Deze mensen prijzen Max Verstappen de hemel in

Auteur: , 47 Reacties

Iedereen staat te springen om veren in Max' amper meerderjarige kont te steken. Of in ieder geval iedereen die niet bij Mercedes of Ferrari op de payroll staat, óf Jacques Villeneuve heet. Een bloemlezing.

Max Verstappen praat met een rijke dwerg

Na zijn laatste optredens is het geluid niet meer louter positief, er komt steeds meer kritiek uit met name de hoek van Ferrari en Mercedes. Logisch, de gevestigde orde lijkt serieus bang te zijn geworden voor het Limburgse racetalent. Maar als je niet bij één van die clubjes werkt en Max Verstappen niet heilig verklaart in de media, dan tel je niet meer mee, zo lijkt het. We vragen ons af hoe lang het nog duurt voordat een heiligverklaring vanuit het Vaticaan een feit wordt. Hieronder een overzicht van de mensen die zich inlikken in Kamp Verstappen.

Toto Wolff vergelijkt Max met Ayrton Senna
Hee, wacht, toch iemand uit het Mercedes-kamp die het aandurft! De eindbaas van Mercedes F1 noemt Max Verstappen weliswaar “gevaarlijk” maar vergelijkt hem in één adem met de F1-God Ayrton Senna. Wolff deed zijn uitspraken na afloop van de GP van Spa Francorchamps. Hij noemde Verstappen tevens verfrissend, maar sprak ook zijn angst uit voor een zware crash in de toekomst. Leuk detail: Wolff probeerde Max Verstappen te strikken voor Mercedes, voordat hij koos voor het team van Red Bull.

Joaquin Ramirez noemt Max “De toekomst”
Als we het dan toch over Ayrton Senna hebben: de voormalig teambaas van Senna, Joaquin Ramirez, was in eerste instantie sceptisch over Verstappen. Maar inmiddels is hij helemaal om: “Het is zo knap, hij is nog zo jong. Max is snel, kent geen angst, duikt in alle gaten en heeft maling aan wat mensen van hem denken. Max is de toekomst, zonder twijfel.” Verder vergelijkt Ramirez de jonge Limburger met een jonge Hamilton, een vergelijking die we vaker tegenkomen.

Dieter Mateschitz (eigenaar Red Bull)
Ok, van deze man mogen we het verwachten: “Als je kijkt naar het talent, de mentale kracht en de moed die Max tot nu toe heeft laten zien in races, dan is hij inderdaad de nieuwe Ayrton Senna.” Maar Mateschitz lijkt ook enige terughoudendheid te tonen: “Hij moet ook zijn snelheid en kwaliteiten over een periode van meerdere jaren laten zien. Niemand weet of dat gaat gebeuren, maar wij geloven dat hij die potentie heeft.”

Helmut Marko: volgend jaar is Max kampioen
De man die ooit Max Verstappen aankondigde als “de nieuwe Senna” is nog altijd laaiend enthousiast, maar het is dan ook “zijn” pupil bij Red Bull.

Mika Häkkinen trekt keutel in
In den beginne was hij zéér sceptisch, maar al vrij snel kwam hij daarvan terug. De voormalige Finse wereldkampioen gaf al snel toe dat Max Verstappen toch wel een topper is. Typisch Fins trouwens, ook Kimi Raikkonen kwam ooit terug van een standpunt over Verstappen.

Ross Brawn vergelijkt Max met Michael Schumacher
De voormalige teambaas van Michael Schumacher trekt een parallel tussen de twee: “Hij maakt behoorlijk wat tongen los in de paddock, ik kan me herinneren dat Michael Schumacher die uitwerking ook op mensen had. Ik heb wel sympathie voor Max.”

En zo zijn er nog talloze voorbeelden te vinden van mensen die de jonge F1-rijder ophemelen. Is dat terecht? En kan hij die druk aan?47 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
en iedereen op autoblog prijst hem de hemel in
Moeten we nu echt dagelijks dit soort berichten hier hebben? We weten het nu wel. Max is geweldig en toekomstig wereldkampioen. Klaar.
@terazino: precies, in plaats van dat elke dag te roepen, leek het ons handig om gewoon 1 overzichtje te maken.
@terazino: Je hoeft het niet te lezen..
@kilum: Nee maar hij doet het toch, waarschijnlijk omdat hij stiekem graag tot het winners kamp wil horen… :)
@ronnys: je weet niet of hij het heeft gelezen, het behoort inmiddels tot m’n dagelijkse routines bij max artikelen direct naar de reacties door te scrollen en aan de hand van de reacties te bepalen of ik het artikel lees of niet. Dit is er dus zo een waar bij ik een artikeltje
5 zou krijgen voor de snelheid waarmee ik naar beneden scroll
@ziekegeest: maar toch bij vrijwel gelijk reageren.
Goed verhaal
-bij
@hplh: wat bazel je nou allemaal joh, ik loop alles net uit te leggen
@terazino: ik denk zelfs dat het overrechts werkt. Net als we in Nederland veel van ons voetbal elftal verwachten of van onze Olympische sporters is er ook ook bij Max een enorme druk gelegd door te spreken over wereldkampioenschappen. Dat is onverstandig. Als de Red Bull volgende jaren niet zo snel blijkt (of de anderen gewoon sneller zijn). En Max over een paar jaar kinderen krijgt en dan net als z’n pa toch een stukje voorzichter en dus langzamer wordt dan kan het zomaar zijn dat er helemaal geen overwinningen en wereldtitels komen. En dat is dan ook prima.
Verstappenblog-haters; niet klikken! Ha, te laat :P

Ik hoop dat de veren terecht zijn, dat hij het hele circus aan het opschudden is mag geen twijfel over bestaan. Nu nog je geld zetten waar je mond is Max, ik zal alle bierreclames trotseren om te zien hoe je binnen één of twee jaar als kampioen het seizoen afsluit.
We kunnen er niet omheen draaien dat Max Verstappen een gigantisch groot talent is in de Formule 1. Alleen omdat hij ‘Nederlander’ is, vinden we hem de absolute God van de sport. Is natuurlijk niet zo, maar goed…

Wel is het terecht dat veel mensen klappen voor Max Verstappen. Exceptioneel talent, absoluut. Want wat hebben we genoten van hem afgelopen seizoen en het seizoen er voor. Puike inhaalacties, mooie resultaten en simpelweg geen angst. En hoe knap is het om midden in het seizoen overgezet te worden naar een ander team, daardoor een heel andere auto krijgt en de eerstvolgende race te winnen? Ja, wel wat geluk dat de Mercedessen elkaar van de baan kusten. Maar dan is het zaak om daarvan de profiteren. Als een 18-jarig knaapje dat doet onder flinke druk van een wereldkampioen (Kimi), is dat bijzonder knap!

Het enige wat hem wereldkampioen kan maken, is een ijzersterke auto. Tegenwoordig is het namelijk niet meer de coureur die het verschil maakt, maar maakt het team het verschil door de beste auto te maken. Als Max Verstappen het geluk heeft in zijn carrière de beste auto onder zijn kont te krijgen wordt hij gewoon wereldkampioen, lachend.

Maar het is een frisse wind door de sport en dat had de sport nodig. Nu is het alleen zaak dat de FIA die frisse wind niet blokkeert door meerdere regeltjes in te voeren…
De nieuwe orde
En voorlopig heeft hij precies evenveel overwinningen als Trulli, Kovalainen en Olivier Panis. Als RB de plank komend jaar mis slaat dan kunnen we misschien nog tot 2018/9 wachten voor een tweede overwinning, dus alsjeblieft Autoblog en Formule 1 kijkend Nederland. Kom van die roze wolk af!
Ja Max is goed.
Ja Max kan in een goede auto overwinningen pakken en miss zelfs WK worden.
Maar het is vrij zeldzaam in de formule 1 dat de beste rijder in de beste auto zit en wereldkampioen wordt. Straks doet Max een Alonso’tje en roepen we over 8 jaar nog steeds hoe hij echt wel wereldkampioen kan worden.
@lambo4all:
Volledig mee eens.
Als Mercedes volgend jaar gewoon weer de betere/beste auto heeft word Max geen kampioen klaar.
@Dickie: alleen met dat verschil dat Verstappen dan net 20 jaren jong is, dus nog tijd zat heeft om eventueel kampioen te worden.
@rhellema:
Geef ik je gelijk in.
@hierboven
Nederland zit al meer dan veertig jaar op een F1 held te wachten.
Dus kunnen we geen genoeg krijgen van Max.
Logisch.
Belgen, Duitsers, Australiërs ze hebben allemaal hun helden, wij hebben nu eindelijk de kans.
En heeft heel Holland bakt, sorry , HONGER!
@desjonnies: En zo is het. De sport is door Nederlanders altijd wel vrij intensief gevolgd. In al die jaren waren er wel liefhebbers en nu doet er eindelijk eens iemand mee die we kunnen toejuichen. Dat het toevallig het grootste talent van de sport is sinds een jaar of 25 is puur toeval…
@viezefreddyw: en daamee ook typisch Nederlands om de kop er weer af te hakken als iemand succesvol is… Zo jammer en Hollandsch.
@desjonnies: in de jaren 90 hadden we ook zo’n Formule 1 held. De heette ook Verstappen, reed ook agressief, op en over het randje, reed ook al vroeg in z’n carrière bij een topteam, liep ook over van het talent, had ook massa’s fans. Was ook een spraakmakende coureur. Maar haalde het niet. Anderen waren gewoonweg nog beter en hadden meer geluk met beter materiaal. En uiteindelijk ging zijn carrière als een nachtkaars uit.
Daarom kunnen we beter niet al te veel druk op Max zetten. Die overwinningen of titels komen of ze komen niet, maar we hebben het er pas over als het echt zover is. Niet juichen voor de finishvlag gevallen is.
Hij is ook gewoon goed!
Vergeet Jan Lammers niet, die heeft een permanent latje van Max.
@kraakensmaak: en Robert Doornbos! Die z’n zuster heeft immers nog formule1 gereden.
Van Max weten we inmiddels allemaal wel dat het kampioenschapmateriaal is.
Wert je wie ook de sterren van de hemel rijd? Carlos Sainz jr. Met zijn 2015 motor achterin.
Kunnen we het als liefhebbers van de formule1 daar over hebben?
@awesome: Sainz Jr. doet het geweldig, maar hij heeft ook wel een probleem: Onze landgenoot. Toen die twee nog samen bij Toro Rosso reden deed Sainz het al meer dan prima, maar omdat Max net even wat spannendere manoeuvres liet zien, werden Sainz’ prestaties vaak niet opgemerkt. Toen kwam de grote switch van Max naar Red Bull. Leuk voor Max, minder leuk van Sainz. Los van het feit dat Sainz ook meer dan capabel genoeg is om in die Red Bull te racen, brengt de promotie van Max een ander probleem met zich mee: Kvyat. Vooraf was vrijwel iedereen het er wel over eens dat zowel Max als Carlos beter was dan Kvyat. Dus wat gebeurt er nu Sainz laat zien de betere van de twee te zijn? Niks, want het grote publiek wist wel dat Sainz beter is dan Kvyat en kijkt er dus niet raar van op.

Maar goed, ook zijn tijd komt nog wel! Max is de toekomst van de Formule 1, maar Carlos ook. Die twee, mogelijk aangevuld met Ocon en Vandoorne zijn de kampioenen van de toekomst. Nou ja, mits ze de juiste auto’s onder hun kont krijgen uiteraard ;)
@edge: Ik vind Sainz een geweldige coureur. Doet het absoluut buitengewoon goed met zijn 2015 motor en hij staat gewoon netjes ‘linkerrijtje’. Ik ben heel erg benieuwd hoe hij het volgend jaar gaat doen aangezien ook Toro Rosso weer met motoren van Renault gaat rijden. Een Toro Rosso chassis in combinatie met een Renault motor is een ijzersterke auto waarvan ik verwacht dat ze mee gaan doen met de subtop. Met Sainz hebben ze daarvoor een uitstekende coureur.

Kvyat heeft een mentale tik gekregen door zijn wissel en is daar eigenlijk nooit meer boven gekomen. Hij gaat het nog erg zwaar krijgen. Ik ben heel erg benieuwd wat hij gaat doen na dit jaar en of hij nog wel een stoeltje heeft.
Aan het begin van volgend seizoen ga ik maar is 25 euro op Verstappen wordt wereld kampioen worden zetten. Ben best benieuwd wat voor odds je daar voor krijgt.
@kilum:
Tja, zelfs al zijn de Mercs minder goed in 2017 dan is er nog steeds ene Ricciardo…
@stijnb: Precies. En de Ferrari’s. Aan het begin van het seizoen kan dat nog best interessant zijn.
Jullie zijn AutoBlog vergeten
Ja dat is terecht, legende in wording..
Zijn toch grote namen met veel ervaring en een goede kijk op zaken in dat F1 wereldje die erg positief zijn over Max. Nu is het verder aan Max om die mooie uitspraken waarheid te laten worden :-)
Benieuwd wat Michael Schumacher van Max had gevonden.. Ondanks Ferrari verwachtte ik van hem een objectieve mening
Het is terecht dat men zeer positief is over hem, maar de verheerlijking gaat wel erg ver. Er gaat geen dag meer voorbij zonder Jan Lammers of Robert Doornbos het maxisme te zien prediken.
Eerst maar eens zien wat er volgend jaar gaat gebeuren met de nieuwe regels. Als Red Bull zijn zaakjes niet op orde heeft in 2017 kan Max het wel vergeten, hoe goed hij dan ook mag zijn/mag worden
Er is al te veel geschreven over Max haters, maar toch blijft het een interessant onderwerp. Alle grootheden in de autosport waren enigzins controversieel. Max heeft in zn eentje de saaie parade van mooi gestickerde wagens, omgetoverd tot een circus vol met spanning, sensatie en controverse. Ik zit bijna elke keer met hartkloppingen op de bank te kijken als iemand weer dicht bij Max komt of andersom. Fantastisch Max!
@windhoekgokarting: Dus “Max niet aanbidden” staat gelijk aan een hater zijn/landveraaier/etc.? Doe toch even normaal man, het is maar een spelletje, en jij nog al die andere fans dragen 0,0 bij aan de prestaties van Max Verstappen. Een paar berichten terug ging het over de onnozelheid van voetbalsupporters die auto’s vernielden van andere fans. Dat soort onzin krijg je dus als mensen zich zo fanatiek identificeren met iets waar ze helemaal niks mee te maken hebben.
Ik denk dat wij Nederlanders nog steeds niet kunnen geloven dat we écht een Nederlandse coureur in F1 hebben die ook nog eens meedoet/ mee kan doen voor de prijzen. We hebben onszelf al die jaren moed moeten in praten met mannetjes zoals Robert Doornbos en Christijan Albers en maar roepen dat we “misschien niet meedoen om de prijzen maar er rijdt wel een Nederlander in F1!”. En tevreden dat we dan over onszelf waren…

Nu hebben we iemand die echt op talent alleen de F1 is binnengekomen en nog eens ook heel die wereld op z’n kop zet.

Belgische medelezers, vergeef ons daarom voor dit soort onzinnige topics. Ooit zal het heus wel ophouden, maar voor nu is Max ons nationale nieuw speeltje waar we nu even geen genoeg van krijgen. Maar zodra hij elke twee weken gaat winnen en kampioenschap na kampioenschap binnen gaat halen dan is het nieuwigheid er een beetje van af en gaan we ‘m op een bepaald punt in tijd afkraken en afzeiken omdat hij arrogant is of zo, want zo zijn wij Nederlanders dan ook weer…

So bare with us…
@rick-dos: ik zie niet waarom we hiervoor een excuus zouden moeten maken naar onze Belgische medelezers. Wat een onzin.
@str8six: Ikkuh wel. Vind zelfs dat we een bloemetje moeten sturen met een kusje erbij. Heb gehoord dat ze vooral van jou een kusje willen hebben…
@rick-dos: daar kijk ik niet raar van op, dat wilt iedereen ;-)
@rick-dos: Ehh, het is (ook) gewoon een Belg hoor? Geboren in Hasselt met een dubbele nationaliteit.
Ik hoop dat max niet zoals senna of schumacher word….senna vond helaas zn waterloo in de tamburelo bocht en schumacher heeft bijna m gevonden tijdens skien….max, blijf gewoon max
Ah ik was al bang dat er geen Max bericht kwam vandaag. Gelukkig toch nog wel eentje. Bedankt heren!
Ik denk dat Max in potentie misschien wel de beste coureur van het velt is en wellicht zelfs een van de groten in de F1 historie.

Maar hij heeft zeker wel verbeterpunten. Afgezien van de technische problemen blinkt hij doorgaans niet uit met z’n starts. Dat deed Jos toch beter. En hoewel het geweldig is zoals hij de Mercedes van Rosberg probeerde te verschalken, was het verstandiger geweest om zijn banden te sparen. Hij zou dus wat calculerender kunnen rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).