Dik! 5-serie Touring met M Performance goodies

Auteur: , 45 Reacties

Misschien zelfs té dik, maar da's nog steeds dik.

BMW neemt deze 5-serie Touring (prijzen) met allerhande snelmaakspulletjes mee naar Genève. De Beierse boys beloven zowel betere prestaties als een meer onderscheidend uiterlijk. Dat laatste nemen we aan, dat eerste willen we toch echt eerst zelf aan den lijve ondervinden.

Met de M Performance Power Kits krijgen de 5-series een lichte vermogensupgrade. Zo plust de 540i Touring xDrive 34 pk, om uit te komen op een totaal van 360 stuks. Het koppel stijgt naar 500 Nm. Ook belooft BMW een beter geluid dankzij het nieuwe dempersysteem, die eveneens leverbaar is voor de 530i touring. Daarnaast komt er een speciale einddemper voor de diesel-Fünfers.

Verder krijgt de nieuwe Touring een stel sportremmen met extra hittebestendigheid, de klauwen zijn bovendien uitgevoerd in rood dus ze zijn goed zichtbaar achter de 20 inch sportvelgen. Voor betere luchtgeleiding zorgen enkele aerodynamische gizmo’s in de neus en en een diffuser in de bips, die ook in carbon kan worden uitgevoerd. Aan het interieur is eveneens gedacht! Het alcantara stuur heeft namelijk een heus 12-uurs streepje.45 reacties

Je neemt jezelf ook niet echt heel serieus met dit apparaat toch?
. En 19 inch individuel velgen
@sel777: halve tekst weggevallen. Er stond leuk op een 1 of 3 dit, maar niet op een 5.. geef mij maar een mooie donker blauwe of groene met beige lederen comfortzetels en 19 inch individuel velgen.
@sel777: individual
Ordinair ding
@dirkiii: jij ziet wat anders als wij denk ik
@bmwfreak038: ben t wel met dirkii eens eigenlijk
@bmwfreak038: ik moet er niet aan denken om hiermee bij klanten aan te komen,

Minpunten:
Zwarte nieren.
Zwarte stickers op de zij portieren.
Zwarte velgen.
Eigenlijk de hele kleur combinatie.
@dirkiii: dit zegt meer iets over jouw Nederlandse (?) klanten. In Nederland word je al als patser gezien als je met een standaard Cayenne komt aanrijden… Gewoon lekker in je 308 SW naar je klanten rijden, want anders worden je klanten jaloers.
@e550: los van de Calvinistische volksgeest, je gaat toch ook niet in een trainingspak naar de klant?
@r3fl3x:

Beetje rare redenatie is het niet? Dus je mag wel op je sandalen bij je klant komen omdat je “groen” bent en een “GTE” rijdt ?
Inderdaad zeer calvinistisch om de kleur en bestikkering van de auto direct in de kledingkeuze te bundelen.
@e550: wat dan nog? Ik verdien geld aan mijn klanten, als je met een sjonniebak als deze een fout signaal afgeeft ga je er toch gewoon niet mee rijden? Bescheiden zijn loont, zo zit de psyche van de mens nu eenmaal in elkaar.
@jbkleyn: dat zeg je verkeerd, de Psyche van de “Nederlandse mens”. In andere landen word het juist als positief ervaren, je zult je zaakjes immers goed op orde hebben.
Samen met de E-Klasse de mooiste e-segment wagens van dit moment, wat een prachtbak, wel erg veel duurder dan de voorganger maar het is dan ook een topwagen! Ben benieuwd waar Audi mee gaat komen volgend jaar met de nieuwe A6. Volvo met de nieuwe S90 is geen partij voor deze topper van BMW.
Wat is de G30/G31 toch lelijk in vergelijking met de F10/F11… SCHANDE
Misschien te dik? Ziet er gewoonweg niet uit!
Vreselijk lelijk. En de G30 vind ik al niet moeders mooiste.. Verliest het wat dat betreft dik van de W213 E-klasse.

En dat terwijl ik de F10 een stuk mooier vind dan de W212.. Het kan veranderen blijkbaar.
Dus? Lekker hoeken op de Veluwe met deze Touring?
Bij de vorige generatie vond ik de 5 veel mooier dan de E. Dat ie nu compleet omgedraaid!
De nieuwe 5-serie doet mij echt helemaal niks, en met M-goodies wordt het gewoon een ordinair zooitje. Nee, als ik een snelle station wil ga ik wel bij Mercedes langs voor een E43 AMG Estate.
Och, ik draag BMW een warm hart, maar dit…

Vooral die rode indicator op het stuur doet het hem.

Het is namelijk heel belangrijk om in een -letterlijk genomen- dikke station te weten of je nog recht vooruit stuurt tijdens het driften…..
Netjes maar het is toch net geen Volvo 850R :p
Pff ik wil de G30/31 heel graag mooi vinden maar het lukt me gewoon niet. Ik weet dat je aan sommige wagens moet wennen, en het eventjes kan duren voor je het licht ziet, maar neen voorlopig lukt het niet. Zo jammer.
Zeg ik niet snel van BMW, maar wat hebben ze gerookt?
Mooi ding hoor!

-niemand
Ik vind het er maar zielig uit zien. Die bestickering en die rooie streep op het stuur, schiet bijna in de lach.
Ik sla m even over. Wat een fantasieloos object is de nieuwe 5 geworden. (Overigens een lijn die is ingezet na de E61 naar mijn mening)
Velgen ongepast maar verder echt een top auto. Ik heb altijd een zwak voor de 5 touring. Heerlijk stuur ook!

Dikke bmw!
Parkeer maar voor m’n deur hoor!
Goed bezig Bmw. Weer een mooie station.Bmw en Audi tmmeren goed aan de weg.Nu alkeen nog mercedes maar dat zijn lelelijke station wagens met hangkonten
360pk-34pk kom ik uit op 326 pk….
Dacht dat de nieuwe 540xi 340 pk had!
Beetje over de top dit.
Weet het niet. Vanaf 2018 wordt markt overspoeld met EV’s. Zit je dan met je Nokia ‘3310 on steroids’. Ik zou vandaag al kiezen voor Model S/X ipv deze karbietschieter.
Zelfs met al die zooi erop is hij niet dik. Gemiste kans. Geen 5 voor mij. Neem maar een Velar oid.
Komt die performance upgrade ook voor de 340i?
Zeker een verbetering. Maar… nee hebberig word ik er niet van.
Lol een racestreep op het stuur in je E-segment dieselstation. Gaan ze die binnenkort inzetten op de Ronde van Achtmaal?
Die performance afdeling van BMW lijkt wel iets te hebben van AC Schnitzer. Veel te ordinair, ze moeten meer de kant op van Alpina. Dat is meer klasse.
Als je op een drol een M logo plakt is het een drol. Dit is het bewijs dat je de verkeerde auto gekocht hebt met al die Tupperware erop geplakt.
Ik heb het merk hoog zitten, maar die zwarte plastic opzetstukken maken naar mijn mening geen één BMW fraaier..
Ik vind het eigenlijk best grappig. Het is wel een echt sportpakket met echte upgrades aan onderstel en motor. Vraag me alleen af waarom je het op een 5-serie zou bestellen
Heerlijk alleen de kleurstelling niet helaas met al die zwarte stickers
Ben benieuwd wat de 550i doet
Mja, alleen die zwarte streep op de zijkant zou ik niet nemen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).