Deze gepantserde Maybach S600 kost een half miljoen

Auteur: , 19 Reacties

Inkas zorgt opnieuw dat de kogels buiten de deur blijven.

De Canadese pantserleverancier Inkas komt met de oplossing voor iedere paranoïde staatshoofd, miljonair en Ricky Rozay. Ze hebben namelijk een Mercedes-Maybach met topmotorisering (S600, 530 pk, 830 Nm) voorzien van extra staal en ander kogelwerend materiaal, waarmee de limo bestand is geworden tegen patronen die qua formaat oplopen tot 7.62×51 mm (NATO). Ofwel, hiermee veilig je boodschappen doen in achterstandwijken, oorlogsgebieden dan wel Amsterdam-West zou zonder problemen moeten verlopen. Niet in de laatste plaats omdat er ook kogelwerende banden onder zitten.

De Mercedes-Maybach S600 – waarvan we helaas het massieve gewicht niet weten, maar we gokken op dat van een tussenwoning – wordt door Inkas verder voorzien van een rookscherm-functie, een blusinstallatie en een ‘independent air-conditioning system’. Alsof Mercedes-Maybach dat niet al standaard levert. De pistoolhouder uit de Inkas G63 AMG ontbreekt helaas.

Enfin, hiermee voor de dag komen zet je wel een aardige zak zwart geld terug. Inkas vraagt er namelijk 500.000 dollar voor. Omgerekend 470.000 euro. Of 15 kilo coke.19 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
15 kilo Coke?? Je bent blijkbaar goed “ingevoerd”
@406_v6: Anders is het niet vol te houden ….
moet je eigenlijk niet willen
Kommaadooorr
Liever die 15 kilo dan !
En dan na ieder weekend afschrijven zeker?
Die putdeksels (die ik persoonlijk über gaaf vind) zijn inderdaad uitermaten geschikt voor bommen. Biedt Mercedes dit zelf ook niet aan.
Jakkiebah, die velgen
Ik ben wel benieuwd waar jij je coke haalt als je er 30euro voor betaald
@dhrwilders: hahahaha dit is wat ik dacht :D
@dhrwilders:
Bij zulke hoeveelheden krijg je echt niet de straatprijs hoor…
Allemaal leuk dat kogelwerende maar je toch een keer uitstappen.
Vind het S klasse en Maybach interieur normaal gesproken prachtig, maar dit is echt om te kotsen. Die walgelijke verlichting monteren ze nog niet eens in een grijpautomaat kraam!
@cpp1: volgens mij is dat standaard Mercedes spul…
@jochempie: zou goed kunnen ja, maar die afgrijselijke blauw kleur met dat zwarte interieur…geen toonbeeld van goede smaak m.i.
@jochempie: idd standaard, je kan kiezen uit 12 kleuren dacht ik
En dan is de brandstoftank leeg… sta je dan bij de pomp
Perfectie
Met zo’n auto trek je juist veel aandacht en vanuit het veiligheidsoogpunt heb je dat juist liever niet. Dat is ook een beetje het dubbele, aan de ene kant willen de eigenaren veilheid en aan de andere kant ook laten zien dat ze succesvol zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).