Deze Leon V6 TopSport 4 op Marktplaats is een Jet Car

Auteur: , 40 Reacties

Niet in letterlijke zin, maar hij staat wel bij Jet Cars.

Van Leon kregen we de tip dat er een bijzondere Seat Leon te koop staat bij Jet Cars. Je verzint het niet, maar het is echt waar. De Rotterdammers lijken steeds vaker wat speciale auto’s in de aanbieding te hebben, zoals een S Klasse van ruim twee ton. Deze Seat valt ook onder de noemer speciale auto, maar het prijskaartje is veel vriendelijker. De vraagprijs bedraagt namelijk 5.240 Euro en voor 50 Euro per maand kan je daar de velgen een extra garantie bij kopen.

Wat krijg je voor die knaken? Wel, een Seat Leon V6 TopSport 4. Een hele mond vol dus, maar gelukkig krijg je niet alleen veel letters voor je geld maar ook de nodige hardware. De Leon V6 TopSport 4 stamt namelijk uit wat we toch wel kunnen beschouwen als de gloriedagen van het merk tot op heden. Want waar Seat nu enigszins een ondergeschoven kindje lijkt te worden binnen VAG, mocht het destijds de leus ‘auto emoción’ nog een beetje waarmaken van vadertje Volkswagen.

Op basis van de Golf IV werden bijvoorbeeld de Leon en Toledo gebouwd, met onder de kap de optie voor vijfpitters of zelfs de heuse VR6. In het interieur had je recht voor je neus hetzelfde zicht als de Audi A3-rijder uit die tijd. Het enige verschil was dat de plastics hier en daar ietsje minder goed aanvoelden. Mede doordat de Golf IV GTI geen echte strepentrekker was en de R32 pas in 2003 het levenslicht zag, hengelde de Leon dankzij allerlei sportief getinte uitvoeringen menig sportieve bestuurder naar zich toe.

Een van die bestuurders was Henk Hendriks, die op Youtube een zwik filmpjes plaatste van zijn Leon en de aanpassingen die hij hieraan deed. Waarom is dat interessant? Omdat de auto die je bij Jet Cars kan kopen de ex van Henk is! Inmiddels staan er 208.245 kilometers op de klok en dat die niet allemaal met 130 op de cruise control zijn afgelegd kan je zelf bekijken op jijbuis. Henk voerde tevens de nodige veranderingen door aan de Leon waardoor deze nu geen achterbank et cetera meer heeft. Gelukkig zit de V(R)6 als het goed is nog wel onder de kap. Koopje?Bedankt Leon voor de tip!40 reacties

*bedankt Leon voor de tip; lol
@mrbasa: Geen grapje, ik had hem gemaild en m’n voornaam is echt Leon.
Een leuke speciale wagen met de nodige ervaring, je weet dat het een risico is als je zo n wagen koopt. Dus ik zeg doen
Beetje te veel vernaggeld om mee op de weg te rijden, maar als trackday speelgoed erg leuk!
Deze keer zijn de velgen bij de prijs inbegrepen!
Haha tip van Leon
Als je een snelle Leon van de eerste generatie wilt, zoek een Cupra R met de 20vt. Zo’n 200kg lichter, meer vermogen, en nog goed te chippen ook!
@dutchdriftking: klopt, maarja dat geluid hé! :-P
@nielsson: geluid van de 24v VR6 vind ik enorm tegen vallen tov de 12v VR6. De R32 klinkt dan wel weer geniaal maar is inmiddels als golf 4 onbetaalbaar, en als golf 5 niet zo mooi en te zwaar.
Junkyard race waardig goede fundering om de rolkooi op te bouwen
@rob5nismo: alleen 10 keer te duur
En doorrrrrrrrr
De hokkenparade 2017 is ook weer gestart zie ik
Jet cars, is dat niet dat autobedrijf waar een luchtje aan zit?

Ik zou zelfs een oerbetrouwbare Toyota Starlet er niet durven kopen.
@tarquesh: nee hoor. Gewoon mensen die geld willen verdienen.
@lekbak: Iedereen wil geld verdienen; sommige doen dat op een constructieve duurzame manier, waarbij sprake is van win-win; andere verkopen hun eigen moeder nog voor een paar centen
@lekbak: EERLIJKE mensen die geld willen verdienen moet dat zijn natuurlijk ;)
@tarquesh: Iets mis met Jet Cars? Waar heb jij het over? Ik denk dat jij je vergist…
Zou die Henk Hendriks die Leon ook bij Jet Cars hebben ingeruild? En wat zou hij voor terug hebben gekregen? Kom op Autoblog, hier zit misschien nog wel een veel leuker verhaal achter.
Ik dacht dat de 1.8T met 225pk de beste keus was in zo’n ding. Deze schijnt nogal zwaar te zijn. Mij lijkt een V6 dan weer leuker want veel mooier geluid. Jammer dat er zoveel aan ‘veranderd’ is. De km stand is niet schokkend voor een V6. Daar hoef je het niet voor te laten. Vind dit nog steeds een leuk ding om te zien!
Jetcars, niks mis mee! Gewoon een kundige en betrouwbare partij.
@josvanrey: Net als Jos van Rey zeker!
@olivier420: Jos Van Rey, niks mis mee. Gewoon een kundig en betrouwbaar persoon!
@josvanrey: Precies, je moet gewoon weten wat je koopt en niet voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.
@josvanrey: Haha prachtig je ironische comment :-D
@venividivici: het viel op? ;-)
Niet alles bij Jet-Cars is slecht, als op jaarbasis 1500 auto’s verkoopt, heb je altijd meer klachten dan den bedrijfje wat er 150 doet! Een S klasse van 200k zou ik nog best aandurven.. even een Check uitvoeren en gaan
@timd: Alleen Tim, als die S-klasse 9 eigenaren heeft gehad, dan denk je toch ook van “hmm hier is iets mis mee”?
@timd: NL bestaat voor het merendeel uit domme naïeve mensen die krap bij kas zitten en 0 komma 0 verstand van auto’s hebben en als er 1500 van die personen langskomen bij die sjacheraars van JetCars dan snap ik wel dat die mensen later terug komen met de bekende kat in de zak klachten!!
Hanglip eraf, kofferbak spoiler eraf, stickers verwijderen, mwah. Das wel leuk cruisen op een mooie zondagmiddag. Mooi ding Henk.
@soundgarden: lawaai in de cabine omdat alle isolatie eruit gesloopt is. Niervergruizende vering, kneitharde stoelen, onhandige meerpuntsgordels. Nee niet mijn idee van leuk cruisen. Zeg je een 10ritten kaart voor de groene hel kan ik mij een betere voorstelling maken. Alleen gezien zijn gebruik en zijn mishandeling denk ik dat je de 10 ritten lastig zal voltooien.
@soundgarden: lawaai in het interieur omdat elke vorm van isolatie ontbreekt, niervergruizende vering, kneiterharde stoelen, onhandige meerpuntsgordels, nee niet mijn idee van leuk cruisen.
Had je gezegd een 10 rittenkaart voor de groene hel had ik het beter begrepen. Alleen gezien het voorgaand gebruik met alle mishandeling die die al heeft gehad en deze op een wel erg bekende vloer staat zou je met een eenmalige toegang al voldoende hebben.
Als jullie bij Autoblog ballen hebben kopen jullie de volgende Junkyardracer bij Jet Cars, kun je meteen uit eerste hand vertellen hoe het eraan toe ging en wat je koopt
@gulli: Briljante suggestie. Prachtige uitdaging ook.
Wat een sjonniehok. Lekker laten staan
Geweldige auto, mijn ex Cupra 4 klonk ook erg goed. Maar de VQ35 klinkt toch net iets beter?
Hoe hard is dit afegragd? Of kan er nog 2 ton mee worden gereden?
Al die niet standaard spoilers eraf halen en dan geel laten spuiten. Dan zou ik hem wel willen.
Grappig, die auto komt hier uit het dorp :P
Van een oud vrouwtje geweest zeker :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).