Deze halve Volvo is gebaseerd op de XC40

Auteur: , 37 Reacties

Volvo's moederbedrijf Geely heeft een nieuw dochtermerk gebaard. Deze Lynk & Co. 01 moet hele fraaie dingen gaan doen op automarkten in zowel de nieuwe als de oude wereld.

In 2018 moeten de eerste auto’s onder de Lynk & Co. vlag worden verkocht. Voor wie zich afvraagt welk merk dit is: het gaat om een brand spanking new submerk van Volvo’s Chinese moederbedrijf Geely. De SUV is gebouwd in samenwerking met Volvo en de auto staat dan ook op het platform van de aankomende XC40.

De compacte SUV krijgt een 2.0 benzinemotor of een hybride aandrijflijn, bestaande uit een 1,5-liter driecilinder benzinemotor en een elektromotor. Deze motoren worden gelinkt aan een handbak óf aan een DCT met zeven verzetten. Overigens kunnen we binnen afzienbare tijd ook nog een compacte sedan en andere koetsvarianten verwachten onder het Lynk & Co. label.

Verder worden de auto’s gebouwd in China en zet moederbedrijf Geely in het op middensegment. Desalniettemin wordt flink ingezet op connectiviteit en een autodeelprogramma, om zo onze visie op autobezit eens even grondig aan te pakken. Waarschijnlijk is het een manier van Geely om jongeren naar de dealer te lokken, want da’s nog geen sinecure. We besteden onze centjes immers liever aan drank en drugs dure telefoons en andere gadgets.

De 01 is door Volvo ontworpen, maar wees niet bang. We weten grotendeels hoe de nieuwe XC40 eruit komt te zien en hij lijkt nog niet een beetje op dit Chinese zusje.37 reacties

via Android app
Achterlichten van de nieuwe HR-V en een neus dat lijkt op die van de Subaru SUV. Trubica ofzoiets?
via Android app
@stfu: en pook van BMW :) Maar ziet er best interessant uit verder hoor.
@stfu: Zucht. Heb je weer zo’n droeftoeter.
@aschja: Nee jij bent leuk. Zijn een aantal onderdelen die me direct opvielen. Ik zeg nergens dat ie daardoor stom of lelijk is.
@aschja: stfu
@stfu: neus lijkt op een blije Cayenne..
Er zitten best mooie elementen in de koets alleen vind ik persoonlijk ze allemaal net niet bij elkaar passen
Foto 12 lijkt mij wel wat!
In tegenstelling tot de laatste Volvo’s is dit echt een walchelijk apparaat!
@mzonneveld: het is dan ook geen Volvo
@mzonneveld: alsof het weer een of andere mislukte namaak is, zo ziet ie eruit
Interieur wel mooi, exterieur is echt een bende.
Guitig die brede lach van oor tot oor!
Laat maar komen!
Ik zie er allerlei designelementen van andere merken in, maar laten we eerlijk wezen, is dat nou zo heel erg? Zelfs de merken die in de westerse wereld tot de gevestigde orde horen kopiëren elkaars stijlelementen bij de vleet.

Het enige wat mij echt niet kan bekoren is de naam: Lynk & Co. Ik snap best dat ze iets willen wat Europees klinkt om het priemiejumgevoel van de Chinese autokoper aan te spreken, maar spreek Lynk & Co een fractie te snel uit en het klinkt als Lincoln Co. Dat mag natuurlijk niet de bedoeling zijn als er al een automerk is dat Lincoln heet. Of is die spraakverwarring juist het doel van de Chinezen, zodat anderen denken dat je een luxe Amerikaan rijdt terwijl je komt aanrollen in je lokaal geproduceerde SUV?
@Edge: elk automerk heeft ook een Chinese naam. Zo heet VW bijvoorbeeld Dazhong en BMW: Bauma.
@pinut187: Ah oke, dat wist ik dan weer niet! Maar lijken Dazhong en Bauma wezenlijk op andere merken qua uitspraak? Want dat is wel wat ze met Lynk & Co doen.
@Edge: nee die lijken niet op elkaar. Bij het bedenken van een Chinese naam voor een al bekend buitenlandse naam trachten ze eerst om het zoveel mogelijk op de originele naam te laten lijken. Bv KFC is Ken De Ji en dan moeten de karakters ervoor ook nogeens een goede betekenis hebben of er iets mee te maken hebben. Starbucks is Xing Ba Ke (xing betekent ster) en Heineken is Xi Li wat er weer helemaal niet op lijkt omdat er geen Chinese karakters zijn waarmee je Heineken zou kunnen “vertalen”. Ten slotte spreken ze Ferrari in het Chinees uit zoals je het zou verwachten Fe La Li..
Coole auto , ben wel eens benieuwd naar andere kleuren en de prijzen …

Wel leuk gedaan met die oranje details. Zou mooi zijn in combinatie met een grijze lakkleur
Neusje, vooral de koplampen hebben een beetje porsche. Achterkant doet me denken aan een amerikaanse SUV. Kan even niet op de naam komen.
Al met al vind ik deze auto een beetje overdesigned. Teveel ditjes en datjes. Contrasteren dak, stukkie plastic op de voordeur, design diffuser. Alle hippe dingetjes van de bestaande merken hebben ze hier bij elkaar gedonderd.
Deze auto is duidelijk gestyld met Chinese markt in gedachten ,maar zeker geen verkeerde eerste poging
Het is alsof ze de voorkant van de Kia Niro en de achterkant van een Jeep Grand Cherokee hebben geplakt. Wel apart, Volvo kan toch echt beter.
Ben geen fan van het geheel, maar kudos dat er Chinese fabrikanten zijn die serieus werk maken van ontwerp en niet de eerste de beste buurman kopiëren.
@gulli: ff opnieuw lezen, ontworpen door Volvo..
@pinut187: in opdracht van papa Geely. Ze nemen het ontwerpen van een auto dus serieus, sterker nog, ze steken er moeite in het door een ander te laten doen als ze het idee hebben dat die het beter kunnen.
Beetje de ideetjes van een Juke gekruist met de looks van een Jeep
Subaru Tribeca right there.
Leuk voor Azië, maar in Europa zal het m niet gaan worden. Te veel en net niet
Ik vind het meer een soort Kia!
Of dit nou jongeren moet lokken weet ik niet. Het is het nog net niet allemaal.
KIA Pacan?
Geen natuurlijke schoonheid, maar ik vind het wel een leuk design. Weer eens wat anders. Het roept bij mij wel Kia-gevoelens op, maar dat is helemaal geen ramp. Ik vind die met de oranje-accenten ook wel erg grappig eigenlijk.
Man man man dit lijkt net een kia sportage samen met een kia niro. Ziet er niet uit
You hate it or you love it…..
Eindelijk, de eerste Geely engineered by Volvo. Zit er al jaren op te wachten. Echt.

Op zich niet mis. Beetje Citroën-achtig, maar zonder een kopie te zijn.
Nog gewoon de “&co” laten vallen en naar Europa halen. Liefst ook met Europese productie. Volvo Gent heeft er vast nog wel plaats voor op dezelfde band als de XC40…
Wat leuk! Een mix tussen een Cayenne, Q5, Optima en Qashqai.
Binnenkant vind ik niet verkeerd overigens.

En aan de foto’s te zien, kan je m ook zonder koets bestellen :)
Voorkant lijkt wel een mini porsche cayenne

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).