Kimi krabbelt terug, Max is volgens hem oké

Auteur: , 44 Reacties

Sinds vanmiddag weten we hoe een terugkrabbelende Fin eruit ziet.

Kimi

Ongeveer hetzelfde als een niet terugkrabbelende Fin. Dit weekend staat de race in Monza voor de deur en daarom schoven de twee Ferrari-coureurs uiteraard aan achter de desk met de ‘Gran Premio Heineken D’Italia bordjes’ erop voor de traditionele persconferentie op donderdag.

Vrijwel meteen werd hen door de mannen van de pers gevraagd naar het incident in de eerste bocht van vorig weekend, waarbij Max de twee Ferrari coureurs de baan af kegelde een dappere poging deed om na een matige start de twee scharlaken rode bolides te verschalken. De race van de drie coureurs werd daarmee meteen een stuk lastiger. In plaats van vechten voor het podium werd het voor de drie een lange race, waarin Vettel uiteindelijk zesde werd, Kimi negende en Max elfde. Voor allen geen resultaat om blij van te worden.

Na de race was met name Kimi nogal verbolgen over de actie’s van Max, hoewel dat zich niet alleen toespitste op de start maar ook naar een akkefietje op het rechte stuk, waarbij Kimi van mening was dat Max hem onreglementair afblokte op een gevaarlijke wijze.

Tijdens de race leidde dit al tot kleurrijke taal van de Fin over de boordradio en ook na de race was hij zijn frustratie nog niet kwijt. Nu hij een kleine week later in de persconferentie zalvende woorden spreekt over de kwaliteiten van Max en de schuld van de clash in de eerste bocht vooral bij Vettel neerlegt, vragen wij ons dan ook af wat er gebeurd is. Heeft Bernie een aantal eerlijke Italiaanse zakenmensen aangespoord om Kimi onder druk te zetten zodat hij zijn nieuwste geldmachine met rust laat?

Het valt niet uit te sluiten, maar waarschijnlijker is dat Kimi’s hernieuwde relaxte houding komt door een gesprek dat op de planning staat tussen Charlie Whiting, Max en de twee Ferrari coureurs. Deze pow-wow moet ergens vandaag of morgen plaats gaan vinden, waarschijnlijk morgen vóór de rijdersbriefing. Vermoedelijk liggend op een Chesterfield-bank kunnen de Ferrari-coureurs hierbij in een veilige omgeving aangeven wat voor bezwaren ze hebben tegen de rijstijl van Max.

Hopelijk is de koude daarna uit de lucht, zodat Max binnen afzienbare tijd een rood kloffie aan kan trekken. Hoewel, een rood pak en een oranje botsmuts, dat vloekt wel een beetje met elkaar natuurlijk. Toch maar zilver en oranje dan…44 reacties

Zoals eerder gezegd.
Max verdedigingsmanouvre was volledig legaal, en hij had het volledige rechts om (ook op het laatste moment) naar rechts te duiken om te verdedigen op het rechte stuk.

Elk gevaar dat er al dan niet was in de inhaalactie, werd mijn inziens gecreëerd door Raikkonen. Die koos om inhalen aan de kant waarop verdedigd werd.
@martinus: Oorzaak gevolg inderdaad naar mijn idee. Indien Raikkonen zijn actie wat eerder in gezet had, had Max niet last minute hoeven verdedigen, plus dat Raikkonen er dan ook nog een dummy van had kunnen maken om te proberen Max buitenom te pakken, als die echt zoveel sneller was had die dat dan ook wel gered.
@martinus: was volledig legaal maar niet risicoloos. Hij moet gewoon iets rustiger worden. We zagen duidelijk jos aan het werk zondag
@wildbeest: Wat een gedachte! Het was op het randje. Zo reed Jos ook inderdaad. Maar kom op! Wil je dat hij setteld? Iedere inhaalactie op het randje van Max wordt 1000 keer herhaald en als wonderbaarlijk omschreven. Nu verdedigd hij op het randje. Nier erover! Geweldig toch van Max!
@pa045: Niet erover moet er staan!
@pa045: ik vind het ook geweldig maar als hij rustiger was gebleven had hij de race waarschijnlijk als 2 3e uitgereden.
@wildbeest: dat had alleen gekund als hij de eerste bocht rustiger was gebleven maar zoals reeds gezegd had hij daar meer dan genoeg ruimte.
Als max op dat moment nog niet gefileerd is door de tifosi.
Maar wat zei de Kimi nou dan vandaag in die persconferentie?
Zal een lastig weekend worden, maar de Ferrari’s van het podium houden in Monza zal wel een mooie stunt zijn.
Kimi is veruit de coolste coureur uit de F1, niet de meest sympathieke of spraakzame coureur, maar ik kan altijd enorm genieten van zijn interviews. Hij heeft overal schijt aan en doet waar die zin in heeft, als de vraag niet bevalt dan laat ie dat gelijk merken…..priceless.

I’m here to race, nothing else
Max en de twee (!) Ferrari coureurs omdat het Ferrari niet zint… Wie heeft het nou voor ’t zeggen bij Bernie en de FIA? Juist. Jacques V. kan in het vervolg dus beter z’n mond houden mbt complotten, Max & FIA.
als max slim is blijft ie voorlopig toch bij red bull blijven, mercedes mag volgend jaar blij zijn als ze met toro rosso kunnen vechten, en bij ferrari is het een grote italiaans sprekende bende. red bull will hem makkelijk 20 miljoen betalen als hij wereld kampioen wordt in 2017 of 2018. heeft red bull makkelijk het geld voor.
@gwnbmw: Ik snap je reactie over Mercedes niet zo. Je hebt een glazen bol en denkt dat Mercedes van de top naar flop gaat?
@stfu: mercedes aero is gemaakt van hout, kijk maar naar monaco…
@gwnbmw: Ik weet niet waar je het over hebt, maar het slaat nergens op..
@gwnbmw: Goed nieuws: Max heeft een contract tot en met 2018…
Volgende bericht: Max krabbelt terug, Kimi is volgens hem Oké.nee? niet? grapje, dacht ik al. Laten we niet idioot doen, Max kan namelijk niks fout doen.
Nou Kimi ik neem m’n woorden niet terug je blijft een huilebalk
Maxie is oké olé olé….
Kimi is gewoon een relaxte kerel. Adrenaline maakt een eerste reactie soms een beetje scherp. Hij zei toen trouwens al dat die met al die andere moves geen moeite had, maar dat alleen die actie op hoge snelheid gevaarlijk is. En daar ben ik het eigenlijk wel mee eens.
@trustmeiamanengineer: Ze worden grof betaalt door op hoge snelheid dergelijke acties te maken danwel te verdedigen, risico van het vak. Dus ben het daar niet mee eens, het is geen breiclub.
Hopenlijk vind Max geen paardenkop in zijn bed!!!!!
@ericc: hopenlijk, die zie je ook niet elke dag
Dit zijn toch heel andere reacties van de Ferrari heren dan direct na de Race in Spa…

Hebben ze toch nog eens goed gekeken naar de opnames.
En door. Op naar zondag.
Snap niet zo goed waarom men iedereen Max in een Ferrari wil zetten… RB is eigenlijk steeds beter bezig en ook een sympatiek team vind ik zelf. Was altijd enorm Ferrari-fan en Ferrari klinkt natuurlijk begeerlijker dan een auto dat Red Bull heet, maar waarom weggaan als je ergens goed zit?
@stfu: Iedere coureur wil een keer voor ferrari gereden hebben.
@reggiane: zelfs anno 2016? Vroegah zag je bijna alleen maar Ferrari vlaggen. Lijkt nu stuk minder te zijn. Maar goed, toen had je Schumi, nu 2 goede maar enigzins verouderde coureurs.
@reggiane: Nee, dat is niet waar. iedere coureur wil de beste auto & team!. Als je al 4x WM bent dan kun je gerust bij Ferrari uithuilen zoals Vettel.
@stfu: Gezien de moeite die Ferrari heeft om de Bullies bij te houden denk ik ook dat het geen step up is op dit moment.
@stfu: Ik ben een levenslange Ferrarifan, maar.. op het moment is RB gewoon een beter team. Max in het rood zou voor mij natuurlijk wel makkelijker zijn.. dan hoef ik geen dubbele favorieten meer te hebben.

Overigens is het kiezen voor een ander team altijd een gok, net als de rij bij de kassa in een supermarkt, als je kiest naar een ander te gaan kan degene die je net verliet maar zo eens gaan lopen..
Ach, Max Verstappen heeft nog wel een hoop dingen te leren. Is ook niet erg, iedereen leert elke dag nog en hij is nog maar 18 jaartjes oud. Nog geen drie jaar terug zat ie nog in een kart rondjes te rijden. Gozertje is slim genoeg, die komt er wel.

En naar Ferrari gaan? Niet nodig, zeker niet nu. Red Bull is een fantastisch team dat alle mogelijkheden in huis heeft om een auto te bouwen die mee gaat doen om het kampioenschap. Renault komt er ook wel weer bovenop, ben ik van overtuigd.

Kimi vind ik overigens een topgozer. Een toegevoegde waarde op de grid. Mag van mij eeuwig blijven rijden. Hem zal ik missen, een Massa niet.
Er is hier niemand die terugkrabbelt. Hij is waarschijnlijk nog steeds van mening dat Max’ verdedigings acties niet oké waren, maar dat betekent niet dat hij Max in het algemeen niet oké vindt.
Max, Top vent, niet ouwehoeren. hij lijkt verdomd veel op iemand die ik ontzettend (het hoogste) heb zitten. Wat een mooie actie bij de 1ste bocht!.
Max zat in de bocht na de start op exact dezelfde lijn als de force India achter hem. Ook hulkenberg ging met 2 man naast m door de bocht en op exact dezelfde manier over de kerbs. Die raakten elkaar echter niet, dus het kan daar wel. Het is überhaupt buitenom heel breed daar. Maar vettel moest zo nodig de bocht daar binnendoor nemen. Niet verder piepen dus, uithuilen en wee gas geven in monza
Het afhouden op de rechte stukken was kiele kiele dat wel maar ja daar had hij een reden voor en heeft hij prima geventileerd. ik wil dat het zondag is, ondanks die [email protected] stofzuigers!.
Max rijdt zoals elke 18 jarige puber, hard en gevaarlijk onverantwoord.
@bofkont: Kimi rijdt zoals elke bejaarde. In de weg, te langzaam en als je er dan voorbij gaat worden ze boos…
@e34m5touring: En zo is het !! wij ouderen hebben altijd gelijk ;)
Max in het zilver aub!
Grappig artikel. Ben benieuwd dit weekend. Ik kan niet wachten!
Haha Kimi zal het niet vergeten..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).