Deze Ferrari F40-salontafel wil je hebben

Auteur: , 36 Reacties

Voor de echte liefhebbers.

De Ferrari F40 is voor menig autoliefhebber dé supercar der supercars. Helaas is het ding voor de meesten onbereikbaar, dus zal er naar alternatieve zaken gekeken moeten worden. Bijvoorbeeld deze salontafel, al komt ‘ie met een prijskaartje. In vergelijking met een F40 is het echter een schijntje.

Dit stukje decoratie voor in huis is gemaakt door Discommon. De gehele tafel is van aluminium en temidden van de tafel tref je een silhouette van de Ferrari F40. Discommon zegt dat het 100 uur in beslag neemt om dit kunstwerk te maken. Alleen al de vorm van de tafel maken neemt 50 uur in beslag.

Dat bespoke werk komt, zoals gezegd, met een prijs. Discommon rekent 20.000 dollar voor de tafel. Dit is, net als bij een auto, de instapprijs. Wil je net als de tafel uit de gallery een auto in het ontwerp hebben verwerkt, dan moet je bijlappen. Het bedrijf nam een Ferrari F40 als voorbeeld, maar in principe kunnen allerlei auto’s en zelfs boten worden gekozen.

Discommon gaat 10 tafels maken en ze hebben er al twee af. Deze F40-tafel en eentje met een Ford GT. Naast een auto of een boot kunnen klanten ook zelf een kleur bepalen.36 reacties

Wauw, heel triest.
Al was de F40 van onderen omhoog gedrukt en het blad dus één geheel was, had ik er wel 300euro voor over. Nu is het slecht een IKEA tafeltje met een F40 in een malletje gegoten en er op geplakt.

No deal!
@zegheteens: ik hoopte dus ook dat het er van de onderkant ingestanst was.
@marc94: Dan was het vanaf de bovenkant een stuk minder scherp en gedefiniëerd, door de materiaaldikte.
@zegheteens: 98 uur bier zuipen, 2 uur een cadcammetje downloaden, digitaal bewerken, druk op 3d print en pritt t vast op een tafeltje. Lalala: geld!
Nee echt! Die had ik nog niet in mijn collectie….
@joejojo2012: houden zo
@lekkerlinksrijden: Ik overweeg om er toch een aan te schaffen. Ze zeggen dat ik voor dat bedrag ook een andere kleur mag bestellen. Rood een ideetje?
@joejojo2012: meen je het echt? Voor een fractie van die prijs kan je een V8 met glasplaat in je woonkamer zetten. Zoiets lijkt mij altijd nog wel mooi. En gelijk plaats voor 8 flessen wijn of sterke drank
Voor 20.000 dollar mag dat silhouet er wat mij betreft op zijn minst naadloos in gemaakt worden, nu lijkt t net of ie er gewoon even snel opgeplakt is.
Het idee was goed, de uitvoering iets minder.
Dikke oplichters
Nope, ik hoef het niet
Tof idee, slecht uitgevoerd.
Neem ik wel een ikea tafel met een schaalmodel van een F40 erop hou ik nog een hoop geld over
Ik maak mooiere salontafels!
@joostie: bij de dagbesteding?
@porschepdk: Nope, bedrijfsmatig
@porschepdk: das jostie
Ik kan me maar moeilijk voorstellen dat iemand zoveel geld over heeft voor een tafel als dit. Voor mijn gevoel kan het veel mooier, zeker voor dit geld.
@viezefreddyw: iemand die een f40 kan betalen…
@viezefreddyw: aan de andere kant past het wel. Afwerking op een F40 is immers ook vrij grof :)
Ik wil een witte met een Tesla in. Dan laat ik mijn baard groeien en kan ik mijn IPhone erop leggen in stijl.
Ik vraag me steeds meer af of Autoblog zelf wel eens op het http://www.hhtp//internetding komt.Dit is al twee weken oud.
@noosaheads: sorry, ik kon geen ‘ten minste houdbaar tot’-code op de tafel vinden.
Jemig. Jongens, ik doe het dit voor de helft. In een weekend. Ik koop een Bjorn/Basby/Bjerti, zaag een ouwe Bburago doormidden en plamuur ‘m vol… Ik zie de orders wel verschijnen…
Vet onhandig ook. Waar moet je nou je Risk-spelbord kwijt!? Of het gourmetstel?
“Alleen al de vorm van de tafel maken neemt 50 uur in beslag”
Zuiver rond is ook een enorm moeilijke vorm om te figuurzagen.
20.000? Daar koop je een heel aardige occasion voor waar je oneindig meer lol aan beleeft, en dan voor een paar tientjes een F40 schaalmodel in de kast. Het leven is zo simpel
Te duur. Ik fix het voor de helft
Ik sla deze over. Niet mooi uitgevoerd en ook niet erg praktisch…
NEE! Een tafel maken met een stukje ‘meest lelijk ferrari’ ooit…zonde
@lithiumion: jij stemt vast zuur links
@ff40: oh? Een fanboy! Nee hoor, vind m gewoon aartslelijk en designtechnisch niet de naam Ferrari waardig. En dan heb ik t niet over de tafel, die is minder lelijk omdat je minder F40 ziet
@lithiumion: dan moeten ze een standbeeld van je maken want je bent echt de enige autoliefhebber met die mening!

Ben je wel autoliefhebber?
@ff40: hij is zeker niet de enige. De F40 is een tikkie te groot, heeft grote lelijke gaten, een plexiglas achterruit en met die dikke turbo’s een Ferrari onwaardig karakter. Zeer indrukwekkend allemaal maar vrij ver weg van mooi.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).