Deze Ferrari 250 GT SWB California Spider kost 11 miljoen

Auteur: , 23 Reacties

In de voetbalwereld koop je voor 11 miljoen euro een middelmatige Eredivisie-speler. In de autowereld tik je voor dat bedrag een van de meest exclusieve vierwielers op de kop. De keuze lijkt ons dus snel gemaakt.

De Ferrari 250 GT SWB California Spider

Mocht je toch nog twijfelen: we hebben het hier over de Ferrari 250 GT SWB California Spider, die binnenkort naar de veiling gaat. De Italianen bouwden er slechts 75, waarvan 37 met gesloten koplampen, zoals bij deze rode bolide het geval is. We kunnen dus op z’n zachtst gezegd spreken van een zeldzaam karretje, zeker als je kijkt naar de uitstekende staat van de bolide.

Ook als je innerlijk verkiest boven uiterlijk kom je met deze 250 GT SWB California Spider helemaal aan je trekken. Onder de motorkap vinden we een 3.0-liter V12, goed voor 240 pk. Het is dan ook niet zo gek dat deze schitterende Ferrari meerdere concoursen winnend afsloot. Je zult er daarom ook flink voor in de buidel moeten tasten, want veilinghuis Gooding & Company hoopt er 11 miljoen euro voor te krijgen. Wie biedt?23 reacties

Een van de mooiste auto’s ooit en een van de weinige ferrari’s die ik liever in een andere kleur heb als rosso corsa. 11 miljoen lijkt me een lage schatting, ze zullen er wel overheen gaan.
Dan ga ik wel voor deze McLaren F1:
http://www.goodingco.com/vehicle/1995-mclaren-f1-2/
Ik heb overigens ook liever deze auto als een voetballer.
@papa:
Kan je nagaan hoe vol je de garage kan zetten voor de prijs van een bijtgraag voetballertje..

Zeker 1 van de mooiste Ferrari’s ooit en voor mensen van mijn generatie ook nog een stukje jeugdsentiment. (Ferris Buellers day off)
@tupperware: goeie tijd was dat
@tupperware: De Ferris Bueller was gelukkig een replica van Modena aka Modena Spyder.
@tupperware: zeker jeugdsentiment. Het toeval wil dat ze alle 37 toendertijd bij mij in de straat stonden…… Goeie, oude tijd.
@papa: Wie niet?
Die voetballers zijn veel te duur en verdienen veel te veel..
Maar we gaan die discussie niet beginnen te voeren natuurlijk :-)
@Dimglor: het is veel maar als er veel geld in om gaat dan is het wel zo juist dat een heel groot deel naar de makers gaat en dus de voetballers
@papa: dus je wilt als voetballer deze auto hebben..?
Als ik rijk was zou ik bij real Madrid gaan shoppen, 250 miljoen uitgeven, ze in een hoekje neerzetten en zo nu en dan vragen of ze thee willen maken en mijn auto gaan wassen. Die 11 miljoen zou ik dan nog wel uit willen geven aan de Ferrari 250.
@maferick74: Voor 250 miljoen maak ik je ook wel wat lekkere thee en was ik je auto’s hoor.
@pjp911: Ik doe het zelf voor 249 miljoen! Omdat het solden zijn!
Deel de prijs door tien en het is nog veuls te duur…
@norge: wat je ook betaald voor een auto als deze, er is altijd iemand die bereid is meer te betalen. Ben het dus niet met je eens…
@papa: Dat zeiden ze zeker ook toen je in 2007 een huis aan het kopen was?
@papa: maakt niet uit ,het gaat er toch om wat ik te duur vind?
Bolide
Rondcruizen in deze Ferrari in de zon door een mooi landschap zou toch helemaal geen vervelend ding zijn. Al vraag ik me af of het ooit zou gebeuren tegen zo’n prijs.
Smulvoer!
O…M…G.. wat is dit toch een verschrikkelijk mooie auto! WOW
11 miljoen voor een auto, en dan zeggen dat het weinig is…
En mooi vind ik deze ook niet. Maar goed, dat is mijn mening.
Mooi he zo’n peugeot 404…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).