De Mercedes-AMG C63S van Superbike-coureur Michael van der Mark

Auteur: , 20 Reacties

De beste Nederlandse motorracer rijdt privé een auto, hij moet wel aangezien hij geen motorrijbewijs heeft!

De Mercedes C63S AMG van Superbike coureur Michael van der Mark

Michael van der Mark, Nederlands beste motorracer (let op Jeffrey Herlings fans, ik zeg motorRACER), neemt Wouter mee voor een rondje Rotterdam. Direct na zijn WK Superbike winst in Jerez was van der Mark terug in Nederland en spraken we hem. Van der Mark is actief in dat kampioenschap en rijdt niet onverdienstelijk rond op zijn Yamaha R1.

Het seizoen van 2018 sloot hij af als nummer 3 in het kampioenschap en in 2019 zit hij er wederom goed bij. Klik HIER voor de video.

Update: Na een valpartij in San Marino na dit interview stapt Michael dit weekend weer voor het eerst op de motor in Donington.

Welke valpartij? nou deze:20 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Grappig, hebben we toch iets gemeen. Ik heb ook geen motorrijbewijs. Overigens…. ook geen dikke Mercedes
@gertjan2012: Het komt wel erg dichtbij zo!
@willeme: kippenvel momentje idd ;-)
@willeme: wat letterlijk dichtbij komt is dat ze door Rotterdam reden en zelfs langs Wouters oude huis, wat weer 200m bij mijn oude huis vandaan was ;)
@gertjan2012: Scary shit this..
Leuke kerel! Zat een tijdje geleden naast me in het vliegtuig. We hebben het voornamelijk over auto’s gehad en weinig over motoren. Hij ging naar een sponsor event toen.
@stephane8200: Lijkt me een sympathieke vent. Ook wel bijzonder dat hij geen motor rijbewijs heeft, vind ik wel humor!
@dirkv: inderdaad. Ik denk dat hij het zelf ook zegt, op de weg is er weinig aan als je een circuit gewend bent. Ook geen risico willen lopen vanwege werk en dat vind ik echt een verstandig besluit. Je kan weinig winnen op de weg.
Als je zo motor kan rijden dan moet de auto toch wel doodsaai zijn.
3x winnaar Suzuka 8 uren. Ook wel even een prestatie om te noemen.
Topcoureur deze man.

Rijdt eventueel de materiaal trailer ook zelf. Hij zou het op vier wielen ook best kunnen.
@freez65: Eens. Drie keer de 8 uren winnen voor 2 verschillende merken. Dat doen niet veel coureurs hem na! Meer reden om in de toekomst wellicht nog een keertje aan zijn prestaties een artikel te wijden ;-)
@michaelras: Ja, gewoon een diepte interview over z’n carrière, motoren en auto’s … klinkt helemaal goed !
Niks over Goodwood? Daar rijdt toch wel wat moois rond deze dagen..
@mennok: Ik zie nu dat ik een post heb gemist, sorry!
Michael is echt een enorme baas, ‘s lands beste wegracer met een enorme set kl*ten. Donington vorig jaar staat nog op mn netvlies, hij maakte gehakt van de concurrentie. Jammer van de crash in Misano, hij zat echt in een goede flow.
Een paar jaar geleden ging het bij het nederlandse motorracen in de nationale media alleen maar over bo bendsneyder, de max verstappen van het motorracen, maar Michael deed toen al een aantal jaar in de wereldtop mee. Jammer dat daar toen zo weinig aandacht voor was, want WSS en WSBK zijn echt supergave en competitieve klasses! (Al is Bautista vrij oppermachtig dit seizoen). Ook vind ik het altijd goed betaalbaar om naar de wedstrijden te gaan, en dan kun je ook echt gewoon overal heen op de paddock ed., gewoon heel open allemaal👍.
Als het een echte baas was reed ie lexus LFA, meer yamaha in auto krijg je bijna niet, of je moet een volvo xc90 v8 of gt4 van de celica interessant vinden..
@schuimbekje3: ik vind hetgeen hij op twee wielen laat zien toch net even wat belangrijker dan wat voor auto hij rijdt…
Autoblog, kunnen jullie aub stoppen met het weghalen van kritische reacties? Kunnen jullie niet tegen kritiek? Jullie hebben een leuke site maar soms nogal slecht voorbereide filmpjes. Bovenstaande is daar een goed voorbeeld van!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).