‘Porsche komt met een eigen stationwagen’

Auteur: , 60 Reacties

Een nieuw model, dat de sportieve trekjes van de Panamera Sport Turismo moet gaan illustreren.

We hebben onlangs kennis kunnen nemen met de gloednieuwe Panamera, maar hier blijft het niet bij. Ingewijden zeggen tegenover Bloomberg dat Porsche met een nieuwe station op de proppen zal komen. Het model wordt volgens de bronnen volgend jaar in Genève onthuld en moet tevens per 2017 in de verkoop gaan. De auto zal qua vormgeving op de Sport Turismo gaan lijken, en moet deze station in tegenstelling tot de huidige Panamera wél volwassenen op een fatsoenlijke manier achterin kunnen vervoeren.

De auto moet gaan concurreren met de huidige Mercedes CLS Shooting Brake. Porsche toonde in 2012 de Sport Turismo Concept in Parijs. Een shooting-brake waar destijds iedereen “Mak0n!!!1” riep. Deze wens gaat nu dus mogelijk in vervulling. Porsche weigert commentaar te geven op de berichtgevingen.60 reacties

Mak0n!!!1
@kroverbeek: En als we dan ook nog die Estoque krijgen ben ik helemaal tevreden.
Een snell stationwagen voor de Ikea koopjes, leuk! Maar als ik het goed heb, zou MB toch geen opvolger meer maken voor de CLS Shootingbrake? Dus dan lijkt me wel een beetje raar dat Porsche een tegenhanger gaat maken…. Of heb ik het nou verkeerd in mijn hoofdje?
@rocky: Zat ik ook aan te denken. Maar waar de CLS SB een duurdere en minder praktische variant van de E-klasse Estate is, is de Sport Turismo een meer praktische variant van de best wel populaire Panamera. Misschien kan het wel een succes worden.
@rocky:
ja, met je panamera bij de ikea koopjes hoek op spulletjes jagen, zie het helemaal voor me.
@super: Waarom niet? Ik zou ook met zo’n auto naar de Aldi gaan om inkopen te doen!
@rocky:
mag hopen dat je niet meer met traytjes schultenbrau hoeft te gaan slepen als je je een panamera kunt permitteren.
via Android app
@super: er zijn mensen die juist zo’n auto kúnnen veroorloven door de Aldi e.d.!
@autodrop: ja dat zijn dan vaak de oprichters van Aldi. Of hun kinderen :-)
@super:

Een huur/leen/leasebakkie op het Ikea parkeerterrein ..
Moet niet gekker worden ..
@lincoln:
ik heb je obsessie met lease autos nooit echt begrepen, wat is er precies zo intens verachtelijk aan het huren van een auto?

tot nu toe heb ik al m’n autos gekocht, maar als ik hier (in frankrijk) de prijzen voor lease zie vraag ik me wel eens af of ik niet beter kan leasen. maar goed, misschien kun je me uitleggen wat daar zo ongelofelijk slecht aan is?
@super: tis de kift…
@svenska_aeroplan_ab:
ja, een auto is gewoon een soort van gebruiksvoorwerp met gelimiteerde economische levensduur, dus snap niet goed wat huur/koop dan zo verschrikkelijk veel uitmaakt.
@super:

Opvoeding en leefomgeving ..
Ben overbewust van andermans huishoudboekje ..
En yep .. Ik onderscheid “onze planten op kantoor zijn geleased” en “i put my money where my mouth is” figuren .. Niet echt een goed of slecht verhaal ..
@lincoln:
ok, als dat alles is dan snap ik niet waarom je zo extreem reageert. auto van “de zaak” mag dat dan wel?
Mooier als een cls word het niet. Wat is de kont van de porsche lelijk. Gewoon niet gaan maken.
@gerjan: Zet een “t” achter “word” om het feest compleet te maken.
Dik! De ruimte van een tourer in combinatie met het geweldige motor gamma van de Panamera, en zijn comfort. Dikke diesel als vakantie cruiser of een mooie V8 benzine en genieten ?
Lijkt meer op een uit de kluiten gewassen hatchback
Concurreren met de CLS Shooting Break, die is alweer uit productie als deze op de markt komt denk ik.
Maar das alleen maar positief voor Porsche natuurlijk.
@granlusso: Vind het eerder een concurrent van jouw naamgenoot dat de Mercedes. Cls shootingbrake amg nee dankje ik woon in een gewoon huis. Dit is pas echt chic, maar ieder zijn mening.
@fmgarcia: je praat poep.
@bouwvakkert: o niet alleen voor kampers ook voor bouwvakkers natuurlijk sorry. Nee bedoel het niet verkeerd hoor. Vind alleen een panamera een tree hoger op de ladder.
@bouwvakkert: je reageert totaal niet op zijn reactie, wat jij zegt heeft hier allemaal niks mee te maken, vandaar; je praat poep oftewel je praat onzin.
@bouwvakkert: en dat was dus voor @fmgarcia bedoelt.
@fmgarcia: ik heb serieus 5 keer je post gelezen en snap er helemaal niks van. De conclusie is dat je het niks vindt dit gerucht?
@bischero: dit bedoel ik dus…
@bischero: @bouwvakkert Klopt ook, het tweede deel van die reactie was niet perse voor granlusso bedoelt dus in dit geval poep en excuus. Bedoelde meer dat een Porsche shooting brake eerder concurrentie zal zijn voor een Ferrari FF of tegenwoordig gran lusso. Een cls is ook echt een prachtbak maar met alle amg opsmuk altijd een klein beetje fout. Dat vind ik van geen een porsche “zolang er geen tuner aan zit” nooit. Het zal de beste 5 deurs zijn tijdens zijn launch. Nogmaals jullie hebben gelijk, mn reactie was raar.
@fmgarcia: Heb het over de turbo of sneller uiteraard. Diesel of hybrid uiteraard niet!
@fmgarcia: got it, thanks ;-)
Ik weet niet of het nou wel zo’n goed idee is om een Shooting Brake te gaan maken. Die dingen verkopen nou niet echt zo lekker. De CLS Shooting Brake, hoe prachtig ik hem ook vind, verkoopt niet zo heel denderend helaas. Waarom dan een Shooting Brake vraag ik me af? Een volwaardige station zou ik dan doen. Ik bedoel, Porsche is Porsche al niet meer sinds de Cayenne. Dan kan een volwaardige station er ook nog wel van af.
Dit is het enige sportmerk wat met (groot) succes elke soort auto kan bouwen en verkopen. Ik zeg doen!
@jeppie: Jep mooi gesproken. Porsche maakt de beste productie auto’s op aard!
Supervet. Het lijkt wel een Alfa 159 op steroiden!
Het voegt niet veel toe aan het gamma, maar is wel een retedik ding.
ze gaan de Macan verlagen en iets langer maken ? mooi apparaat !
In sommige shots en vanaf de achterzijde gezien, doet het me denken aan een geupdate Brera met 2 extra deuren….
@kolopete: precies mijn gedachte! Brera xxl ;-)
Gaat het om een nieuw model of is het een nieuwe carrosserie op basis van de Panamera? Vind de Panamera wel netjes maar het mag voor mij ook een maatje kleiner.
Bijzonder sneu de kant die Porsche opgaat, het begon al met die verschrikkelijke Cayenne, toen de Panamera en Macan en nu dit weer…bye bye exclusiviteit…over een paar jaar rijdt iedereen Porsche
@maarten020: laten we het hopen!!!
@maarten020: zonder de Cayenne was Porsche waarschijnlijk ten onder gegaan..
‘Porsche komt met Diesel SUV’ – 20 jaar terug hadden ze je uitgelachen.
‘Porsche komt met hybride sedan’ – werd je 10 jaar geleden nog mee uitgelachen
‘Porsche komt met stationwagen’ – ik vind het niet echt grappig meer
Wat wordt de volgende? ‘Porsche komt met voorwielaangedreven C-segment hatchback’, ‘Porsche komt met mini-MPV’, ‘Porsche komt met elektrische bestelwagen’
@mout: Wat is er mis mee? Ten eerste zijn die diesel SUV’s en hybride sedans wagens waar je prima mee voor de dag kunt komen, en ten tweede zorgen die modellen er mooi wel voor dat ze ook iets moois kunnen maken van de écht sportieve modellen (718, 911, 918).
@potver7: Mis…
Met een voorwielaangedreven, 3-cilinder diesel MPV van BMW is niet veel mis.
Met een SsangYong Korando eigenlijk ook niet.
Dat ze wat van elkaar weg hebben, en in hetzelfde segment opereren, zegt meer over BMW dan over SsangYong. Wat je opbouwt aan reputatie en merkbeeld, kan zomaar tegen je gaan werken als het je niet lukt om uit te dragen waar je meerwaarde nog in zit.
Nissan heeft met de GT-R een wagen neergezet die zomaar in een adem genoemd werd met de 911 – maar tegen een fractie van de prijs.
Porsche brengt nu auto’s uit die het op moeten nemen tegen een stuk minder exclusieve merken dan vroeger – maar nog wel tegen een veel hogere prijs.
Geen merk is sterker dan zijn reputatie. Dus moet je uitkijken dat je reputatie niet zo alledaags wordt als die van volumemerken. Elke stap in die richting levert cash op, maar betaal je met reputatie.
Kijk wat er met MG, Nash, Rover, Lancia, Saab en anderen is gebeurd.
Het zoveelste hondslelijk apparaat van porsche de voorbije jaren
Maken. Ziet er lekker uit! *sparen gaat*
Hoort een shooting brake niet met twee deuren te zijn uitgevoerd?
Hier zou ik een RS6 voor laten staan. Ik denk ook dat dat gelijk zijn enige concurrent is.
Gewoon doen en knaken maken..
Zo had de panamera er van het begin uit moeten zien!
Ik vind het ontwerp mooi maar hij is niet in proporties. Het mag naar mijn mening geen stationcar genoemd worden dit maar eerder een enorme 5 deurs hatchback.
Was te verwachten. Ik heb links en rechts al spyshots voorbij zien komen van een Panamera met een station-achtige achterkant en het lijkt me sterk dat ze zo’n wagen op de openbare weg gaan testen als ze geen productieplannen hebben.

De Sport Turismo was een fraaie concept, en de nieuwe Panamera is dankzij de aangepaste daklijn ook van poepende hond naar mooie auto gegaan. Ik denk dat een Panamera Station dan ook best lekker op het netvlies gaat liggen.
zijn ze de spiegels vergeten te tekenen/ontwerpen?
@arashrsf: nee laten ze wel vaker weg bij concepten..
@rubenpriest ” een auto waar je wel fatsoenlijk volwassenen in kan vervoeren” heb je ooit wel eens achterin een Panamera gezeten? Als je nu de veel te kleine belachelijk ondiepe bagageruimte zou bedoelen heb je nog een punt maar dit is echt onzin!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).