Deze Lincoln Zephyr is toffer dan Abraham

Auteur: , 30 Reacties

En dat wil wat zeggen, want Abraham Lincoln was naar verluidt best wel tof.

De hamvraag is natuurlijk, is ‘ie ook toffer dan @lincoln? Enfin, dat laten we maar even in het midden ..

De Lincoln Zephyr kwam in 1935 op de markt. Destijds was het een redelijk vooruitstrevend model dat met name de strijd aan moest gaan met Cadillac’s LaSalle. De naam Zephyr is een verwijzing naar Zephyrus, de Griekse god van Westenwind de westenwind. De auto blies klanten dan ook weg met zijn aerodynamische vorm en 110 pk sterke 4.4-liter V12.

Deze Zephyr is echter een klein beetje aangepast. Dat wil zeggen, het is een hotrod die lijkt op een Lincoln Zephyr. Het koetswerk is flink verbouwd en de V12 heeft plaatsgemaakt voor een Edelbrock-V8. Hoe dan ook, wat een bizar apparaat is dit geworden! Het ding doet een beetje denken aan de Holden Efijy concept uit 2005.

De vorige eigenaar van het ding is naar verluidt Barry White Weiss. Het zou kunnen dat je nooit gehoord hebt van deze beste man, maar mensen die wel eens ooit naar Discovery Channel kijken kennen hem waarschijnlijk wel. Hij is namelijk de zonderlinge grijsaard die altijd op zoek is naar curiosa in de serie Storage Wars.

De auto wordt eind juni geveild door RM Sotheby’s en de verwachte opbrengst is zo’n 300.000 tot 400.000 Dollar.30 reacties

Wouuuw !
Dit is in mijn ogen nou echt een mooie, imposante auto!
Best een gaaf ding maar het is in mijn ogen allemaal net iets te overdreven. Ik vind dit toch net even wat mooier:
http://www.hopupmag.com/wp-content/uploads/2015/11/Lincoln-Zephyr.jpg
@viezefreddyw: Origineel vind ik ook mooier, ik stoor me er vooral aan dat de grille zo ontzettend laag is bij de “custom”
@viezefreddyw: Ik zou bij die de acherkant een stuk omlaag doen en de voorkant ook iets lager en voor de rest niks meer aan doen.
@carfreakjim:
Goede keuze, ik zou er wel ook nog een replica radio en een paar fuzzy dice bij doen.
Hallo porno ..
via Android app
Pfoee heel fijn!! Dit soort auto’s mogen hier vaker verschijnen!
Over smaak valt te twisten, maar deze is nagenoeg perfect. Als koper zou ik alleen de koplampen van helder glas voorzien, dan is die echt af!
een woord schitterend
Wat een ontzettend toffe bak!
Mooi? Ja, toch zeker wel. Knap gebouwd ook. Jammer dat dit soort auto’s, beetje minder zou ook nog mogen, niet zo maar verkrijgbaar zijn. Dit is toch veel toffer dan een TT’je of Cayman ofzo?! En dan een V12 met maar liefst 110pk. Geweldig!
@henkp1: Dodge Prowler, Chrysler Crossfire, Chrysler PT Cruiser. Het is geprobeerd en dit komt nog het meeste in de buurt dan.
Zeer dankbare carrosserie voor ledsled,s ..
Zijn er inmiddels een aardig aantal van ..
In mijn herinnering eigenlijk ook veel mooiere ..

Volgens mij wordt al het plaatwerk weer gereproduceerd ..
@lincoln: Vind zo’n 50ties Mercury ook altijd mooi als custom. Die leent zich er ook goed voor.
@lincoln:
Dit lijkt mij een Decorides Kit car. Volledig fiberglass body dus.
Best goed gedaan, maar een v12 is toch wel zo leuk natuurlijk.

Die Barry Weiss zag ik vorig jaar bij de TT een hotel binnen lopen. Zo’n typisch luidruchtige amerikaan. Past wel weer bij deze auto.
Doet mij denken aan Lincoln…, ik kan niet begrijpen wat hier iemand mooi aan vindt, Af-schuwe-lijk
Dit lijkt een kitcar van decorides te zijn
Ooit in florida 1 gezien die ook zo was verbouwd als deze, alleen dan was ie in het donker paars, heel gaaf ding om te zien !!
ultieme guilty pleasure

dit is fantastisch
Wat kut.
Hopelijk zit er een Air Ride Suspension Kit in en is dit de laagste stand )
@420d: hij is rijdend te zien op 3:05 en 3:38 minuten van de openingsscène van de grand tour. Hij staat rijdend ook behoorlijk dicht aan de grond.
Mooie auto zo worden ze niet meer gemaakt
@rob5nismo: zo werden ze ook niet gemaakt
Wow wat tof! En ik dacht dat de civics bij de mac laag waren. Zeker vele malen toffer dan de reaguurder met dezelfde naam
Een snelle zoekopdracht op Google leert mij dat de Zephyr van Barry Weiss paars is en andere velgen heeft. Het interieur komt dan wel weer overeen met de hier aangeboden Zephyr. Het zou dus iemand anders’ auto kunnen zijn, maar hij kan ook hebben gekozen voor een wat stijlvollere set wielen en kleur.
Best I can do is $50
Waarom word de voor ruit bij die zephyrs toch altijd zo verneukt, ziet er toch niet uit een auto met een teardrop vorm die naar achter gaat en een dak wat precies andersom gaat.
Erg vet ding!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).