Deze S65 AMG-photoshoot werd met een iPhone 6S gedaan

Auteur: , 39 Reacties

Niet dat we willen beweren dat een iPhone 6S nou meteen een Nikon D4S of EOS 1D voor elke autofotograaf overbodig maakt, maar toch is het indrukwekkend welke plaatjes je anno 2015 met een smartphone kunt schieten.

Vorige week herkeek ik toevallig Cellular (2001), een film waarvoor Nokia (destijds nog on top of the game) flink met die sponsor-dinero geschoven moet hebben, getuige de enorme exposure van zijn mobieltjes. Destijds schoot je al wat foto’s en video’s (op 144p), maar als je het 14 jaar later terugziet zie je dat de techniek bepaald niet stil heeft gestaan. Nu we toch offtpic zijn: wie herinnert zich nog die coole uitklap-Nokia uit The Matrix (1998)?.

Autofotograaf Lafayette Britto (die naast auto’s ook lekkere schuurbillen kiekt) onderstreept dit door een fotoset van de machtige Mercedes-AMG S65 Coupé (V12, 630 pk, 1000 Nm) te maken, die geheel met de nieuwe iPhone 6S is gedaan. Ja, natuurlijk ben je met zo’n mobieltje veel meer afhankelijk van goede omstandigheden, in het pikkedonker met veel ruis kom je niet veel verder, maar het onderstreept wat menig vrouw bekend in de oren zal klinken: het gaat niet om de omvang of prijs van je apparaat, maar om hoe je hem gebruikt.

En als we deze foto’s bekijken dan kunnen we wel stellen dat het maximale uit de iPhone is gehaald, nietwaar? Overigens schijn je in andere mobieltjes nog betere camera’s te vinden, aldus de kenners.39 reacties

Fantastisch. Meer nieuws?
Ben nou totaal niet onder de indruk. Volgens mij kunnen er nog veel betere plaatjes uit een 6s komen. Deze zijn maar “plat” en waar is de DOF?!
@ablogjunk: eensch… En wanneer is een fotoshoot een fotoshoot? Dit zijn toch gewoon random 4 fotootjes..
via iPhone app
@smoothoperator: correctie het zijn er 5
@ablogjunk: ik heb zelf een 6 Plus en ben ook erg fan van fotografie, maar een telefoon als de 6/6S mist een hoop DOF, ondanks dat de lens een diafragma heeft van f/2.2 (al stuk lager dan menig kitlens). Er kan wel wat mee gespeeld worden, maar erg veel diepte krijg je niet tenzij je close gaat. Verder vind ik vooral de fixed lens af en toe vervelend, maar ik heb er ook menig leuke foto’s mee kunnen schieten. De bovenstaande setup is waarschijnlijk door lampen en photoshop ondersteund, waardoor je algauw het ‘studio’ gevoel krijgt. Buiten zijn dit soort fotos stuk moeilijker.
Ik mis de hippe instagram-filters.
@kliko: niks met hipster te maken. Jij wil dat wel zijn
@wildbeest: waar lees je hipster?
Ik vind de foto’s dan ook niet erg bijzonder..
Alleen de interieur foto is fijn gedetailleerd en misschien een klein beetje indrukwekkend maar dat komt meer door de leerwerkers dan door de foto. Voor de rest ziet het er naar uit dat de iPhone 6S toch nog steeds beroerd presteert in het weinig licht omstandigheden.
Ik ben er geen voorstander van dat iedereen met een spiegelreflex opeens fotograaf is, maar deze foto’s vind ik ook echt totaal niet boeiend…
@2wheeler: komt voornamelijk door de hoek van de foto van koplamp en neus, die doen afbreuk aan de rest. Er had uit die setting veel meer gehaald kunnen worden als je ziet hoe ‘strak’ de interieur en exterieur foto’s zijn. Konden zo studio-opnames worden maar dat hebben ze helaas verzuimd
Gekke fotoshoot door iphone fanboy.. wauw
Zijn gwn goeie, nr 3 is wat cheap ja. Deze foto met mijn 5s geschoten vind ik trouwens ook een plaatje: http://i.imgur.com/5LF8WS4.jpg
Punt van de schrijver is natuurlijk dat de kwaliteit van telefoon camera’s der afgelopen jaren enorm is verbeterd. Ik typeer mijzelf als een bij tijd en wijle enthousiaste hobby fotograaf met een redelijke camera maar pak in sommige situaties liever mijn telefoon voor het maken van foto’s.

Maar goed, wellicht past deze post dus beter op apparata dan op autoblog?:
De beste camera is de gene die je bij je hebt, quote van een bekende fotograaf geloof ik, maar natuurlijk erg waar. En daarom zijn telefoon camera’s dus goed.
Neem die foto’s eens met een Samsung Galaxy Note 4 of S6 en kijk wat voor foto’s ’t dan zijn
@rdamnn: Ik wilde net zeggen. Met de Samsung galaxy S6 kan je toch wel betere foto’s maken!
@ater @rdamnn er bestaan meer telefoons dan iPhones en galaxy’s.
Dat is ook wel te zien ja.
Het is maar wat je “goede foto’s” noemt met kleurzwemen die alle kanten op springen in 1 beeld, met vlekken en uitgebleekte plekken op postzegelformaat….
Het gelijk van smoke is dat je zulke kiekjes 10 jaar terug niet kon maken met een phone. Ik had destijds een Palm Treo 600 (waar had Apple de inspiratie voor de iPhone vandaan?), die foto’s op VGA-resolutie maakte – als alles meezat qua belichting.
Mijn huidige phone schiet trouwens ook met professionele belichting geen kiekjes zoals hierboven.
Anyways – topic en discussie lijkt me meer iets voor Apparata. En als we toch kritisch zijn: Meer dan 50% van de smartphone-, tablet- en laptop-gerelateerde verhalen daar gaat over een merk met een marktaandeel minder dan 15%. Een bedrijf bovendien, dat het minste nieuwe modellen uitbrengt van allemaal.
Is dit een gesponsord item?
Dat de 6s betere fotos maakt dan een nokia 8110 zegt nog niet dat het goede foto’s zijn. Ik heb niet eens naar de foto’s gekeken, maar aangezien het woord Apple in een zin met auto’s stond had ik er al geen zin meer in.
Er zijn GSMs die veel betere foto’s maken, zoals mijn Nokia 930 (veel meer contrast en donker=donker ipv dat rare heldere van wat eigenlijk donkere plekken horen te zijn bij de iPhone6 van een klant van me. Maar ook mijn Note 3 en Note 4 maken al betere foto’s met 16Mp ipv 20. Overigens is de camera nog vervangen onlangs van die klant iPhone vanwege vlekkerige foto’s.

Op deze manier klinkt het alsof het artikel gemaakt is door een Apple fan. Dat is leuk voor hem/haar maar op een auto website hoort dat niet thuis tenzij het over apple car gaat.
Onlangs wat foto’s gezien van een vriendin die een S6 heeft, zeer indrukwekkend.
@bofkont: altijd leuk.
Insteek van het verhaal: met een smartphone kun je tegenwoordig mooie foto’s maken, een stuk mooier dan vroeger in elk geval.

Wat mensen lezen: Apple is fantastisch en n##kt alle ander merken in de k#nt.

Ik blijf het fascinerend vinden hoe snel mensen te wapen trekken zodra er een merknaam wordt genoemd, waar komt toch die blinde haat vandaan? Overigens is het in dit geval Apple, maar als er een Samsung was gebruikt hadden de Apple-fanboys open zaniken. Je kunt de naam ook vervangen door Opel, VW, Mercedes, Toyota, enz enz (ok niet in dit artikel natuurlijk). Er is altijd wel een hater te vinden die het troep vindt en zijn mening daarover bij de rest door de strot moet duwen.
Deze foto’s zijn niet zo bijzonder, een telefoon is nooit te vergelijken met een echt goede camera op het gebied van fotografie.
Misschien mag er ook nog even gezegd worden dat deze MB wel heel erg vet is. Schitterend!!!
“het gaat niet om de omvang of prijs van je apparaat, maar om hoe je hem gebruikt”

en toch is menig spotter ( vooral bij de buren van ag ) er heilig van overtuigd dat je simpelweg niet meeteld zonder een dikke slr…
Vaak is dat ding eigendom van de bank natuurlijk maar dat is een heel ander verhaal…
Ach ja, een studio met goede belichting doet het grootste gedeelte van het werk.
Een camera werkt alleen goed als de gebruiker weet hoe je ermee moet omgaan.
Ik haat iPhone
-=edit: en wij haten smurfen. So?=-
Reclame voor Apple. Wat is dit, Apparata?
Lol, op apparata staat een review hoe ze met de S65 over de Iphone zijn heen gereden… :))
Ik heb een nokia 3310
Ik ben ontzettend tevreden over de camera op mijn LG G4 en met de handmatige instellingen kom ik met slechtere belichting een heel eind maar haalt het bij lange na niet tov een normale camera.
Voor een telefooncamera zijn het mooie foto’s maar als je het gaat vergelijken met een dsr camera dan kan het zeker beter #opendeur
Fotokwaliteit kun je niet beoordelen bij gecropte internet foto’s. Trouwens al helemaal niet als de rest van de showroom is weggeshopt maar iets onbestemds.
De S-klasse coupe blijft een prachtige auto, zelfs in deze foute Jan des Bouvrie uitvoering.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).