Deze Belgische villa biedt plek aan 50 auto’s!

Auteur: , 43 Reacties

Naast het feit dat je er een shitload aan auto's overdekt kunt herbergen, heeft de villa nog iets aantrekkelijks.

Deze villa is hét walhalla voor autoliefhebbend Nederland

Dit optrekje met een woonoppervlakte van 534 m² staat in Kalmthout. Een plaatsje vlak over de grens nabij Essen. Het huis is aardig, maar geen kasteel. Het speciale zit hem dan ook in de autostalling. De villa biedt volgens de aanbieder plaats aan circa 35 tot 50 auto’s. De vorige bewoner was een fervent liefhebber van klassiekers, afgaande op de foto’s.

Even terugkomend op het intro: het huis ligt vlakbij de Nederlandse grens, maar bevindt zich in België. Voor de mensen die werken in Noord-Brabant of het onderste puntje van de randstad geen wereldprobleem om te verhuizen dus. Het voordeel zit hem dan ook in het gunstigere belastingstelsel die onze Zuiderburen hanteren. Al is dit natuurlijk volledig afhankelijk wat voor type auto je rijdt. Feit is dat de aanschaf van een, in Nederland zwaar belaste sportauto, in België al gauw een paar duizendjes scheelt. Deze kostenbesparing kun je weer meenemen in de aanschaf van de villa. Kost da? Weten we niet. De vraagprijs wordt uitsluitend gedeeld op aanvraag.

Garage

Met dank aan Jens en frissegast voor de tips!43 reacties

De garage is niet echt mooi, maar natuurlijk best handig! En het optrekje ziet er eigenlijk ook niet vervelend uit! Klein beetje kitsch natuurlijk, maar het valt me reuze mee.
Lap, het flauwste deel van z’n collectie op foto, verder heeft beste en bestin een zeer mooie collectie met daarnaast ook toffe (vlaamse) kunstwerk verzameling om u tegen te zeggen.
Want ja, ik heb elke dag 50 auto’s nodig 😂. Wel een mooi spulletje voor een autoverzamelaar
@hight96: Nee, 50 auto’s heb je niet nodig. 50 miljoen heb ik ook niet nodig. Zou er toch geen nee tegen zeggen.
Ik krijg die garage wel gevuld hoor, als ik het geld had. Met mij een heleboel andere Autobloggers denk ik.
@hight96: Iedere dag niet nee maar ik heb bijna elke weel wel een momentje dat ik denk: Ik had nu best een Transit kunnen gebruiken, hiervoor was een Defender ideaal geweest of het is nu wel goed weer om met een MG B op pad te gaan. Als ik al die momenten bij elkaar op tel kom ik denk ik op meer dan 50 auto’s uit.
Wat een prachtig huis, echt schitterend! Ja, in zo’n huis zou ik gaan wonen mocht ik het geluk hebben met het winnen van de loterij.
@viezefreddyw: werken voor je geld
@meneer: dat werkt dus niet. Daar wordt je niet rijk van, daar wordt alleen de baas rijk van.
@mashell: dan ben creatief en word eigen baas. Niemand die je verplicht voor een baasje te werken.
@bouwvakkert: precies… De kans dat je zo’n huis koopt door te ondernemen is groter dan door kansspelen.
@viezefreddyw: Het is ook een leuke wijk; kwam er vroeger frequent :)
Als iemand een duur bordeel wil openen, dit is je kans
Die garage ziet er niet erg bijzonder uit. Aan de andere kant bepaald de inhoud dat ook, en dat kan je zelf samenstellen. Meters genoeg voor wat leuks. Het huis wat er boven zit boeit me niet. Er zal vast een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer in zitten.
Goa hèd da lef ni oem in moanen otto te zitte. Dieje vroagpraas, da plak kik oep awen bek.
@dromedaris: Dringend een auto met bijstand gevraagd. Zo’n taal dulden we hier niet…
@dromedaris: hoeist snelle eddie :)
Meer een garage met huis dan een huis met garage
Als ik de loterij win…..
Wow! Een Hommell! Die zie je niet vaak zeg!
Klein minpunt. …het is in belgie
@blaze3027: Mohow zeg! Dat valt effe lekker tegen; pakken minder geld betalen voor je (nieuwe) auto & brandstof, een van de beste circuits ter wereld en aangenamere mensen…
@lowlow: jja België lijkt veel goedkoper. Maar is weer duurder met andere dingen. Vraag me niet wat .maar een vriend van me is daar gaan wonen juist om die redenen.
Hij zeg eind van het jaar komt het op hetzelfde neer.
Infrastructuur van België gaat ook nergens over . Aangenamere mensen? Wij Hollanders zijn veel leuker joh….alleen wat meer direct
Hoe hoog is de inrit, M’n Defenders moet er natuurlijk wel in kunnen.
De VW polo past wel alsmede de fiets en de aanhanger
Hebben! Wat gaaf!
Verkeerde belastinginformatie in het artikel:
– De BIV (inverkeerstelling) in België is goedkoper dan de BPM in Nederland, maar in Nederland ben je na de BPM van de belasting af. In België blijf je de belasting op de auto in mootjes terugbetalen (als je er veel verschillende mensen de desbetreffende auto tweedehands hebben gekocht). Natuurlijk voelt de eerste koper hier natuurlijk niets van.
– De wegenbelasting verloopt in België via motorinhoud, dus als je in België een auto met meer dan een 3.0 liter koopt, ben je bijna evenveel kwijt als in Nederland (er vanuit gaand dat een 3.0 liter volgens de Nederlandse belasting belast wordt op een gemiddeld gewicht heeft tussen de 1400-1600 kilo).
@bsxc2: Ferrari F12 berlinetta
België 274.968 € inschrijving: 4.957 rijtaks € 3.031
Nederland € 359.157 bijtelling 25%

Porsche Panamera België 110.352 inschrijving 4.957 rijtaks 769
Nederland 165.300€ bijtelling 25%
Zo’n ruime garage is natuurlijk heel gaaf als autoliefhebber. Ik heb even de foto’s bekeken en daar word je een stuk minder vrolijk van, ontzettend lelijk allemaal dus ik sla deze over. Daarnaast heb ik er ook het geld niet voor..
Ik ben verkocht. Dit zoek ik al jaren, een huis met western saloon klapdeuren!
Prijs op aanvraag…. wie belt er ff ?
Liever wat minder en ook minder kostbare auto’s dan in dat apenland te moeten wonen.
Het enige dat (soms) goedkoper is in BE is wegentaks en BIV (BPM) alhoewel je geen wonderen moet verwachten na de vergroening van deze taksen begin deze maand. Enkel een Rolls of een Bentley is op dat gebied nog stukken goedkoper in BE.

Voor de rest is NL goedkoper:

– winstbelasting van 25 of zelfs 20% ipv 33% in BE
– inkomensbelasting voor gemiddeld loon pakken voordeliger in NL omdat de belastingsschalen tot ongeveer 60.000 euro een pak voordeliger uitvallen
– grondbelasting op huis is in NL pak goedkoper
– supermarkt en electro snel 10 tot 15% goedkoper in NL
– nutsvoorzieningen zoals water, gas, stroom….veel goedkoper in NL

Denk dus heel goed na vooraleer je verhuist…

Enkel de heel rijken zijn in NL beter af omdat je geen belasting op vermogen hebt maar wacht nog een paar jaartjes, dan heb je ook dit in BE en dan is er helemaal geen reden meer….
@crusader: geen belasting op vermogen in BE uiteraard…
@crusader: Daarom dat er zoveel Nederlanders in België wonen. Of is het voor de gezeligheid.
@bart_vandecavey: dat moet je aan hun vragen, ik weet enkel dat de Nederlanders die in de grenstreek wonen, zoals in Lanaken of Voeren bvb, niet de doorsnee Nederlanders Ijnmaar vaak de rijkere Nederlanders met vermogen en tja die ontvluchten de belastingsaanslag in NL op hun vermogen….maar ze zullen er niet rouwig om zijn. Een middenklas NL die in België komt wonen zal er fiscaal in elk geval niet op vooruit gaan. Ik ben zelf Belg en woon zowel in BE als in NL dus ken heel goed de verschillen, wat waar bvb beterkoop is.

Wij Belgen zijn trouwens aan een inhaalslag bezig, heel veel Belgen in Oost-Vlaanderen gaan net over de grens in Zeeland wonen omdat de woningen daar veel goedkoper zijn en ze toch kortbij Gent gelegen is.
@crusader: De prijzen van huizen in het noorden van Oost-Vlaanderen zijn heel wat goedkoper dan in Zeeland. Van in Knokke-Heist verhuizen er wel wat gezinnen naar Zeeland.
@bart_vandecavey: ok en wat wil je juist aantonen, dat de prijzen met 1,5% gestegen zijn afgelopen jaar? Heel Nederland komt uit een diep dal van crisis op de huizenmarkt maar Zeeland stijgt bijlange na niet zoals de rest van Nederland hoor: http://fd.nl/economie-politiek/1123593/prijspeil-bestaande-koopwoningen-blijft-stijgen

De huizenprijzen in Zeeland zijn per m2 nog steeds heel laag
Op immoweb staat het bedrag van: 1,35 miljoen euro’s.

Btw wat een afschuwelijk lelijk interieur!
Maarja smaken verschillen.
Aan de buitenkant wel mooi dat huis, maar van binnen nogal goedkoop en blijkbaar niet goed geisoleerd, ik zie de tochthonden al liggen
Als je van Amerikaanse auto’s houdt dan scheelt het wel enorm om in België of Duitsland te wonen. B.v. Ford Mustang V8 in Nederland meer dan een ton, daar de helft.
Jeep Grand Cherokee SRT-8, in Nederland 160.000, in België en Duitsland 60.000. Dat zijn toch gigantische prijsverschillen. Het beetje verschil in wegenbelasting wordt weggevaagd als je de bijtelling bij het salaris in Nederland moet betalen.
Geen vermogensbelasting is natuurlijk voor gefortuneerden ook een belangrijke reden, in Nederland gaat de belasting er van uit dat je 4% op jouw vermogen jaarlijks verdiend en dat willen ze zelfs verhogen naar 5%, terwijl banken niet eens 1% rente geven…..
en de beursen de eerste weken van 2016 zwaar gecrashed zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).