De internationale media over de knappe winst van Verstappen

Auteur: , 40 Reacties

We konden gister weer genieten van een mooie race en dat met een Nederlander in de hoofdrol.

De internationale media over de knappe winst van Verstappen

Het was een spannende dag gister. Niet alleen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, maar ook na afloop. Het duurde uren voordat de definitieve uitslag bekend werd. Hoe langer het duurde, hoe meer je ging twijfelen. Het zou toch niet? Pas tegen 20:00 was daar het verlossende woord: Max kreeg geen penalty voor zijn inhaalactie op Leclerc.

Na een slechte start wist Verstappen gister voor spektakel te zorgen in Spielberg. Velen zullen dankbaar zijn voor de slechte start die de Nederlander maakte, want hij moest echt vechten om aan de top van het veld te komen. Dat hij pas in de laatste periode van de race de koppositie van Leclerc wist af te pakken was de kers op de taart. Hoe keken de internationale media naar de race van gisteren?

Gazetta dello Sport
Wat een strijd tussen Leclerc en Verstappen vanaf de 59ste ronde. Leclerc deed er alles aan om zijn positie te verdedigen, maar wist dit niet vol te houden. Een geweldig herstel van Verstappen die begon met een matige start.

Auto, Motor und Sport
Verstappen haalde Leclerc in, maar duwt Leclerc van de baan. Dit ruikt naar een straf. De afloop van de race is spannend, de één zal het omschrijven als een race incident, de ander als een onrechtmatige inhaalslag.

ESPN
Een verbazingwekkende overwinning van Max Verstappen. Tweemaal winst in twee jaar voor de thuisrace van Red Bull Racing. Onvoorstelbaar, gezien het tempo van de auto tijdens de vrije trainingen. Ook een noemenswaardige feit is dat dit de eerste race is van het seizoen die Mercedes niet weet te winnen.

De internationale media over de knappe winst van Verstappen

Le Figaro
Verstappen is onweerstaanbaar. We weten al jaren dat de Nederlander ooit wereldkampioen gaat worden. Zijn capaciteiten werden zondag weer eens zichtbaar in Oostenrijk. Ondanks een slechte start raakte Verstappen niet in paniek en wist zijn verloren plaatsen in te halen met winst tot gevolg.

L’Equipe
Max Verstappen liet zich van zijn beste kant zien. Het maakt hem een voortreffelijke rijder van de huidige grid. Hij wist kalm te blijven ondanks zijn foute start. Zoals het een goed roofdier betaamt, sloeg Max toe op het juiste moment. Het is de eerste overwinning voor Verstappen van dit jaar en de eerste overwinning van Honda in 12 jaar. Verstappen kan doorgaan met het schrijven van zijn verhaal en fans smullen daarvan.

BBC
We wilden een fantastische race en die hebben we gekregen. Verstappen die jaagt op Leclerc en de manier waarop Leclerc verdedigde is volgens de Britten geweldig om te zien. Uiteindelijk is het Verstappen die Leclerc op agressieve wijze weet in te halen. Mag dit? Daar komen we later achter, een spektakel? Jazeker. This is the race we’ve all been waiting for.

Sky Sports F1
In de laatste negen ronden achtervolgt Verstappen Leclerc. Met de nodige wheel-to-wheel actie haalt Verstappen uiteindelijk de Monegask in. Verstappen sluit de deur en voorkomt dat Leclerc zijn eerste Grand Prix ooit weet te winnen. Daarmee komt een einde aan het feit dat Hamilton tot nu toe dit seizoen telkens een podiumplek wist te pakken.40 reacties

Fantastische reclame voor Max. Top dat iedereen weer zo veel vertrouwen heeft in de toekomst!
Niet meer dan terecht deze lof!
Top prestatie van Max.

Ze zouden trouwens dat kattengejank over de radio echt moeten verbieden. Zowel Leclerc als Max zaten na de inhaalactie meteen op de radio om hun beklag te doen. Stop daarmee en ga racen!
@susp1cious:
Mja, in het voetbal vallen ze op de grond en voeren een showtje op. In de F1 kunnen ze allemaal maar janken over de radio.
@susp1cious: ze moeten bijna wel want je wordt voor het minste of geringste op het matje van de stewards geroepen. Kun je maar beter meteen kenbaar maken wat jouw visie van de situatie is
@gulli: ik denk dat dat het inderdaad is, niet perse dat de rijders willen klagen, maar ze moeten bijna wel
@susp1cious: Leclerc hoopt uiteraard dat verstappen een penalty krijgt en dikt het extra aan, verstappen verteld meteen dat hij niet schuldig is.

In het voetbal gaat t het exact zelfde. Je gaat expres extra snel op je muil, maar je tegenstander loopt met zn handen omhoog altijd weg.
@susp1cious: max heeft niet geklaagd. Dat was zijn teambaas. Dat er met de inhaalactie niks mis was.
BBC met het juiste commentaar: hier hebben we op gewacht
De vraag is: wat zou Lauda ervan hebben gevonden?
@jules713: Dat bij Ferrari de motoren moeten janken i.p.v. de piloten.
@cossiekiller: Mee eens hoor! 😉
@cossiekiller: Jij melkt deze wel uit zeg. Of gebruik je ‘m bij elk artikel over Max?
@scorpion80: 2 keer toch al. Max vertelde me dat hij hem nog wel eens wou horen. De snoeper.
Leuk om te lezen dat Mart Smeets tegenwoording voor de BBC scrhijft. Mag ik dat zeggen? ja dat mag ik zeggen.
Het was m’n eerste F1 race waar ik daadwerkelijk bij was… Wat een weekend! En wat een evenement!!
@matter: dan heb je n echte mazzel, ik heb de enige winst van maldonado ooit meegemaakt, dat blijft ook uniek :)
@niex: geldt voor mij ook. Eerste live F1 ervaring ook al ben ik al jarenlang een trouwe volger, en dan zo’n race! Toch jammer om te zien dat sommige Hollanders zich toch weer als debielen moeten gedragen (na de race hekken slopen, circuit opgaan waar het niet mag en een bord van 1 bij 3 meter mee willen nemen. Laat het iq van sommige wel weer zien.
@niex: en ik de 1e overwinning van Juan Pablo Montoya in de F1 :)
Opvallend zure reactie van Auto, Motor und Sport met die opmerking “Verstappen haalde Leclerc in, maar duwt Leclerc van de baan” alsof dat een voldongen feit is. Het is niet alsof een Duitser of Duits team er nadeel van heeft ondervonden dus begrijp die stellingname niet zo goed.
@weem: mag jij mijn vertellen waar dat staat dat Max Leclerq er vanaf duwt. Er staat duidelijk in de tekst dat Max laat remt en omdat hij midden in de bocht vóór ligt de bocht van hem is. Het is het goed recht van Max om de auto naar buiten te laten lopen dan. Leclerq kan twee dingen doen, afremmen en achterlangs terug proberen te komen of naast de baan gaan om een aanrijding te voorkomen.

https://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/f1-gp-oesterreich-2019-analyse-rennen/
@erik2907: Ik quotte vanuit de bovenstaande tekst van dit artikel, ik heb het originele artikel in het blad zelf niet gelezen. Slordig als die niet juist is geïnterpreteerd als dat is wat je zegt.
@weem: exact, translate.google.com moet nog veel leren.
Alle lof voor Verstappen. We willen graag een race zien en we krijgen voor het eerst dit seizoen een race te zien
Ik geloof dat Auto Motor und Sport niet zo blij is met het Nederlandse talent van Max, dat gaat natuurlijk vroeg of laat Mercedes de kop kosten, vandaar de enorm zure reactie over alleen de inhaalactie en niets over de spannende race. Wat wil men daar nu, alleen maar makkelijke winst voor Mercedes?
@caprio: vroegah werd het blad gekscherend ” Auto, Mercedes und Sport” genoemd. Omdat MB altijd de vergelijktesten won. Altijd ! Ze hebben die afwijking kennelijk nog steeds niet helemaal weten af te schudden . . .
@amghans: kleine correctie: de VW Golf wint bij AMS (bijna) alle vergelijkingen waar hij aan mee doet (ik ben al 32 jaar abonnee, en ik heb maar 1 keer gezien dat een andere kandidaat won -een Skoda-). Mercedes verliest regelmatig, pas nog de test van grote wagons/stations
@560pk: dat is bij Autobild ook zo. Ofwel de Golf is de Lewis Hamilton onder de compacte hatchbacks en gewon echt zo goed of de sponsoring van VW is op Red Bull niveau.
@caprio: De reactie is helemaal niet zo zuur, enige wat ze zeggen is dat Max laat remt. In een andere bericht op de site over dat Max geen penalty krijgt hebben ze het over een harde manoeuvre, en zeggen ze ook niet dat Max LeClerc van de baan druk. Denk dat de schrijver van het bovenstaande bericht het met een bepaald vooroordeel heeft gelezen.
Het is straf wat Max heeft verwezelijkt in een bolide die eigenlijk niet op het podium hoort te staan. Zijn teammaat gedubbeld, dat zegt toch wel iets over zijn rijderskunsten. Ik zou hem graag naar Mercedes zien gaan, daar zou hij Hamilton toch wel het vuur aan de schenen leggen! Jammer dat je niet op voorhand kan voorspellen welke wagens het beste gaan presteren voor het volgende seizoen. Toen Hamilton de overstap maakte van Mclaren naar Mercedes verklaarde veel mensen hem gek! Jammer dat Max niet de tools heeft, anders had hij al wereldkampioen kunnen zijn. Maar dat komt nog wel!
Tja, leuk wat anderen er van zeggen….ik bepaal zelf wat ik ervan vind. Toen de race van start ging en het er voor Max dramatisch uitzag, dacht ik, dit kan nog wel eens leuk worden…en dat werd het, heb zo,n beetje de hele race op het puntje van mij stoel gezeten. (ipv een een dutje te doen) Dit is racen, dit wil je zien. Je moet er toch niet aan denken dat Max bij de start leclerc al had ingehaald en vervolgens die positie niet meer had afgegeven….ik had waarschijnlijk al weer liggen pitten.
@ger_dekker: Leuk wat jij ervan zegt. Ik bepaal zelf wel wat ik vind.
Ik vind dat de Nederlanders wat ah overdrijven zijn. De 2e mooiste overwinning in eender welke sport, gun de rest ook wat he. 1e was MVDP id Amstel. Nu deze van Max. Alle 2 overwinning dat ik nooit ga vergeten. En ja ik ben Belg
@lljw: Logisch dat je die niet gaat vergeten, Van der Poel en Verstappen zijn immers halve Belgen ;)
@Edge: haha ok, laat MVDP om het jaar afwisselen tussen belgische en nederlandse nationale ploeg voor het WK;). Vind het spijtig dat Max niet zo populair is in BE, kan ook liggen ah feit dat het F1 is.
@lljw: Wacht maar totdat Nederland Vlaanderen heeft ingelijfd en jij ons volkslied meezingt!!!
@lljw: best vreemd gezien zijn moeder Belgisch is en haar vader in de jaren 90 een raceteam had en zelf ook racede…
@lljw: sorry hoor, wat maak jij een debiel gebruik van afkortingen…
Wat een magistraal race weekend!!!
Een verademing om de red Bull in de racestand te zien ipv de eco-pro modus waar ze de voorgaande races mee reden.
Want als niemand anders het zegt zal ik het maar zeggen; waar the peep halen ze ineens 60/80 pk extra vandaan, anders dan dat ze met gedowntunede motoren reden tot deze race.
Alleen de Duitse media loopt weer te mauwen, want: Vettel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).