Deze gordel voorkomt dat je onderweg indommelt

Auteur: , 16 Reacties

Je valt weleens bijna in slaap achter het stuur? Binnenkort hoeft niemand je meer wakker te schudden, want zodra je ogen dichtvallen, komt je gordel in actie.

Harken meet je hartslag

Dat is in ieder geval het idee achter Harken, een autogordel die je wakker moet houden als je rijdt. Het systeem achter deze slimme gordel gebruikt sensoren in je stoel en gordel, waarmee onder andere gemeten kan worden hoe je ademt en wat je hartslag op dat moment is. Een combinatie van die twee factoren kan voorspellen wanneer je ogen dicht dreigen te vallen.

Harken waarschuwt je niet alleen, maar vraagt je vervolgens ook een korte rustpauze te nemen, zodat je niet wakker schrikt van de airbag die zich in je gezicht plant. De onderzoekers achter Harken hebben al een prototype getest achter gesloten deuren en wil nu de weg op, om te ondervinden of de resultaten ook daar hoopgevend zijn.16 reacties

Geen stroomstoot?
Goed dat hier meer aandacht aan besteed wordt. Soms is het niet altijd een optie om gewoon maar niet te rijden en als dit soort systemen betaalbaar worden en er voor zorgen dat het iets veiliger op straat wordt dan ben ik helemaal voor.
Nuttig? Nee.
Goed iniatief. Een veiligheids functie die nog niet is uitggevonden. Ben benieuwd welk merk dit als eerst gaat toepassen (Volvo?)
Benieuwd of deze topsporter proof is. Gebeurd nogal eens’s avonds in t ziekenhuis na bijvoorbeeld een blindedarm operatie dat alle alarmen af gaaf terwijl de patient aan t indommelen is. Rusthartslag onder de 40 (en dus topfit), dat snapt de apparatuur niet.
Lijkt mij best fijn… Ik zit vaker knikkebollend achter het stuur ! Maar je moet wat, om het dure leven te kunnen betalen …:
Bestaat dat niet al? Van Mercedes, met camera’s die je ogen en reactietijd in de smiezen houden.
@e39540itouring: mercedes heeft een alarm als je over strepen dreigt te rijden toch?
@bossie: Volgens mij piept een Mercedes inderdaad en gaat het stuur en/of de wangen in de stoelen ook trillen.
@ardonjr: bij Porsche en BMW wordt er zelfs gecorrigeerd dmv stuur bewegingen.
Beetje overbodig in mijn autonome auto. Ik slaap wanneer ik wil.
Deze ga ik zeker gebruiken. Lekker betrouwbaar lijkt me deze fabrikant ook om mij medisch te monitoren en tips te geven bij gevonden afwijkingen. Vooral als ik zie in het plaatje dat ze daar bij dat bedrijf denken dat mijn hart rechts zit. Nee, deze ga ik zeker gebruiken…
hoop dat hij ook uit kan,
want de dokter kan bij mij al nooit mijn hartslag meten met zijn apparatuur.
dat moet altijd op de hand.
En stel nou dat je hartritmestoornissen hebt zoals mijn moeder dan krijg je om de 15 seconden een schok waarmee het gevaarlijker word om auto te rijden. Heel stom idee
@fa5test: mischien een hartbeat sensor inbouwen of dat is de stap erna?

Eventueel de mogelijkheid om het uit te schakelen zou een optie kunnen zijn.
@heer: haha als je het dan nog kan uitschakelen kan je het net zo goed niet produceren en je plan weggooien..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).