weet je juist nooit waar ze zitten. Bij mij zitten ze aan het stuur vast, als je een bocht maakt zijn ze dan ook bijna niet meer te bedienen en voor je gevoel is de bediening dan omgedraaid, ook al pak je je stuur niet over. Gelukkig heb ik ook nog een pook.
Kimi zal ook wel liever één grote flipper aan de rechterkant van het stuurwiel willen hebben net als in zijn WRC-periode. Uiteraard als een sequentiële handbak op- en terugschakelen en de rechterhand langs het stuurwiel laten glijden, lekker, lekker.
Als ik die interviewer was, kreeg ik geen zinnig woord uit mijn mond. Zou het alleen maar uitkraaien van plezier.
lennnb via iPhone app
Prachtig het gemak waarmee hij de auto te baas is!
Oef dat flauwe bochtje naar links waar de auto bij het uitkomen van de bocht begint te driften bij 160-170 km/h…Vooral de eerste ronde even een ‘hartslagmomentje’ voor de journo volgens mij, maar Kimi lost het uiterst nonchalant op.
Ik denk dat ik al vanaf de eeste bocht er-uit ga als ik met mijn onervaren race-rijstijl zo volluit zou gaan als Kimi of eenders welke ander F1 piloot, ook al zou ik een snelheidsmaniak zijn op alleen een circiut, en daar al jaren van droom, op een autosnelweg zou ik het alleen maar in Duitsland durven, maar daar gewoonweg de middelen nog altijd niet voor heb, ook al ligt de weg voor het miljonair- en / of het miljardair-schap voor mij open met wat ik bezig ben in de startblokken.
@exclusieviteitsfreak: Kom maar efkes wisselen pietertje, het gaat steeds beter!
Maar hij rijdt zichzelf niet misselijk zoals Sjoerd van Stokkum wel voor elkaar kreeg in de F12.
Dus Sjoerd kan hem harder aftrappen!
@alcantara: Ik denk ook dat Sjoerd veel harder ging dan 1 van de beste coureurs ter wereld ;-)
Haha. 1:54 met 1 hand powerslide bij ong. 150kmh. Baasje hoor.
“Did you have fun today?”

2 seconden later: ok doei
Kimi is een eindbaas… Niet meer of minder. Onvoorstelbaar, die cool en die controle… Kan 99,9999% van al wie met de auto rijdt alleen maar van dromen, zo’n controle…
De F12 is niet zo moeilijk te berijden, ik heb hem, weliswaar korte tijd gereden tijdens een demonstratie in Papenburg (Du), bij lage toeren is het een ideale GT en zeer gemakkelijk te besturen. Ga je hem op zijn staart trappen dan is het natuurlijk een ander verhaal, maar dat geldt voor heel veel andere supercars ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).