Deze Italiaanse klassieker werd speciaal voor Tom Hanks gebouwd

Auteur: , 20 Reacties

Als A-list Hollywood-acteur is het leven gewoon makkelijker. Punt.

Tom Hanks, wie kent hem niet? Als je een rol zoekt voor een goedgelovige dommerik, is hij je man. We kennen hem natuurlijk van films als The Green Mile, Road to Perdition en uiteraard Forrest Gump. Natuurlijk, net als alle andere beroemde PresidentenHollywood-sterren heeft hij een Twitter account. In tegenstelling tot veel jonge celebrities is Tom Hanks gezegend met een gezonde dosis humor. In plaats van al zijn dikke auto’s te laten zien, gooit Mr. Hanks het over een andere boeg. Zoals onderstaande tweet:

Fiat 126 Tom Hanks

Het vervelende alleen is dat de auto niet van hem is. Hij is er simpelweg naast gaan staan. Erg leuk grapje natuurlijk, maar tot voor kort bleef Meneer Hanks verstoken van een Fiat 126 in zijn leven. Inderdaad, tot voor kort, want daar is verandering in gekomen! Daarvoor mag Tom Hanks de Poolse Monika Jaskolska dankbaar zijn. Zij zat er kennelijk erg mee dat de multi-miljonair geen Fiat 126 in zijn collectie heeft. Zo erg dat ze een heuse fundraiser is gestart. In no-time had ze 2.350 dollar verzameld, waarmee ze een Fiat 126 kon kopen en van het overgebleven geld (waarschijnlijk zo’n 2.325 dollar) kon ze de van origine turquoise 126 opknappen.

De Poolse Italiaan (de 126 is van 1973 tot 2000 in Polen gebouwd) werd grondig gerestaureerd. Carlex, de interieur-veredelaar die zijn hand niet omdraait voor een motorhome, laat staan een 126, was verantwoordelijk voor het interieur. In tegenstelling tot hun eerdere extravagante strapatsen bleef het bedrijf ditmaal trouw aan de kernwaarde van de 126: lekker basic. Lichtgroen leder met zwarte details zorgen voor een authentieke look. Verder kent de auto enkele unieke details als de zilveren knopjes. Tom Hanks krijgt de auto overhandigd tijdens een liefdadigheids-evenement.20 reacties

Dit is zo veel gaver dan de zoveelste dikke Duitser of Italiaan. Maar het zal me niets verbazen dat meneer Hanks deze auto t.z.t. (misschien wel tijdens datzelfde liefdadigheidsevenement) zal laten veilen voor het goede doel.
Humor beantwoord met humor .. zo heurt het
Die dashboard bekleding had van mij niet gehoeven, maar verder leuk gedaan.
De Fiat 126p, meest geniale wagen ooit gemaakt! Als Porsche een stadsrakker zou maken zou het een 126 zijn. Luchtgekoeld atmosferisch, motor achterin en natuurlijk achterwiel aandrijving. Stuurt voor zo’n kleine auto zonder stuurbekrachtiging super goed des te slechter zijn de remmen. Heb er zelf een gehad. Remweg bij 100 kmh (topsnelheid) was ongeveer zo lang als de Eiffeltoren. Wat een genot was dat!
@henkhupelschoten: heb ooit ook een Bambino gehad. Starten met een hendeltje. Te grote/brede schoenen aan was of koppeling en rem tegelijk of gas en rem tegelijk. Na 6 maanden bleek de motor zo slecht dat ik hem helaas moest verkopen. Toch vond de ik de 127 leuker, maar dat kwam misschien omdat het mijn eerste auto was.
@henkhupelschoten: ik heb in Polen met een Maluch gereden, een uit de laatste serie. Beetje jammer dat ik met m’n 1.84 al niet eens rechtop kon zitten, maar het was wel een schitterende ervaring.
@henkhupelschoten: feitelijk is de 126 identiek aan de 500. Alleen een beetje aangepast aan de tijd. Ik heb er ooit één gepast, maar ik kon er niet fatsoenlijk in. M’n linkerbeen kon ik niet kwijt, m’n rug vond ’t niet fijn…. Affijn, toen maar een 24 jaar oude 127 gekocht voor €250,00 en daar ruim 40.000km mee gereden.

Er waren overigens massa’s Polen die met VIER VOLWASSENEN, een tent met toebehoren en aanhangertje in colonne met een gangetje van ongeveer 60km/u over de snelweg naar Rome reden toen die Poolse paus nog aan de macht was…… Levensgevaarlijk.
@henkhupelschoten: heb er 3 en ze zijn idd geniaal!
Één van de mooise exemplaren die ik al gezien heb … ik vind die kleurencombinatie geweldig
Kek karretje! Hier kan ik altijd erg van genieten. Meer dan van de volgende speciale Porker
Als ik het goed zie is het geen leer, maar custom vinyl. Toch nog wel een maatje exclusiever ;-)
Na de val van het communisme, solidaridad, Lech Walesa zat ik zo’n beetje ieder maand in Polen met een vrachtwagen om op de scheepswerven handel te brengen. De kustweg via Szczecin, via Koszalin naar Gdansk of Gdynia, dat waren de mooie ritten over tweebaans wegen in Polen. Begrenzers en electronische tachografen hadden we niet en we knetterden altijd met 90 – 100 door Polen heen.
Moest je iemand inhalen, of werd je ingehaald was de mores dat je dan de vluchtstrook half opging zodat er zonder probleem gepasseerd kon worden.
Allen deze 126’jes war het van stierf die liepen met moeite 90- 95 en maakten dan een kabaal van jewelste voor de bestuurder en de bestuurder had alle zeilen nodig om het kreng op de weg te houden en de snelheid te houden.
Wij kropen altijd heel sneaky met de dikke DAF achter zo’n FIATje en gaven, als we eenmaal achter hem zaten, ff een lichtsignaal, de bestuurder zag dan één en al zwarte grille in zijn spiegel en dook altijd als een komeet naar rechts toe, zodat wij er langs konden.
Grootste ergernis waren die Jalta’s, een Russisch vehikel dat amper 60 kon halen, paard en wagens nam je op de koop toe, die haalden wij altijd voorzichtig in om het span niet te laten schrikken, maar die FIATjes was altijd lachen toen.
Meest interessante waren de Poolse tankstations, waar allerlei onderdelen als oliepompen lagerschalen, zuigerveren en andere attributen te koop waren, die Polen sleutelden gewoon een halve motor uit elkaar naast de weg. De scheepswerven daar werkten op Wodka en lassen, alles lassen .
Was een leuke tijd toen in dat wilde oosten, altijd bonje met die ex- Oost Duitsers die nog dachten dat ze de Stasi hadden, die Polen waren gelijk al veel relaxter en veel Westerser, wilden business doen, geld verdienen.
@desjonnies:
Herstel : Solidarnosc.
@desjonnies: dit zijn anekdotes, duim omhoog!
@desjonnies: ging je in een lekkere 3600 of hadden jullie toen de 95 al?
Leuke anekdote 👍
@bischero:
Een oude 2800 bakwagen met dagcabine, we sliepen onderweg in hotelletjes.
Wat een ontzettend gaaf karretje. Zeker zo in topstaat erg leuk! Als Tom Hanks een beetje auto-minded is kan hij dit vast waarderen
Zo’n mooie 126 is er niet eerder gebouwd.
Weer een Engels gezegde dat de vuilnishoop op kan:
“You can’t make a silk purse of a sow’s ear”.
Vrij vertaald: je kan geen zijden portemonnee maken van een varkensoor…
Carl3x design interieur polen…. wat een klass3 interieur makers zijn dat. Heb ooit volvo xc90 overhandigd….1800 euro volledig toen bekleed met zelfs stuur ,hemel, dashboard nieuw leder voorzien…… zie ook fotos op hun site
Leuk wagentje idd. Wat ik echter niet begrijp is dat je kennelijk als rijkerd je naam wil terugzien in het interieur. Dat ie ‘voor jou’ gemaakt is. Hm, in dit geval kan je het ook op 2 manieren lezen. Maar dan nog.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).