Deze straatlegale Focus heeft een kooi

Auteur: , 39 Reacties

Hopelijk draagt het bij aan de stijfheid van de auto. Het wordt in elk geval veiliger.

Het leven wordt completer met een hond. Althans, dat zei mijn vriendin. Zij wilde graag een hond en ik wilde geen hond. Dat werd een lange discussie. We hebben nu een compromis weten te bereiken en we krijgen dus samen een hond.

Nu moet ik dus op zoek naar een hondenrek voor de Alfa Romeo 159 duurtester. Een andere optie is om een Ford Focus te gaan rijden. Die hebben namelijk een uitstekende oplossing voor het vervoeren van je viervoeter. In veel gevallen komt de trouwe viervoeter er maar bekaaid van af tijdens een aanrijding. Baasjes zetten hun hond niet altijd vast. Bij een aanrijding is dit alleen gevaarlijk voor de hond zelf, maar ook voor de inzittenden.

Ford Mondeo

Gelukkig is Ford daar met de perfecte oplossing voor honden-eigenaren. In samenwerking met het Zwitserse 4Pets (snap je ‘m?) is er namelijk een bench ontwikkeld die er voor zorgt dat honden niet door de cabine vliegen tijdens een ongeluk. De robuust uitgevoerde bench is dusdanig ontworpen dat de diervriendelijke Focus-bestuurder alsnog vrij zicht heeft via de achteruitkijkspiegel. Tenzij Loebas in het midden zit, natuurlijk. Tegelijkertijd biedt de bench bescherming bij een aanrijding voor de hond, mede dankzij de crashbag die tegen de achterkant gemonteerd kan worden.

Ford Mondeo

Er zijn drie benches beschikbaar, al naar gelang de grootte van je hond. Het begint met small (tot 17 kg), medium (18 kg tot 40 kg) tot large (41 tot 50 kg). De benches passen overigens niet alleen in de Focus, maar volgens Ford ook in vrijwel iedere andere Ford. Mocht je hond te zwaar zijn om te tillen, is er ook een loopbrug beschikbaar. De benches zijn per direct beschikbaar en kosten vanaf 375 euro.39 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@dutchdriftking: zekers: dank je, aangepast!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@tenaci: We voeren onze viervoeter, maar het ging hier om vervoeren. Feitelijk wanneer je je viervoeter vervoert met je vijfzitter Focus wordt dit een 6 zitter :P
Of je koopt een Volvo (kooiconstructie)
A) Dit betreft inderdaad een FoFo, en B) Ik heb een Mondeo, en daar zit een bagagenet in. Zit ook muurvast en zorgt ervoor dat je je kofferbak ook nog voor wat anders kunt gebruiken. Zo’n kooi lijkt me schromelijk overdreven. Leuk als je politiehonden voor je beroep transporteert.
@barchettadriver: een hond wordt een vliegend projectiel. Zo’n kooi is de enige manier om je dierbare viervoeter te beveiligen. Een harnasje dat je klikt in de gordel is echt geen bescherming.
@dromedaris: Is geen harnasje, is een stevig bagagenet, bedoeld om projectielen vanuit de kofferbak tegen te houden. Boven klik je m in 2 houders aan beide kanten in de C-Stijl, die gaan echt door de koets heen, zitten uiteindelijk achter het blik vast. Onder maak je m met 2 gordel-achtige linten vast aan de bagagehaken vooraan in de kofferbak. Daarmee kan een hond onmogelijk de passagiersruimte in vliegen. In essentie is het niet heel anders dan die kooi, waarbij ik een dergelijke kooi, indien er iets achterop je auto klapt eerder een risico vind voor de passagiers. Het ding zal maar doorschuiven, je kunt als inzittende geen kant op en wordt gewoon geplet.
@barchettadriver: Deze kooi is dan ook met name bedoeld om je hond te beschermen. Is wat je als hondeneigenaar meestal graag wil.
@berlinetta: Afgezien van de kussentjes, is zo’n kooi functioneel niet anders dan een net. Zou persoonlijk, als je dan helemaal op zeker wilt gaan, de hond nog vastleggen aan een tuigje. Dat houdt m weliswaar niet, maar breekt toch de eerst klap.
@berlinetta: Heb zelf ook twee grote honden, voor mij geen kooi. Ze hebben net genoeg ruimte om hun kop tussen de hoofdsteunen op de achterbank te krijgen en zitten dus redelijk safe. Als ik zelf ergens achterop tijd zullen ze niet door de auto vliegen, tenzij de klap zo hard is dat de leuning het begeeft. Je kan je afvragen wat het resultaat zou zijn van zo’n klap als je ze in een stalen kooi vervkert. Bovendien nogal lastig ontsnappen voor ze als je klem staat in een kettingbotsing, God forbid dat je auto in brand zou vliegen en je er niet bij kan. Ben het wel eens met de stelling dat een harnasje of los op de bank of stoel vervoeren levensgevaarlijk is.
@berlinetta: Een stuk kooi komt bij een aanrijding een stuk harder aan dan een net lijkt me ? Of is de zelfdragende carrosserie bij aanrijdingen voor mensen wel sterk genoeg maar voor honden niet ?
@dromedaris: Het gaat om dit net.

https://www.shpock.com/en-gb/i/XRuSFvXrv1tpLrr9/ford-mondeo-gepaecknetz

Hier kun je een dergelijk net (ik heb dus die die hierboven gelinkt staat) in de auto gemonteerd is.

https://www.motor-talk.de/bilder/trennetz-trenngitter-oder-was-g60067232/trennnetz-04-i206323492.html

Ding zit werkelijk muurvast.
Zowel de auteur als zijn text mist Focus :)
@jochempie: een sticker voor jou en je weet, 5 stickers is een ansichtkaart!
OT: aangepast, dank je
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Escort
Daar gaat je bagageruimte! En ook frappant dat de modelsverwisseling bij een Ford gebeurt en niet bij een Audi 😂
Op foto 1 is de hond er nogal opgewonden van geraakt.
Zoals het er op de foto’s uitziet kan je bar weinig zien door de achteruitkijkspiegel. Benieuwd hoe het zicht nou echt is.
@kreukelzone: Eng he, dat er nog vrachtwagens en bestelbussen op de weg zijn toegelaten is een wonder.
@jochempie: daar gaat het me niet om, maar in het artikel wordt gezegd dat je nog vrij zicht hebt via de achteruitkijkspiegel, iets dat ik sterk betwijfel.
@Jochempie: voertuigen die gemaakt zijn om zonder binnenspiegel te functioneren hebben zonder uitzondering buitenspiegels die enkele keren zo groot zijn als die van een personenwagen. Niet zelden hebben ze zelfs meerdere buitenspiegels…
@kreukelzone: + oneindig veel voor jouw avatar!
@toyotafortuner: Vice City ftw
@toyotafortuner: haha thanks! Blijft geweldig om door Vice City te scheuren en Phil door de speakers te horen.
En hoop je met dit stukje advertorial nu een kooi te krijgen om achter in je Alfa te monteren?
Beetje genant stukje.
@hubert: Je zit er een paar keer naast.

Het is geen advertorial. Dan wordt dat vermeld.

Daarbij betaal ik alles aan mijn Alfa gewoon uit eigen zak. Maak je geen zorgen, het scheidingsnet is al besteld en door mijzelf betaald.
@willeme:

Dan ontgaat mij het doel van een verhaaltje uit de Ford catalogus over een hondenrek.

Er zijn zoveel betere stukken hier op Autoblog verschenen.
“We hebben een compromis bereikt…” Hahahahahahaha
honden het zou verboden moeten worden.
Denk dat een fatsoenlijk bagagenet ook net zoveel veiligheid voor het diertje en eigenaren geeft dan een kooi (A4 B7 avant bv), tenzij het een forse stalen variant betreft, maar vaak zijn het maar dunne spijltjes die niet iets toevoegen aan de kreukelzone.
Maar waarom stelt niemand deze vraag : @willeme ; Wat voor beesie wordt het? Vanaf pup of 2e hands?
@jajeroenja: splinternieuwe Engelse Cocker pup ;)
@willeme: Leuk! Eerste jaar is redelijk drama, maar als het ding een beetje het reilen en zeilen van het gezin kent, krijg je er een maatje voor terug!
Als het goed is zit er in de hoedenplank een uitschuifbaar netje. Althans wel bij mijn 159
Wat is het toch een lelijk hok waar dat hok in zit :(
Na 4petsen is mijn hond ook altijd prima rustig in de auto
@basbasbas: ik denk jij ook na vier petsen….
Wij hebben een hondenrek en scheidingsrek in de v70 en uiteraard een rubberen mat. Met zo’n grote kooi past niks meer in de kofferbak. Wij hebben rechts voor boodschappen enzo en links zit de Berner met meer dan voldoende ruimte

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).