Lamborghini doet gave dingen met twee Miura’s

Auteur: , 24 Reacties

De Italianen verlangden naar nostalgie en namen de klassieke supercars de Grote Sint-Bernhardpas op. Met een reden.

Miura

De St. Bernardpas en de Lamborghini Miura. Kenners weten natuurlijk meteen waar ik het over heb. De Italiaanse autofabrikant leek het namelijk wel een goed idee om de iconische filmscène uit The Italian Job (1969) na te bootsen. De twee Miura’s staan normaal gesproken te shinen in het officiële Lambo-museum, maar voor deze gelegenheid kregen de klassiekers wat frisse lucht.

Omdat de Miura dit jaar haar 50ste verjaardag viert organiseert Lamborghini dit jaar ludieke acties met de mooiste supersportwagen ooit. Zo knapten de Italianen al eerder dit jaar een pre-productie model op. Onze eigen Perry schreef naar aanleiding van het jubileum tevens een plezante lofzang.

Het feestje op de St. Bernard Pass werd vergezeld door Gian Paolo Dallara, Paolo Stanzani en Marcello Gandini. Dallara en Stanzani zijn de technische helden achter de Miura en Gandini was (mede) verantwoordelijk voor de sexy looks van de supercar. In plaats van een complete fotoserie, schoot Lamborghini helaas slechts drie plaatjes van het event.

Miura

Miura



24 reacties

Wàt een automobiel zeg. Heerlijk.
Op de foto met de twee Aventadors is goed te zien hoe de auto in het algemeen gegroeid is qua formaat. De Aventadors zijn echt gigantisch groot in vergelijking met de twee Miura’s. Ook goed te zien dat Lamborghini gedurende de jaren niet mooiere auto’s is gaan bouwen. Mooier dan de Miura gaat het tegenwoordig niet meer worden.
@viezefreddyw: vooral met alle veiligheids regeltjes/middelen te maken : airbags, remmen, kreukelzones etc..
@pinut187: No shit Sherlock…
@pinut187: in die tijd werden Italiaanse auto’s voor Italianen ontworpen. Zij waren in het algemeen wat minder lang en hadden kortere benen en langere armen dan Noord Europeanen, waardoor wij er wat ongelukkig inzaten (Italianen zaten ook doodleuk met 4 volwassenen in de oorspronkelijke Fiat 500. Ik kan er alleen naar kijken, omdat ik er absoluut niet in pas).
@viezefreddyw: Ik ben nog altijd aan het hopen dat ze de Miura Concept uit 2006 in productie nemen.
@suzikubelona: Ik hoop het niet. Zou een schande zijn voor de Miura.
Die foto van hun in de bergen mag ook wel in het artikel hier onder… Lijkt ook een photoshop.
@rickpeters: je bedoelt denk ik van hullie
@itsok: zijkert!
-edit: niet zo gill0n-
Heerlijk wat een merk
Goed zo, gebruiken waar ze voor gemaakt zijn
Wat is die gele toch mooi!
Wat maakte Lamborghini in zijn begintijd toch mooie auto’s….
Nog niet zo lang geleden was er een artikel waarin vermeldt stond dat de originele oranje Miura uit de film de Italian Job te koop stond..geweldige auto en een geweldige film…

http://www.autoblog.com/2015/11/24/lamborghini-miura-italian-job-movie-car-sale/
Dat is echt Italiaans. Twee bloedmooie auto’s uit het museum halen, een paar bejaarden uit het verzorgingstehuis halen, veel plezier hebben op de bergpas en daarbij vergeten foto’s te maken.
Oei een Aventador naast een Miura zetten, is niet het slimste wat je kan doen Lamborghini. Daar wordt de Aventador niet mooier van.
Wat een schoonheid, zeker in het dat felle gifgroen. Ik vind alle lambo’s ook gewoon gaaf.
Maar goed dat ze die ene niet het ravijn hebben laten rijden zoals in de film. In Octane stond een tijdje geleden een verhaal over Italian Job.

Nu ik dat zo denk schiet me ineens de Mini’s die als Impreza’s klinken uit de remake binnen. Hilarisch wat een slechte film was dat, zeg.
Gandini, held!
En die 50th Birthday Grand Tour dan? Was dat niet vanwege een 50e verjaardag? Was alweer in 2013…
Van de zomer nog overheen gereden, mooie route! En die honden liepen er ook nog rond, wie had dat gedacht. Verschil tussen het Italiaans en zwitsers gedeelte was ontzettend groot maar zelfs touringcars reden via de Zwitserse kan omhoog. Nu kan mini mischien inhaken om met de JCW’s over de Passo Pordoi te knallen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).