Naar deze 10 automerken werd in 2013 het meest gezocht

Auteur: , 16 Reacties

Google, de advertentieverkopende internetgigant en grootverzamelaar van persoonlijke data, heeft in haar Zeitgeist traditiegetrouw weer uit de doeken gedaan waar we het meest naar zochten. Op autogebied ging u net als vorig jaar massaal op zoek naar een Duits automerk met een blauw/wit-logo.

Naar deze 10 automerken werd in 2013 het meest gezocht

Inderdaad, BMW staat net als in 2012 weer bovenaan. Gevolgd door Ford, dat zijn tweede plek vasthoudt. De derde positie is wel gewijzigd, daar vinden we BMW’s aartsrivaal Audi, die een plek steeg ten opzichte van vorig jaar. Volvo mocht ook een plek naar boven opschuiven, Peugeot daalde een plek en Renault blijft op de zevende positie staan. Hekkensluiters zijn wederom Toyota en Fiat. Acht Europeanen, één Amerikaan, en een Japans merk.

De 10 meest gezochte automerken

1. BMW
2. Ford
3. Audi
4. Opel
5. Volvo
6. Peugeot
7. Renault
8. Volkswagen
9. Toyota
10. Fiat

Als we de algemene Google-toplijsten erbij pakken zien we dat u het meest zocht naar Facebook, gevolgd door Marktplaats, YouTube, Hotmail en Google. Inderdaad. U googelde en masse naar Google. META! In de snelst stijgende zoekopdrachten staat – niet heel verrassend – de overleden acteur Paul Walker bovenaan. Daarna komt het Koningslied gevolgd door Outlook, GTA 5 en Netflix. Ook dé rage van het moment komt in talloze lijsten voor: dating-app Tinder. Maar goed, we dwalen af. De rest leest u op Apparata.16 reacties

Via google zoeken naar google is makkelijk te verklaren, veel mensen weten niet dat de adresbalk van google chrome al eigenlijk google is. Dus als je daar google intypt…
@rene-mini: sterker nog: ik werk op de klantenservice van een grote kabelaar en ik moet regelmatig uitleggen dat de Google-zoekbalk niet de adresbalk is en dat je adressen toch echt bovenaan moet invoeren.
Als je in chrome google.com opent en daar begint te typen in de zoekbalk, springt’ie automagisch over naar je adresbalk. Uiterst irritant gedrag vind ik dat…
@Griffin: Telt bij Internet explorer ook, heel erg irritant
@Griffin: First World Problems much?
zo mag het het graag zien bmw op 1
Geldt dit alleen voor NL?
@pleiades: nee, lijstjes met daarin “marktplaats” en “koningslied” zijn representatief voor wat de gehele wereldbevolking zoekt.

Marktplaats.nl wordt overspoeld door Amerikanen en Russen, en het Koningslied is door miljarden Chinezen en Indiers gedownload.

Heb je dat nieuws echt gemist?
@escort77: held!
Via google.com/trends kan je de fluctuaties over tijd in zoekopdrachten zien. Zo is ook onderzocht in hoeverre deze trends overeenkwamen met de autoverkopen, en er blijkt een positieve correlatie te zijn voor voor de “normale” auto’s.
Voor Ford en Opel is dit goed nieuws dus
De grote afwezige in deze lijst is mercedes? Raar dat mensen vaker fiat opzoeken die… Niks nieuws heeft gehad dit jaar.
@lambo4all: Misschien dat mensen juist daarom naar Fiat zoeken… Ze hopen dat ze het nieuws gewoon hebben gemist. Alfa-Romeo had gewoon op 1 moeten staan, samen met Lancia.
Nog voor je dit artikel gelezen hebt weet je gewoon dat BMW heet meest opgezocht wordt. Zo voorspelbaar.
En als je bij Google “BMW” intypt komt “autoblog” bovenaan bij de resultaten.
Er wordt niet bij verteld wat men precies zocht. Alleen “bmw” of “hoe repareer ik mijn bmw” of “wat kost dit onderdeel van bmw”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).