Deze autodealer maakt autoverkopers overbodig [video]

Auteur: , 17 Reacties

Alsof je een gebruikte auto bij de Febo uit de muur trekt. Zo gemakkelijk probeert Carvana het kopen van auto's te maken.

Deze autodealer maakt autoverkopers overbodig [video]

We zien automerken steeds vaker productspecialisten inzetten – de BMW Genius bijvoorbeeld – en nieuwkomers als Tesla laten je auto’s al online bestellen. Iets dat zowel vanuit huis als in de showroom via dezelfde site gaat. Maar een nieuwe auto aanschaffen zonder tussenkomst van een verkoper, dat wordt om begrijpelijke reden vrijwel niet gedaan. Wielen aanschaffen = degelijke ondersteuning van getraind personeel krijgen.

Maar is dit ook het geval bij gebruikte auto’s? Niet volgens Carvana. Dit dealerinitiatief uit Amerika opent showrooms waar men 24 uur per dag, zonder tussenkomst van opdringerige tweedehands autoverkopers, auto’s kan kopen. De occasions wordt online aangeschaft en binnen een straal van 75 km gratis bezorgd. Wie maximaal 250 km van de dealer afwoont betaalt 145 euro aan verzendkosten. Een kust-tot-kust-bezorging staat voor 725 euro in de prijslijst. Oh, en je hoeft pas te betalen als je op een afleverlocatie naar keuze een proefrit hebt gemaakt en tevreden bent.

Daarnaast is het ook een showroom waar je tegen de banden kunt shoppen, maar dan zonder autoverkoper om je heen. Ook daar koop en betaal je online. Je vooraf bestelde auto daar zelf ophalen is ook mogelijk. Gewoon je unieke code die je na betaling hebt ontvangen intikken waarna er een glazen deur opent waarachter je nieuwe bolide staat geparkeerd. Carvana zegt dat ze hun auto’s door het gebrek aan dealerkosten en overhead $1.500 (€1.090) goedkoper kunnen aanbieden en geven er 100 dagen garantie op, evenals een niet-goed-geld-terug-periode van 7 dagen.

Deze autodealer maakt autoverkopers overbodig

Tweedehands auto’s kopen via het vending machine-principe. Wellicht de volgende stap in autoland, maar persoonlijk zou ik een tweedehandsje eerst op een brug willen zetten voordat ik iets aanschaf. Onderhandelingsruimte zou ook leuk zijn, iets dat Carvana niet biedt. Ik pas voor nu, tenzij ze ooit via de drones van Amazon bezorgd worden.17 reacties

Concept bestaat al. In Nederland zelfs. Iets kaler, maar toch: ex-lease auto’s in Groningen. Noord Lease geloof ik?

Showroom vol auto’s. Wel personeel, maar geen verkopers. Aanwezige personeel bier klanten koffie aan en uitleg over de procedure. Informatie of kennis over de auto’s heeft t personeel niet. Alle info is via ’t briefje achter de ruit en via de computer op te vragen.

Prijzen zijn ‘lager’ zegt men, maar geen onderhandelingen of wat dan ook mogelijk. Zoals de auto er staat, zo neem je m mee. Geen fratsen, dat scheelt.

Maar of het ook werkt? Verkoop concept heb ik zelf mogen aanschouwen in 2010. Of de boel nu nog bestaat?
@sjamp: http://www.autoborg.nl/ ( zie! )
@sjamp: leuke typo wel: “Aanwezige personeel bier klanten koffie aan”.

Maar goed, de “meeneemprijs” bestaat al heel lang. Is zelfs aanwezig in de ANWB database (of all places…).

“persoonlijk zou ik een tweedehandsje eerst op een brug willen zetten voordat ik iets aanschaf.”: 7 dagen op proef. Ricardo leest z’n eigen teksten niet? :D
@sjamp: ik rijd zelf een auto van Autoborg. Mooi concept en de prijzen zijn ECHT scherp.
Goed concept, wij hebben onze auto ook op internet zonder hem te zien gekocht. Was wel een Toyota en deze werd wel door onze dealer in de buurt afgeleverd.
Wat een onzin. Een verkoper kan zo veel meer betekenen voor een klant, en dat is niet (alleen) omdat ik er een ben.
@jaguarjunk: kan wel, doet’ie in de praktijk meestal niet. De verkoper van mijn auto heeft heel wat van mij geleerd tijdens het verkoopproces.
Saaie auto’s saaie verkooppunten?
Een verkoper heeft geen enkele toegevoegde waarde en is sowieso overbodig.
Ik heb als ik een auto ga kopen zelf alles al uitgezocht en dan hoef ik geen domme verkoper die mij het foldertje gaat staan voorlezen.
Die auto zou ik sowieso al kopen, dat is niet de verdienste van de verkoper.

Verkopers dus, totaal overbodig, geldverspilling, maken auto’s onnodig duur.
@gop1:

Weet je, je hebt 100% gelijk.
Net als die vriend van me,die wist het ook.
Allemaal
Jammer genoeg waren 80% van de door hem gekochte opties een maand later gratis.
Had ook geen verkoper nodig en bekte de man zelfs af.
@gop1: Niet iedereen die een auto koopt is even geïnteresseerd als de autokenners hier, sommigen kopen één gewoon omdat ze het nodig hebben, zoals velen denk ik. Een goede autoverkoper die zen waar kent en een beetje eerlijk is vind ik zeker niet overbodig. En er is ook nog een verschil tussen een autokenner en iemand die denkt dat te zijn, spijtig genoeg zijn er meer van die laatste. In die gevallen behoed een goede verkoper ze voor nog meer idioterie.
@gop1: ”domme verkoper” Daarom studeert iemand 3 a 4 jaar ? om een ”domme verkoper” te worden? Jij koopt zeker je auto’s bij Harry om de hoek? Of jij bent uiteraard de slimste man in Nederland. Met je kortzichtige gedachte.

OT: In het filmpje is de realiteit ver te zoeken. Het verkopen is pas het laatste doel. Mensen adviseren en zorgen dat ze een bewuste keuze maken bij het kopen van een auto. Het inzien van verschillende types en gedragsregels. Lichte psychologie komt er absoluut bij kijken. Helpen bij het maken van een bekleding keuze tot extra’s die iemands leven wat comfortabeler kunnen maken. Het persoonlijke contact. Het is nog steeds dat als iemand beter is geholpen en zich er prettig bij voelt, dat hij een paar 100 euro meer uitgeeft dan bij een dealer waar hij slecht is geholpen terwijl het om dezelfde auto gaat. Helaas zijn er nog steeds slechte verkopers maar die zijn er niet alleen bij auto’s.
@daverol: Ja, want verkopers zijn er om jou te helpen…… Niet om zelf geld te verdienen.
@gop1: Het maandelijkse bedrag staat toch al vast. Provisie per verkochte auto doet bijna geen enkel bedrijf meer aan. Dus ja, het gaat inderdaad om helpen. En er zullen ongetwijfeld nog slechte verkopers zijn.
Ik hoop dat de klantendienst wel bemand en klantvriendelijk is.
“een gebruikte auto bij de Febo uit de muur trekken” lijkt me anders een verdomd lastige exercitie.. wellicht dat de FeBo daarom opteert voor wat kleinschaliger producten..

OT: leuk idee, tijd zal leren of de markt al zover is om op deze wijze occasions te kopen.
Werkt op den duur toch niet….nieuwe autos op internet op grote schaal verkopen ik geloof er niet in.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).