De McLaren 675 LT is uitverkocht/niet uitverkocht* [updated]

Auteur: , 29 Reacties

*Doorstrepen wat niet van toepassing is. Raad eens?

McLaren exclusivity game strong. Net zoals Porsche dit eerder deed met hun ultieme 911 (de GT2 RS) capt ook McLaren de productie van de Koning der Super Series, de 675 L(ong) T(ail), op 500 stuks. And guess what: you can’t buy one.

De Britten zijn net begonnen met de productie van de 675 LT, maar hun productierij zit al helemaal vol. Elk exemplaar is vergeven (onder de bestellers zitten ten minste 6 Nederlanders), dus als je er nog één wilt hebben verwijzen we je door naar de vrije markt, waar de vraagprijs ongetwijfeld lekker hoog zal liggen. Zo werkt dat met exclusieve en felbegeerde goederen.

Als pleister op de wond hebben we wel een uiterst appetijtelijke promovideo met een al even appetijtelijk groene Langstaart. McLaren schoot hem ter gelegenheid van de eerste schroefjes die er in Woking in dit type gingen. Klikken maarrrrr.

Yeah, boy

100 kg besparing

Met inachtname van alle regeltjes en als je al een compleet koolstofvezel monocoque hebt is het nog best lastig om 100 kilootjes van je Ferrari 488 GTB-pestende supercar te schaven. McLaren deed het door te snijden in de volgende componenten, waarbij de gewichtsbesparing in procenten wordt weergegeven:

Body panels – 35 percent
Chassis – 30 percent
Powertrain – 10 percent
Interior – 20 percent
Electrical – 5 percent

Weet u dat ook weer. Meer vragen? Lees gerust het persbericht (geschatte leestijd: 45 minuten) even door.

UPDATE: Louwman heeft maar liefst 14 Nederlandse orders voor de 675 LT genoteerd. Vier geluksvogels zijn zeker van hun zeer exclusieve Mac, voor tien anderen is het nog afwachten. Het verzoek om meer exemplaren is intussen ingediend bij de fabriek te Woking.29 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dit is mijn favoriete supercar. Ziet er fenomenaal uit en zal vast geweldig rijden. Top dat ze goed verkocht zijn, gun ik McLaren wel.
De Long Tail… toch de mooiste uit het rijtje McLarens samen met de P1.
Wat. Een. Parel.
Shmee150 heeft bekend gemaakt dat hij er ook een heeft besteld. Wat een prachtige wagen is dit toch, zeker de mooiste uit de sports series
@jobberns: Ik weet het, ik ben lui….daarom: hoe komt die gast aan de flappen voor zo’n auto’s?
@hallobanaan: youtube money
@hallobanaan: hij heeft een goedlopend bedrijf (gehad) dacht ik, en daarnaast is z’n pa heel rijk, en heeft ie een goedlopend YouTube-kanaal
@hallobanaan: geinvesteerd in bedrijven, een paar sites, youtube en veel andere ‘kleine’ zaakjes.
@bornforcars: hij heeft zelf aangegeven zijn centjes te verdienen met investeren (in start-ups) inderdaad
@hallobanaan: En een leuke deal met McLaren als dank voor de vele aandacht. Zijn instagram kun je soms beter maar McLaren official noemen 😃 zoveel McLarens komen er voorbij.
Lekker extreem, echt heel licht (relatief) en waarschijnlijk supersnel over het circuit. Hij lijkt ook een stuk luidruchtiger te zijn dan zijn mindere broertjes.
Niet mijn supercar. Maar het kleurtje is heerlijk!
Uitverkocht? Dan bestel je toch gewoon een 570, 580, 590, 600, 610, 620, 630, 640, 650 of 670 LT.
@harrie: Ha!
@harrie: LOL :) Zó waar. Ik weet zo langzamerhand ook totaal niet meer hoeveel uitvoeringen ze inmiddels al hebben wat in godsnaam alle kleine verschilletjes zijn.
@poes: 12C, 650S en 675LT. Moeilijk he? Drie modelletjes uit elkaar houden. De 570S en P1 vallen in andere klassen, obviously
@harrie: goed gedacht harrie. Hoe meer hoe beter!
@harrie:
Je kan natuurlijk overdrijven, McLaren is Porsche niet.

Ot: Wat een waanzinnig lekker kleurtje groen, zou het zelf op een MP4/12 smeren.
Een Long Tail met een niet zo lange Long Tail.Prima, maar geef dat ding dan een andere naam.
Doe mij toch naar die Ferrari 488 GTB. Wordt nog steeds niet koud of warm van alles wat ze daar maken bij McLaren
@trustmeiamanengineer: mist een beetje de woow factor ik hoop dat ze na deze eens met een gewaagd design komen want met de techniek zit het wel snor daar
Vond hem in komo zakken grijs zo mooi… dat groen hoeft voor mij niet.
Niet alles geloven wat de marketing afdelingen van deze merken de wereld in slingeren. Gewoon even rondje bellen langs de dealers en importeurs en staat er vast nog wel een die nog niet verkocht is.
Zo stond er bij een van onze Nederlandse Porsche dealers ook nog een tijdje een GT2 RS te koop terwijl we allang bedolven waren onder de berichten dat ze stijf uitverkocht zouden zijn.
Hoe gek iedereen zich hier door laat maken is pas nog een artikel over geplaatst hier op de site.
@KUYL: Ja, en er staan in NL ook meerdere 918 Spyders te koop. Betkent dat dat ze niet allemaal vergeven waren? Nope.

Deel kopers is gewoon van het investerende soort dat winst wil pakken.
@sir_smokalot: voor de fabrikant is de dealer, de klant. Dus zo’n persbericht klopt wel en niet. Het wekt de suggestie of dat alle auto’s al een baasje hebben gevonden.
@KUYL: Je vat de term ook verkeerd op. Uitverkocht = niet meer te bestellen. McLaren weet heus niet precies hoeveel modellen ergens staan met enkel delivery miles erop.
Wat een bloedmooie bolide is dit toch zeg… Ik krijg er serieus kippenvel van als ik naar dat filmpje kijk en dat heb ik niet vaak…
Doet die Shmee150 dus goed.
Goed om te horen dat er zoveel Nederlandse belangstelling is

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).