Die dikke Audi RS3 Sedan gaat er komen*

Auteur: , 80 Reacties

Jawohl! De opvulling van het RS4- en RS6 sedan-gat is nabij.

Helaas komen die woorden nog niet uit de mond van Audi zelf. Het sterretje in de titel slaat dan ook op QuattroWorld, die stiek0m vanuit Audi zou hebben gehoord dat de RS3 Sedan er gaat komen en wel in 2018. Tegelijkertijd hangt er een ‘dikke maar’ aan het verhaal. Zo is de kans aanwezig dat Audi er voor zal kiezen om het model exclusief te lanceren binnen de Verenigde Staten.

In Europa houden we namelijk meer van hatchbacks. Auto’s met een afgegleden kont is een typisch Amerikaans dingetje. Noem mij maar Amerikaans dan. Want als de sedan een look-a-like gaat worden van de boven afgebeelde Audi A3 Clubsport Quattro Concept uit 2014 dan ben ik om. De compacte middenklasser zou als concurrent kunnen fungeren voor de Mercedes CLA45 AMG. De website denkt tevens ook een prijs te weten. Een bedrag tussen de 55.000 en de 60.000 dollar wordt genoemd. Een S3 Sedan kost in de VS 42.500 dollar. Voor de volledigheid: een RS3 Sportback gaat in Nederland momenteel weg voor 71.860 euro.

UPDATE: ja hoor, hij komt. Hier een video van de onthulling.80 reacties

Mijn eerste gedachte bij het zien van het front: “Wat is-ie le-lijk!”
@e1000bmw523i: Ik dacht juist, wat is-ie-dik!
@dutchdriftking: ik dacht juist: Wat is ie bruut!
@pinut187: ik dacht juist: waarom hebben mannen tepels?
@janjansen: omdat iedereen in de baarmoeder eerst een vrouw is die dan al tepels hebben, een man is dus eigenlijk een doorontwikkelde vrouw! Soort upgrade zeg maar😁
@rene-mini: Hoor ineens riders on the storm fredrick remix..
@rene-mini: hahaha…die ga ik onthouden😂😂👍🏻👍🏻
@e1000bmw523i: Dat was de reflectie van jezelf in je scherm, je moet de helderheid van je smartphone even wat omhoog gooien.
@dutchcourage86: zal dat ’t zijn…
@e1000bmw523i: enige Audi die ik qua proporties mooi vind en eventueel ook mijn centen op stuk zou slaan. Doet me denken aan formaatje E46 haha
Dik! Jammer dat dit soort auto`s in Europa zo duur zijn. Zo`n dikke RS3 sedan lijkt mij zo gaaf! Doet me een beetje denken aan de Vento VR6 van weleer, natuurlijk is de RS3 velen malen beter, maar het idee zeg maar.
Ja, graag! Laat maar komen! Ik vind de A3 Limousine nog steeds een hele mooie auto om te zien. Een van de mooiste Audi’s van de afgelopen 4 jaar denk ik wel. Een RS3 Sedan zou dan ook zeer welkom zijn. De A3 Clubsport Quattro Concept vond ik een zeer dik bommetje!
Laat maar komen.Sowieso is de A3 Sedan verreweg de mooiste van het hele stel;De CLA ziet er uit of ie moet schijten en de 1 serie sedan blijft nog wel even weg.
@sydney: daar hebben we de 2-serie voor ;-)
Jaaaa! Nu de RS6 nog.. Ik snap sowieso niet waarom we hier allemaal zo fan zijn van stations, in mijn ogen is een sedan altijd mooier en sportiever dan een station
@abcde: liever een RS6 cabrio, die is voor dieven niet interessant als vluchtwagen.
Hoezo vult deze het gat tussen de RS4 en RS6 op?
@jack_abarth: Wellicht wordt er bedoeld dat Quattro Gmbh momenteel geen RS-sedan aanbiedt. In het verleden deden ze dat wel in de vorm van een RS4/6 en in de toekomst komen die misschien weer opnieuw. Deze valt dan het huidige gat op nu er geen alternatief is.
Tja, het is woensdag, dus maar weer eens een niche opgevuld door Audi.
@pomoek:
Maar wat is daar nu precies mis mee? Hoe meer keus, hoe beter.
@Rob: Je bedoelt BMW denk ik…
@Rob: Helemaal niche mis mee….
@Rob: Nog even een volkomen onzinnig onderzoekje gedaan. Even op de websites van MB, BMW en Audi geklikt. MB heeft 30 modellen/reeksen, BMW 45 en Audi 54(!).

Alfa Romeo heeft 4 modellen op de website staan waarvan er eentje dit jaar waarschijnlijk niet eens leverbaar is. Als verschil.
@pomoek: En juist daarom gaat het ook zo goed met Alfa Romeo…
@viezefreddyw: Precies. Ik ben niet tegen veel modellen, begrijp me niet verkeerd. Juist prima dat Audi auto’s maakt die je helemaal kan finetunen op het gebruik dat je voor ogen staat. Het nieuwswaardige van een nieuwe niche variant wordt natuurlijk steeds kleiner.
@pomoek: Ik draag Alfa Romeo een heel warm hart toe, absoluut. Maar doordat de Duitser nieuwe niches verzinnen en invullen blijven ze sterke pionnen in de automarkt. Alfa Romeo loopt wat dat betreft altijd flink achter op de rest. Ook nu dat gezeik weer met die Giulia. Op het moment dat ie de markt op komt is ie alweer aan een facelift toe. Zoals @desjonnies al aangeeft: niet lullen maar poetsen! Of wat ze in Rotterdam-Zuid zingen: geen woorden maar daden. Helaas voor Feyenoord blijven de daden ook vaak achterwege. De Duitsers moet je vergelijken met Barcelona, Real Madrid, Bayern Munchen. Sterke ploegen, hebben alles gewonnen wat er te winnen valt en dat zullen ze blijven doen. Alfa Romeo is net Feyenoord. Veel aanhangers en liefhebbers, maar nul daden.
@pomoek:
Ga eens kijken op de site van Lancia ;-)
(wel een leuk wagentje die Ypsilon)
@pomoek: tegenwoordig vind ik mercedes de koning van de niches ipv audi
Was afgelopen 3 weken in Brazilie. Mensen rijden daar voornamelijk krotten. Als je een Audi ziet, is het in meer dan 50% van de gevallen een A3 sedan.
Niet normaal die prijs verschillen
@alfaitak: Vind je? Ik vind het nog wel meegevallen in vergelijking met de VS en hier. Voor dat geld kun je in de VS iets veeeeeeeel leukers rijden en hou je nog een dikke zak geld over ook.
@alfaitak: In Amerika koop je voor dat geld ook een F150, (en dan geen karig hok) en ook een Mustang V8 is geen probleem. Word het toch weer moeilijk. Het interieur van de RS3 en de onderstel kwaliteiten mogen velen malen beter zijn, een Mustang V8 is toch wel heel dik, en die drift tenslotte wel.
@dutchdriftking: Wat betreft het interieur ben ik het met je eens, maar het onderstel van een Mustang lijkt mij beter (en vooral leuker) dan dat van een Audi. Die Amerikanen bouwen de laatste jaren verdomd goede onderstellen. Audi bouwt ook goede onderstellen, maar dan niet per se op sportief gebied.
@berlinetta: Zo bedoel ik het ook, de Audi onderstellen bieden eindeloos grip, maar dat betekend niet dat ze per definitie leuker zijn, integendeel. Juist het speelse van een achterwielaandrijver maakt zo`n Mustang leuk.
@dutchdriftking: of heel veel 159’s.. ?
@alfaitak: Haha, ik zeg een 159, en dan een V6 van Maseratie er in. Lijkt me geniaal. Dan mag je er ook wel legaal een GTA badge op hangen.
@dutchdriftking: nee even zonder gekkigheid, zo’n F150 of mustang zou ik veel liever hebben. Maar dat komt ook omdat ik niks met audi heb..
Perfecte M2 concurrent.. Damn!
waarom zou je zo een vervuilende wagen willen kopen??
Ik denk toch dat de Sportback handiger is voor een overval.
RS4-RS6 gat opvullen? Dat gaat je met een A3 niet lukken haha
@granlusso: precies wat @berlinetta zegt, ik moest het ook even twee maal lezen, maar dat was ook wat ik er uit op maakte. De RS4 Sedan B7 was tenslotte een geniaal apparaat. De S4 B5 die regelmatig omgebouwd word naar RS4 (zie de post van zondag nog) is ook zo`n mooi voorbeeld.
Laat maar komen. De A3 limousine vind ik de best geslaagde Audi van het moment. Als RS3 is dat echt een lekker speeltje. Een compacte sportsedan met een heerlijke motor die vanwege de Quattro onder alle onderstandigheden te gebruiken is. Ik zie er wel een markt voor en dan niet alleen in de VS.

Wat mij betreft wint hij het ook meteen van zijn directe concurrent, de CLA 45. Die auto klopt optisch gezien gewoon niet.
Kijk eens allemaal: https://www.facebook.com/audiexchange/photos/a.308599325825250.81962.151816538170197/1138114616207046/?type=3&theater
@exotic: thanks, maar dat is een photoshop
@autoblogger: Ik kan het verschil wel maken tussen een PS en the real deal ;)

En ik zeg je, dit is “the real deal”.
Heb even getwijfeld om de A3 limousine te nemen maar moest er te lang op wachten en het is uiteindelijk een CC geworden. Geen spijt van trouwens.
De achterkant klopt niet helemaal wat de maten betreft
€60.000 voor een Jetta…
@Original_Arnoud: 70000 voor een skoda
Dan wil ik wel boxstyle widebody en een grotere spoorbreedte terugzien or GTFO↩!
Kijk
Ik ben van de Alfa Romeo
En niet van de Audi
Maar toch.
Audi doet wat Marchionne zegt dat’ie gaat doen van de week als zijn alcantara trui klaar is bij de stomerij.
Ik weet het echt niet, maarre zelfs ik, ik die de traditie van Alfa inclusief het roesten altijd heeft verdedigd, ik die van zichzelf vind dat’ie qua Alfa ergens voor staat, ik moet toegeven dat ik deze Audi gewoon begeerlijk vind.

Maar het meest belangrijk is dat die Duitsers nicht loellen, aber poetsen !

En of het ding beter slechter primijum rechtsgedraaid of light is zal me worst wezen; ZE DOEN HET GEWOON !
Waarom een cla45 concurrent en niet een m2 concurrent? Is dat toch een ander segment? Ik zie het niet zo namelijk! Verder wel erg dik. Maar zou dan toch voor de m2 gaan. Of sparen voor een rs4 want een station is wel zo dik
@basbasbas: Voornamelijk om twee redenen, de carrosserievorm en de aandrijving. De M2 is een coupé met achterwielaandrijving, terwijl de RS3 sedan en CLA45 sedans met vierwielaandrijving zijn.
” Je reactie moet nog worden goedgekeurd. ”

Autoblog, koop eens een 2016 moderator en gooi dat door Stoomkracht aangedreven ding waar ene B.Gates zelf nog de torx boutjes van heeft aangedraaid ’t raam uit zeg !
@desjonnies: Dat doet dat ding vaker. Blijkbaar moeten je reacties worden goedgekeurd als je veel links gebruikt in je comment, of wanneer je veel tekst in CAPS typt. Prima dat ze zo spam willen tegengaan, maar soms ook rete irritant. Zo was er laatst een discussie over de LEd-tekening van de koplampen van de Audi Q2 teaser en de recente Volvo’s. Ik dacht, laat ik die discussie de wereld uit helpen en even een tijdlijn maken. Zo gezegd, zo gedaan, een stuk of vier of vijf links erin gezet relevante Autoblog-artikelen en ja hoor: Je reactie moet nog worden goedgekeurd onder mijn post. Nogmaals, het idee van spampreventie vind ik prima, maar het werkt niet perfect. Het is toch van de zotte dat links naar hun eigen artikelen geblokkeerd worden?
@Edge: Het werk ook als censuur, want als ik reageer op bepaalde reaguurders moeten mijn reacties soms worden goedgekeurd. Dat komt omdat ik blijkbaar ooit eens iets verkeerds heb gezegd gok ik zo.
@berlinetta:
ja, of die bepaalde personen nogal lichtgeraakt zijn.
@berlinetta: of juist visa versa: de persoon die je noemt heeft een “vlaggetje”…
@desjonnies: ik heb er ook last van. Wat autoblog dan ook wel eens doet is je reactie veel later plaatsen. Want dan zitten er weer een paar nieuwe artikels boven en de oude artikels worden toch amper gelezen.
Gewoon gelijk plaatsen, houdt de boel ook lekker scherp….
De opvulling van het RS4- en RS6 sedan-gat is nabij. RS 5 bestaat toch al?
@xxxheidi: coupe
Goeie rivaal voor de M2
Audi A3 Clubsport Quattro Concept: [x] JA
[ ] NEE

Instagram quattroworld: [ ] JA
[x] NEE
Doet me denken aan de audi quattro Gr. B. Misschien een rally fanaat die met deze carrosserie een mooie opvolger van de quattro kan maken om er rally’s mee te rijden.
Krijgt deze dan wel 4 dezelfde bandenmaten? Of kun je straks weer 2 setjes van 2 gaan bestellen……
Ik vind de A3 Sedan misschien wel de mooiste/strakste sedan in JAREN! Dus laat maar komen.
@stfu: saaiste?
Iemand die ook een beetje Maserati herkent in de achterkant?
@bukitty:
Nou en?
Ik begrijp niet waarom Audi hun meest sportieve varianten hatchback of avant zijn. Persoonlijk vind ik een sportieve motor beter passen bij een sedan. Ze zouden op zijn minst de keuze moeten laten.
Ik wil ‘m!!!
Van buiten een bruut bakkie..van binne helaas niet om aan te zien
Zeer gaaf!
Onwijs dik! Stukken mooier dan die Q3 RS dat laatst voorbij kwam met slechts 1 uitlaat. Toch ergens wel jammer dat er zo veel RS modellen zijn
Nou, ik vind hem ook wel gaaf!
zulke grote olieafvoerpijpen jonguh…bam!
Nou, om eerlijk te zijn: Ik heb niet zoveel met Audi. Waarom? Omdat ik ze over het algemeen niet zo mooi vind én omdat het merk tussen voor- en tegenstanders lijkt uit te kunnen monden in moord en doodslag.
Maar óók om eerlijk te zijn: Deze RS3 sedan vind ik toch wel ontzettend vet!, ontzettend cool!, ontzettend geil! en maakt me daarom ontzettend hebberig!
Die facelift bij audi is weer zo jammer, dat die koplampen een “traan” krijgen. Ze weten gewoon niet meer wat ze moeten doen bij audi met hun ledlampjes, dus gaan ze de koplampen rare vormen geven om zo “vernieuwend” te zijn.
Geen goede ontwikkeling naar mijn mening, de normale A3 koplampen waren prima.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).