Dit is de BMW M4 DTM Champion Edition [500 pk]

Auteur: , 22 Reacties

Een M4 GTS, maar dan nog specialer.

BMW heeft weer eens een nieuw actiemodelletje. Racecoureur Marco Wittmann wist voor BMW de DTM-titel van 2016 op de Hockenheimring in de wacht te slepen. Reden voor de Duitsers om (weer) met een uitmelk gelimiteerd model te komen.

De M4 DTM Champion Edition leunt sterk op de techniek van de M4 GTS. Zo krijgt deze versie ook de bekende waterinjectie-behandeling die het blok in de GTS kreeg. Verder is het vermogen hetzelfde als bij de GTS, net als de acceleratiecijfers: 3,8 tellen naar de honderd en een top van 305 km/u. De DTM Champion Edition is wel een tikkie exclusiever. Van de M4 GTS worden namelijk 700 stuks gebouwd. De M4 DTM Champion Edition is gelimiteerd tot 200 exemplaren.

Het model zal enkel te bestellen zijn in Alpine White. Het uiterlijk is een combinatie tussen de huidige DTM-auto van BMW en de M4 GTS. Een echt racemonster is de Champion Edition niet. Zo beschik je nog steeds onder andere over PDC, een navigatiesysteem en airconditioning. De M4 DTM Champion Edition gaat in Duitsland 148.500 euro kosten. En ja, BMW was zo lui dat ze maar drie plaatjes hebben geschoten.22 reacties

Hebben!!
En dan zo’n lullig spoliertje…Kom op, als je een DTM editie maakt, hoort er een taartschep op waarmee je fietsers aan beide kanten van de auto doormidden klieft.
@baklava: taartschep? Dan eet jij wel erg grote taarten!
@baklava: echt zo
Dus eigenlijk de GTS voor ‘dagelijks gebruik’ dankzij wat extra luxe. Voor zover je zo’n auto dagelijks wil en kunt gebruiken natuurlijk. Maarja, mooi kleurtje en fijn streepje staat ‘m dan wel weer goed. Top!
@jobberns: mij niet gezien voor dagelijks gebruik met die stoeltjes.
@jobberns:
Eigenlijk heeft Bmw deze auto bedacht voor zijn klanten die net achter het net visten voor de M4 Gts.
Op deze manier kunnen ze toch nog 1 kopen.
(Denk ik… :-p)
@jobberns: zet maar neer, rijd er met alle liefde dagelijks in!
Wel mooier dan de GTS.
Liever 3 plaatjes dan 200 :p
Okee. Kan iemand een ouwe lul als mij uitleggen waarom een M3 nu als M4 in de verkoop gaat?
@john4545: BMW heeft op zeker moment in al haar wijsheid besloten om haar tweedeurs coupés (en cabriolets) met even modelreeksnummers aan te gaan duiden. De oneven nummers zijn voor de sedans, tourings en hatchbacks. (1-, 3-, 5- en 7-serie)
De 3-serie met twee deuren werd daarom een 4-serie en de 1 serie coupé moest het veld ruimen om plaats te maken voor de 2 coupé.
De 6 was al een tweedeurs coupé.
De 3- en 5-serie GT (gran turismo) zijn ook een soort coupés, maar dan vierdeurs, dus die blijven oneven nummers houden. Voor de duidelijkheid heet de vierdeurs 6-serie wel gewoon 6, maar hee, dat is dan ook een (gran) coupé.
De 2-serie bestaat in tegenstelling tot wat de naam volgens de huidige strategie zou doen vermoeden ook niet louter uit fraai gelijnde tweedeurs sportievelingen. De zeer gewaardeerde 2 AT voldoet niet aan die omschrijving en hoewel er een 2-serie GT bestaat is dit geen net wat te hoge vierdeurs coupé zoals de 3- en 5-series GT, maar een Zafira. GT staat nu dan ook niet voor gran turismo, maar voor gran tourer.
Zo is het modellengamma er een heel stuk overzichtelijker op geworden.
@baardmijt: Dank voor de uitleg!
Zo komen de velgen er echt veeeel mooier uit!
Fijne stoelen!
De meeste zullen wel gekocht worden als investering.
Als er 100’den Vag-producten gemaakt worden, dan horen we Autoblog niet, maar wanneer anderen MOOIE modellen neerzetten krijgen we commentaar. Grow up. Het is gewoon een champions editie. Dit had net zo goed een uitvoering van Merc of Audi kunnen zijn ALS ze de titel in de wacht hadden gesleept.
@dillinger2016: Misschien komt die van Audi nog wel. Die hebben namelijk de constructeurstitel (wat in principe voor automerken veel belangrijker is) gewonnen en Team Abt heeft het overal klassement gewonnen.
@87sandyd: de titel waar ‘ut volk’ naar kijkt is de rijderskampioenschap, in dit geval Marco Wittmann, dit is dan ook de titel waar de fabrikanten naar hunkeren

Beschouw die constructeurstitel dus als een troostprijsje voor 4 x 0
@lekkaah: Zo zou ik het ook beschouwen, dat doen fabrikanten echter niet.
Kijken of Chris Harris dit wel wat vindt. Hij was niet te spreken over de GTS
En ook bij dit model zitten die suffe lelijke honingraat velgen op! Jammer!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).