Deze puntgave Lamborghini Miura SV is klaar voor Kerst

Auteur: , 31 Reacties

De geweldige kleur past bij iedere kerstboom!

Het vereist geen rocket science om de Miura te bestempelen als de meest elegante Lamborghini ooit. Het is dan ook geen straf om plaatjes te kieken van deze Italiaanse schone. Neem nu dit exemplaar, gespoten in een two-tone combinatie van rood met goud. Dichterbij het ideale kerstcadeau kom je bijna niet.

Als kerstcadeau komt deze Miura SV te laat. De klassieke Italiaan zal namelijk in januari worden geveild. Een maand waar een groot deel van de wereld op de uitgaven zal letten in nasleep van de dure feestdagen. Niet in Arizona, waar tijdens de eerste RM Sotheby’s-veiling van 2017 de nodige miljoenen zullen worden gespendeerd.

Deze Miura SV stamt uit 1971 en werd oorspronkelijk in de Verenigde Staten geleverd. De klassieker heeft door de jaren heen diverse eigenaren gekend. Onder andere de baas van Carrozzeria Touring is in het bezit geweest van deze Miura SV. De huidige eigenaar heeft de auto van een verzamelaar gekocht uit Portugal. Het voertuig werd teruggebracht naar de VS en staat over een maandje te veil aangeboden in Arizona.31 reacties

Toch maar eens mijn spaarvarken kapot slaan en kijken of ik mijn cadeautjes terug kan brengen.. zucht.. zoooo mooi
@motorrijdergsa: kan niet in je portemonnee kijken maar het gereedschapsetje moet misschien wel lukken toch?? Deel je de foto’s op AJ??
@jpoers: Als de auto in januari op mijn naam staat mogen julie komen kijken en zelf foto’s maken.. je moet wat te dromen hebben
Lekker hoor. Mooie kleuren ook!
Verreweg, maar dan ook echt verreweg de mooiste supercar ooit gebouwd. Veel mooier dan dit is nooit meer getekend en dat zal ook nooit meer gebeuren. Wat een elegantie, pure schoonheid. Ontzettend jammer dat deze dingen zo onbereikbaar zijn geworden. Ik zal nooit vergeten dat ik in Italië ooit eens zo’n ding tegenkwam. Sindsdien is de Miura de enige auto die ik echt wil hebben, maar dan ook echt. Wat een indruk had hij op mij gemaakt.
@viezefreddyw: En niet alleen vanwege het uiterlijk, maar ook door de impact die deze sublieme kunstwerk op wielen had. V12 dwars achterin; een huzaren stuk waar zelfs Enzo nog dol van is.

Het is de auto waardoor je medelijden krijgt met andere auto’s; geen een auto zal ooit zo mooi zijn als deze…

Ooit het geluk gehad om uren (zo voelde het) tegen zo’n ding aan te staren met een fijne Single Malt in de linkerhand met me reet in een leren bank. Elke paar minuten ontdekte je een details wat je smoel deed glimlachen;
Benzine klep onder de roosters op de voorkap
Roosters in de deuren, met als onderste lamel de deurhendel
Rare uitsparing voor de achterwielen
Hoofdsteunen die apart zijn van de stoelen

Ik wordt er warm van als ik eraan denk

Mocht ik de genoegen hebben om deze auto ooit in het bezit te hebben (geloof me, ik ga mijn best doen) dan wordt het mijn taak om de wereld te verbeteren door iedere autoblogger er in te laten rijden voor een klein rondje. Want zeg nou zelf, de schoonheid van deze auto kan enkel vermenigvuldigd worden als deze met zoveel mogelijk mensen wordt gedeeld…
@gekketurbo: Mooi omschreven. Exact die details doen het hem bij mij. De belachelijk slechte zitpositie laten we dan maar even voor wat het is. Ik rol me wel gewoon op en ja, dat kan met een bierbuik.
@viezefreddyw: Hier ben ik het dan niet met je eens. Ik vind de Miura erg fraai met zijn vloeiende lijnen, maar de detals verpesten het een beetje voor me. Er zitten net iets teveel sleuven en gaten en happers in. Verstoort het design een beetje voor mij. Maar het silhoutte an sich is werkelijk schitterend.
@berlinetta: Daar kan ik wel inkomen. Ikzelf vind het wel een mooie toevoeging op het cleane design. In mijn ogen zou het design iets té clean zijn als het er niet op had gezeten. Ik vind hem schitterend zo.
@viezefreddyw: Eens, het kan zeker een welkome afwisseling zijn op de vloeiende lijnen. Alleen bij de Miura vind ik het niet helemaal geslaagd.
@viezefreddyw: mocht je nog eens zin hebben in een stukje Duitse autobahn: in Sinsheim kan je een museum vinden waar er eentje staat.

Sowieso een must see. Niet alleen vanwege de concorde en tupolev die er staan maar ook vanwege de auto’s. Op een gegeven moment loop je aan die mercedes 540k voorbij omdat je er al zoveel hebt gezien die dag. Bugatti’s staan er als golfjes op de parkeerplaats.

Overigens goed te combineren met een ritje door de Maastrichtse tunnels.
@lekbak: Wanneer gaan we?
@viezefreddyw: kan je tegen ongeduldige peuters? Want belofte maakt schuld en ik heb beloofd dat mijn wederhelft mee gaat de volgende keer, en dan gaat de kleine dus ook mee. Ik ga jou dus niks beloven ;-)
@lekbak: Haha ik snap dat heel erg goed! Maar ja, ik kan er tegen. Ik kan wel goed met kinderen dus daar zal je geen last van hebben.
Was ik maar rijk, en niet zo knap…….
@dutchdriftking: Als ik zie wat voor vrouwen rijke stinkerds aan de haak slaan, zou ik geloven dat rijke stinkerds ook altijd knap zijn ;)
@berlinetta: haha, dan ben ik rijker dan ik dacht!
Model heeft me nooit zo kunnen bekoren, net of er iemand met zijn grote dikke reet op heeft gezeten..
Een reserveband van het type ContiEcoContact.

Eco, het milieu gaat voor alles en het scheelt misschien ook wel voor de CO2-tax ;-)
Een hamer, tangetje, schroevendraaier, beitel, steeksleutels, beitel… standaard af fabriek meegeleverd dat beloofd niet veel goeds.
@thomasthomas: Ze hadden tenminste zelfkennis, tegenwoordig kunnen fabrikanten beter een jerrycan benzine/diesel achterin leggen om het verschil tussen het werkelijke verbruik en het praktijk verbruik te compenseren.
Heerlijke auto, puur zoals een Supercar hoort te zijn. De Miura heeft iets ongelofelijks stijlvol.
@dieselkameel: Maar goed in de Muria zit je dus gebeiteld. Goed gereedschap is namelijk het halve werk. Ik weet dat slaat als een tang op een varken. Krijg plots een energietekort waarschijnlijk de man met de hamer.
Ik zou mijn nieren afstaan voor dit! Wat een schoonheid.
Doe mij dan toch maar een murc sv voor kerst
Misschien toch wel de mooiste auto ooit dit… alles klopt, geen detail of verhouding is verkeerd… En deze kleurstelling staat haar fantastisch.
Ik zal ook nooit vergeten die ene keer dat ik in LA een oranje Miura 400S tegenkwam. En was het toeval? Ik weet het niet, maar aan het stoplicht stond kwam er toen net een Lambo Espada naast staan.
men dag en vakantie kon niet meer stuk.
De enige keer in men leven dat ik deze 2 in het wild heb gezien. In een Museum telt niet mee.
Wat zijn de specs van zo’n SV? Ook gewichtsbesparing?
Wel leuk om er gewoon een fiamm luchthoorn te zien!
Op velgen na prachtig!!
Wat kost dit?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).