De nieuwe Overfinch Supersport is een dik apparaat

Auteur: , 25 Reacties

Overfinch weet altijd wel iets diks te maken van RR's. Ook deze nieuwe Supersport oogt weer lekker strak.

De tuner nam de overheerlijke Range Rover Sport SVR als basis en ging behoorlijk los. Een bodykit werd gemonteerd en de motorkap werd vervangen voor een nieuw exemplaar met een ander design inclusief een dikke bult. Het is niet alleen uiterlijke poeha. Zo moet de nieuwe motorkap voor betere koeling zorgen en bestaat de bodykit uit carbon onderdelen om het totale gewicht van bijna 2500 kilo naar beneden te drukken.

De SVR heeft eigenlijk geen ander uitlaatsysteem nodig, maar daar denken ze bij Overfinch anders over. Om nog meer gewicht te snoepen werd een titanium systeem (-11 kg) gemonteerd. Het design van de sierstukken mag je best lelijk noemen.

Wel fraai zijn de nieuwe 22-inch jetsers die mooi accentueren bij de oranje remklauwen. Dat oranje thema wordt vervolgens doorgetrokken in het interieur. Je moet er wel van houden.

Van de Overfinch Supersport worden slechts 25 exemplaren gebouwd. Het model staat op de oprit vanaf omgerekend 212.000 euro. Wil je ‘m zoals het model uit de gallery mag je dik 234.000 euro aftikken.25 reacties

-edit: graag een reactie met meerdere woorden-
via Android app
@allesmetturbo: sorry
@fabiotol: Sorry? Ik lees nog steeds maar één woord ;)
via Android app
@ablogjunk: dat was de bedoeling slimmerik.
@fabiotol: oh gelukkig!
@ablogjunk: ik lees er een met 7 woorden!
En dan ziet 22 inch er ineens klein uit….
Dat is echt heerlijk dik!

Maar stiekem ook wel benieuwd naar het resultaat van een SVR na betasting door Arden.
Een grote suv met carbon blijft voor mij net zoiets als 3 quarterpounders bestellen en er een colaatje light bij doen omdat je toch aan de lijn moet denken
@moondustfocus: Of een achteruitrij camera als je je rijbewijs hebt gehaald. Kan je nog wel even doorgaan. Carbon is gewoon sexy. De rest van deze auto ook. Op de wielen, stoelen en de bodykit na.
@fmgarcia: Wen maar aan die bodykits. Vriend van me is klant bij Overfinch, rijdt een Range die enkel technisch aangepast is. Aan de buitenkant zie je enkel aan de badges en de wielen dat de wagen niet standaard is, relatief understated dus.

Toen hij informeerde wat de mogelijkheden zijn als hij een SVR zou kopen kreeg hij doodleuk te horen dat je nu ook verplicht de bodykit moet nemen omdat ze een ‘merkidentiteit’ willen opbouwen.
@rohrl-fan: Dan zou ik genoegen nemen met een gewone SVR zonder stickers. Snel zat en minder kijk mij eens voetballer zijn. Vind de motorkap wel erg geslaagd, maar weet niet of dat overfinch is.
Dik lelijk ja… Zonder gekheid, wie vindt dit nou mooi!?
@goodolddays: sowieso wel mooi.
@goodolddays: Ik. Ziet er super dik uit.
Alleen de blauwe kleur is mooi…
“Supersport” LOL ..
@lincoln: Beetje yuri van gelder dit hè.
Dit had niet gehoeven ..
Ik mis de letters van overfinch op de motorkap
Het woord Overfinch is Engels voor overdreven?
@mashell: nee, komt een klein beetje in de buurt, dat dan weer wel..
Ja gewoon doen alleen dan helemaal in het zwart, jonguh!
Leuk voor jongetjes die dol op Transformers zijn.
Niet goed bezig Overfinch. Jullie horen een veredelaar te zijn. Wat Alpina met BMW’s doet, horen jullie met RR te doen: nog beter en exclusiever maken. Niet om zeep helpen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).