Deze handgeschakelde F430 heeft een oké prijs

Auteur: , 43 Reacties

Voor wie roeren leuker vindt dan flipperen.

Handgeschakelde moderne Ferrari’s zijn doorgaans duurder dan de variant met een automatische versnellingsbak. In het geval van de F430 scoor je nu een handgeschakeld exemplaar voor een bedrag waar je vijf á zes jaar geleden enkel een automaat voor had.

Op Autotrack worden momenteel zes exemplaren aangeboden van de F430 en bijna 14 jaar na introductie zit de meeste afschrijving er wel op. De goedkoopste scoor je voor nog geen 90.000 euro en dan heeft de Ferrari een halve ton ervaring. Van de aangeboden Ferrari’s op Autotrack weet dit exemplaar zich te onderscheiden door zijn versnellingsbak. De Rosso Corsa F430 met 19-inch 430 Scuderia velgen heeft een handbak met zes verzetten. De Ferrari komt uit 2006 en heeft verder 48.000 kilometer op de teller staan.

De eerste eigenaar heeft gekozen voor een bruin lederen interieur, wat een stuk minder saai oogt in vergelijking met een volledig zwart interieur. De F430 staat te koop voor 119.500 euro. Bijkomend voordeel is dat de handbak betrouwbaarder is in vergelijking met de automaat, sla ons occasion aankoopadvies er maar op na. Tel daarbij op dat een handgeschakelde F430 een stuk zeldzamer is. Je kunt de advertentie hier bekijken.43 reacties

Ik houd normaal van lekker automaat rijden maar in zo’n wagen moet toch zo een parel van een handbak!
@viezefreddyw: iets voor jou?
@toyotafortuner: Zeer fraaie machine. Handbak maakt hem wel echt een klap duurder dan een F1 bak. Hierdoor was hij helaas buiten budget toendertijd. En Spiders met een handbak zijn wel heel erg schaars en daardoor nog duurder.

Dit exemplaar vind ik wel fraai maar helaas niet helemaal standaard (zoals ik ze het liefst zie). Ik zie een carbon tankklepje, Scuderia velgen en op het lipje bij de voorbumper hoort in carrosseriekleur. Maar goed, dat is mierenneukerij.
@viezefreddyw: ah zo. Naja. Je hebt zelf al een mooie Spider. 👍👌
@toyotafortuner: Dank je wel.
@viezefreddyw: ennn geen originele radio.
@powerblue: Haha scherp maat!
@viezefreddyw: mooi! Er valt dus nog wel 40k op af te dingen?
@gregorius: Proberen kan altijd.
@viezefreddyw:
miernneukers zeiken auto’s af omdat ze in hun simpele wereldbeeld de overtuiging hebben dat de verkoopprijs dan naar beneden gaat, , orginaliteits freaks houden van orginaliteit en vragen beleefd of er nog iets aan de prijs te doen valt omdat e hem weer in 100% originele staat willen hebben.
Zelfde verschil tussen milieufreaks en natuurliefhebbers, milieufreaks slaan een wesp dood omdat hij ze hindert, natuurliefhebbers blijven geduldig stilstaan zodat ze de wesp niet storen in zijn doen en laten en niet gestoken worden dor die wesp.
@desjonnies: Mooi gezegd en klopt als een bus.
@viezefreddyw: ferrari heeft catalogi vol met aftermarket spulletjes voor de F430. Kan wel origineel zijn, tankdop inclusief.
@boomhauwer: Klopt, maar ik doelde op het feit dat de auto in die tijd niet zo aan te kleden was. Hij is niet zo van de band komen rollen.
@toyotafortuner: nog een?
Ik kan je vertellen, het rijdt heel leuk! Ik heb namelijk deze foto’s genomen :)
@row1: Fraai werk, maar dat zijn we wel van je gewend.
@row1: Ben je de huisfotograaf van Hoefnagels? Het valt mij op dat ze daar altijd zeer mooie foto’s gebruiken.
@edge: Yes dat ben ik, dus dankjewel voor je compliment! 👌🏻
@Row1: en even een zelfportret op foto 9 geplugd 😁
@hehe: haha ssssht
@row1: Heel mooie foto’s! Proficiat….
@dwfc: Dankjewel!
@row1: zeer fraaie fotoserie!
@Row1: puik werk
Zoals het heurt!
Handbak maakt die dingen wel echt duur. Dit lijkt de goedkoopste echte handbak van Europa. De meeste hebben toch de F1 flippers.
Handbak is the real stuf … zeldzaamheid heeft nu éénmaal zijn prijs. Enkel dat schakelrooster in je interieur is al een meerwaarde.
De F430 is naar mijn smaak één van de fraaiste Ferrari’s van de laatste jaren, zo niet de fraaiste.
Een tijdloze schoonheid, net als z’n tijdgenoot de Gallardo. Met een handbak helemaal mooi al vraag ik me af of het lekker schakelt met die sleuven in de bak.
@hotze: geen probleem, tevens een mooi klikgeluid …
@hotze: als ex-eigenaar van een handgeschakelde 360 Modena kan ik zeggen dat het pookje door die sleuven halen een welhaast orgastisch genoegen is!
@powerblue: als ex-eenmalig bestuurder van een handgeschakelde 360 Modena beaam ik dit, en vul ik je aan door te stellen dat dit de lekkerste variant van een pook door een gleuf douwen is die ik tot nu toe ben tegengekomen.
@jochempie: en ik heb zowel een MX-5 als een vriendin!
@jochempie: eens! En ik ben getrouwd. Ik mis de 360 wel soms.
@powerblue: als huidige eigenaar van een 360 Modena handbak kan ik dat beamen.
@ttr6: held!
mooie fiat…..badum tss
Weer die magische kilometerstand van nét geen 50.0000 km…
Heel gaaf, ooit eentje met F1 gereden en dat beviel mij prima!
Ik vind hem nog steeds vreselijk duur hoor.
Voor een 12 jaar oud tweedehands wagentje.
Als ik deze auto bezit kan ik gelukkig sterven.
Een van de weinige Ferrari’s die ik echt oprecht prachtig vindt
Voor de kenners; hoe verwachten jullie dat de F430 uit gaat komen bij volledige afschrijving? Ik denk met de huidige markt niet lager dan 75-80k (helaas)..
@maarten_zoutendijk: ja, een Ferrari willen bezitten betekent helaas de handen serieus uit de mouwen steken..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).