Deze vrouw daagt ons uit de verkeersproblemen in een Nederlandse stad op te lossen

Auteur: , 53 Reacties

Doe mee aan de Mobility Challenge en zorg ervoor dat mensen weer in contact komen met mensen. Het beste idee is bovendien goed voor duizenden Euro's.

Raja-1

Roermond is momenteel druk bezig met een nieuw mobiliteitsplan. Het verkeer in de Limburgse parel loopt vaak vast. Probleem is dat nu het gezag van Jos van Rey is aangetast, er een machtsvacuüm ontstaan waardoor niemand meer weet wie de beslissingen neemt. Het gevolg daarvan is dat de gemeente de beleidsvorming graag uitbesteed aan jou.

Er is namelijk een Mobility Challenge op poten gezet, waarbij iedereen zijn beste ideeën mag inzenden om de problemen van tafel te vegen. Voluit heet de innovatie-prijsvraag Mobility & Transport Innovation Challenge Roermond. Het is een zoektocht naar vernieuwende ideeën die invulling geven aan een duurzame en leefbare toekomst voor de regio Roermond en daarbuiten.

Voor wat betreft dat laatste moet wel aangetekend worden dat Roermond volgens wethoudster Raja Fick een verkeersprobleem heeft dat uniek is in heel Europa. In hoeverre mogelijke oplossingen daardoor repliceerbaar zijn voor andere steden, is de vraag. In de meeste steden is het namelijk vooral druk in de spits dankzij woon-werkverkeer. In Roermond daarentegen is het vooral druk in de avonden en de weekends, wanneer iedereen logischerwijs de stad probeert te ontvluchten.

In een interview met RTV Roermond spreekt Raja over de verkeersproblemen en over de Challenge. Raja legt uit dat zaadje voor het idee van de Challenge geplant werd tijdens een vergadering over de verkeersperikelen die uitgezonden werd via een livestream. Een toeschouwer met zijn eigen ideeën over het verkeer zag het wel zitten om in contact te komen met Raja. En zo geschiedde.

Aanvankelijk was Raja echter niet zo gecharmeerd van de ideeën van de anonieme man. Deze stelde dat je niet moest denken aan ouderwetse oplossingen als asfalt en stoplicht, maar uit moest gaan van het kumbaya-principe dat mensen graag in contact willen komen met andere mensen. Raja moet zelfs nu nog een beetje lachen om dit zweverige geneuzel. Die ratio, die logica, dat gezonde verstand en dat alles, bij een vrouw. De woorden ‘mensen willen in contact komen met mensen’ zingen nog een beetje door je hoofd…Maar dan, plotsklaps gaat het helemaal mis, de horror!

Letterlijk vlák na deze logische reactie slaat Raja om als een blad aan een boom en betitelt ze de notie van de man opeens als ‘geniaal’. NEEEE! nee Raja, waarom nou. Het is duidelijk dat de anonieme boomknuffelaar een soort hypnose heeft uitgevoerd op Raja waardoor ze nu volledig in zijn greep is. De bizarre wending van gedegen ratio naar fugazi is te beluisteren in onderstaand interview van 04:00 tot 04:40.

Maar goed, elk nadeel ‘heb’ zijn voordeel. Je kan nu wel 5.000 Euro winnen als je een tof plan bedenkt dat voldoet aan een aantal engelse woorden. Die woorden zijn transferable, sustainable, scalable, shared value en future proof. Voor meer informatie check DEZE SITE voor alle details en dergelijke. En dan nu maar even luisteren naar deze enge banger.53 reacties

Je had er bij moeten zijn.
Aha, mevrouw is ook nog lid van de politieke partij VVD (Veel Verkeer Daar)
Wie maakt de eerste grap over ‘een zaadje planten’ i.c.m. wedhoudster Raja?

@racerx: achternaam doet dan ook leuk mee in het verhaal ?
@bischero: en dat zo dicht bij de duitse grens…
@lebeaunl: Duitse? Nederlandse dacht ik … ;-)
@racerx:

Raja en Rey ..

Die is idd geen wethouddster geworden omdat ze bijster slim is ..
@lincoln: ik zou haar wel doen…
@racerx: wethoudster*
Ze lijkt op die nederlandse vrouw die geen zwitsers paspoort krijgt om dat ze klaagt over de koe bellen.
@hemaworst: Waarom zou je een koe bellen? Denk je dat ie op zal nemen?
@donvincenzo: Ik denk dat je die vraag beter aan @willeme kunt stellen *mompelt iets over zijn beruchte zus*
@donvincenzo: Lol! Voor het eerst sinds tijden eens niet luidruchtig door mijn neus uitgeademd maar een authentieke grinnik :)
Zo heerlijk droog
@donvincenzo: Insert schoonmoedergrap here
@donvincenzo: Zwitserse koe bellen die aan de nek van de de Alpen koeien hangen daar, verhaal over haar stond in Telegraaf van de week.
Kom er nooit. Maar vooruit: alle auto’s eruit en iedereen fietsen en lopen. Veel plezier
Ik heb een idee: Limburg aan België geven. Now gimme my 5K
@87sandyd: Dan schiet ons besteedbaar inkomen omhoog. Good idee!
Iedereen aan de cabrio.
Roermond is denk eerder druk vanwege de industrie, of zijn ze die vergeten?
@dutchdriftking: Roermond is druk vanwege de Duitsers die op het outlet winkelcentrum afkomen.
@donvincenzo: die outlet is sowieso kansloos. En het stikt er inderdaad van de moffen.
@dutchdriftking: als er iets niet kansloos is dan is het het outletcenter in Roermond wel! Probleem is de infrastructuur rond en in Roermond. Totaal niet berekend op dit succes.
@hammerman: Ik ben er een keer geweest en werd er diep ongelukkig van. Al dat gegraai om een paar tientjes te besparen!
Afgraven en verder niets meer aan doen.
@robert110: haha toppert!
@robert110: en dan de vervuilde grond moeten saneren, weet je wat dat kost?
” In Roermond daarentegen is het vooral druk in de avonden en de weekends, wanneer iedereen logischerwijs de stad probeert te ontvluchten. ” Wat een baarlijke nonsens! Alsof het geen spits kent. Daarnaast loopt het verkeer er niet vast omdat “iedereen de stad probeert te ontvluchten”.
Er zijn twee belangrijke redenen, waarom het verkeer er telkens vastloopt:
1) Door een verkeerd aangepaste infrastructuur van de singels, een rondweg om het centrum van de stad en
2) Het feit, dat Roermond het grootste outlet-centrum van heel Europa heeft. Dit is een enorme koopjesvolkmagneet, die vooral ontzettend veel Duitsers en ook Belgen aantrekt. Ze komen zelfs van honderden kilometers ver.
Door de week gaat het nog redelijk, maar in de weekenden en vooral tijdens doordeweekse Duitse feestdagen is de verkeerssituatie een volkomen ramp met chaotische taferelen en vele aanrijdingen. Niet alleen staat er dan een file vanuit Duitsland van meer dan 10 kilometer, maar ook het stadsverkeer loopt volkomen vast.
Bovendien trekt Roermond vele Duitsers aan, die op zondag willen gaan inkopen, omdat zij bij hun geen boodschappen kunnen doen en hier wel.
@9000cse: 3) Drugsrunners. Roermond is de enige plek in de wereld waar je drugsrunnersfiles hebt
@9000cse: Er liggen al plannen klaar om de N280 die langs de outlet loopt te voorzien van ongelijkvloerse kruisingen, waardoor het doorgaande verkeer geen hinder ondervindt van de kolossale intocht naar de outlet. Dat zou de dramatische verkeerssituatie iets moeten verbeteren. Op de singelring om het centrum heen (roerkade en stationssingel) staat het elke dag muurvast, bijzonder storend.
@123bat: en daar is het fout gegaan. Ze hadden beter eerst de N280 moeten aanpakken in plaats van op de singelring eenrichtingsverkeer te maken.
@hammerman: Volledig met je eens, die weg schreeuwt om ongelijkvloerse kruisingen. Ze mogen de N280 ook eens om Baexem heen leggen en een fatsoenlijke aansluiting op de A2 realiseren. Of de N273 vierbaans maken.
Graag uitbesteedT svp graag ja.
Ik zou mijn plan graag eens toelichten in een prive onderonsje ;)
Vrouwen moet je niet over infrastructuur laten nadenken ..

Bewijs nummer 6489432 ..
De Outlet in Roermond. Wat een verschrikkelijke ervaring is het keer op keer om hier maar toe te gaan. Zelf woonachtig in Venlo en naar de outlet is het 20 minuutjes rijden. Bij de afrit vd A73 richting outlet staat het al vaak al vast en dan is het nog 2 kilometer naar de entree. Muur en muur vast.
Rondom de outlet zijn alle parkeergarages vol, staat het vast, komt er geen schot in en vraag je je voor de 5e keer af waarom je er ook alweer naar toe bent gegaan.
De Duitsers (de Pruuse) vinden dit shopparadijs echt het einde maar het is troosteloos.
En dan heb ik de bussen vol Chinezen, Japanners, Russen etc nog niet eens genoemd.
Er wordt nu gebouwd aan nog eens 50 outletwinkels en een heus hotel. Parkeerplek wordt idem gebouwd in de vorm van een mega parkeergarage.
Zelfs als je niets te zoeken hebt op het outlet en graag het rumoer wil ontvluchten door lekker het centrum in te gaan (Munsterplein bijvoorbeeld), kom je al niet verder dan een van de vele stoplichten en opstoppingen.
Mocht Raja nu nog lezen, dan het voorstel om naast de A73 een mega parkeercomplex te bouwen met een monorail naar de outlet.
Thank me later.
@BmwMPower: keer op keer? Je weet dat het een chaos is en je gaat toch?Gekkie, gewoon niet meer doen joh.
@BmwMPower: moest meteen denken aan een ezel en een steen..
@BmwMPower: de vrouw heeft geen rijbewijs en die wil er persé heen, wat moet je dan als man ………
Rekeningrijden plaatselijk invoeren, parkeertarieven vertienvoudigen en de mrb in Limburg omhoog. Kom maar door met die 5k. Tenminste, alles duurder maken lost altijd alle problemen op toch?…
Mobility & Transport Innovation Challenge…

Klinkt mooi. Alleen is het in feite niets anders dan dat deze wedhoudster een zak met gemeenschapsgeld weggeeft zodat een ander haar werk doet… Best een slimme tante.
En dan ineens is het verkeersprobleem opgelost. Raja…
@mrrallycross: Raja ma wel wa ja!
Keiner Ficks sind gegeben…
Dit is gewoon een hartstikke slim van die mevrouw. Hoeveel werk zou je verzet krijgen wanneer je een echt consultancybureau zou inhuren? Ik denk dat je niet veel verder komt dan de kaft en de titel van het adviesrapport. Nu krijg je voor 5000 euro verschillende onderbouwde ideeën en adviezen binnen, vaak ook nog van mensen die een frisse blik op die situatie hebben.

Bovendien, wellicht dat je het als student zijnde kunt combineren met je studie. Er zijn genoeg HBO en universitaire opleidingen te bedenken waar je hier wel wat mee zou kunnen. Rapportje schrijven, studiecredits binnen hengelen en wie weet ook nog 5000 euro waar je niks extra’s voor hebt hoeven doen.
Ik ben onschuldig! Het is een heksenjacht! Trouwens.. het was €12.480 en het was goed besteed!!!!
Alles is toch te doen met ov! Of niet?
via Android app
Zo, goeie foto zeg! Stond er iets boeiends in het artikel?
Mooi vrouwke die Raja Moussaoui. Is zelfs Miss Nederland geweest in 2000. Zal eens een plannetje gaan schrijven.
Ik woon 5min van het outlet, en ja er zijn dagen bij dat het echt een verkeerschaos hier is. Maar wat eraan te doen? Zorgen dat mensen (ver) buiten de stad parkeren en dat er een trein/monorail/bus verbinding ontstaat. Er is anders geen optie, want plaats voor nog bredere wegen is er niet…
En alle Duitsers en Belgen die op zo’n drukke dag komen €10 per auto extra laten betalen. Betaalt het systeem zichzelf terug!
Als deze vrouw uitdaging zoekt, moet ze lekker met Lot van Hooidonk van de stad Utrecht gaan sparren. Die verkloot de hele doorgang in de stad.
Designer outlet Roermond is misschien de oorzaak? Even zomaar uit te lucht gegrepen. Iedere avond open tot 20.00u. Waar het ook vol met Duitsers, Belgen en Nederlanders loopt ieder weekend.
Geen trek in files voor de winkel?
Koop gewoon online in een webshop.

Wat niet past of tegenvalt, veel webshops doen niet moeilijk over retourneren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).