BMW M4 DTM champion edition, feestje in beperkte oplage

Auteur: , 28 Reacties

Om te vieren dat Marco Wittmann dit jaar de DTM-titel heeft veroverd komt BMW met de M4 champion edition.

De super M4 wordt in een zeer beperkte oplage van slechts 23 stuks gebouwd (het nummer dat Wittmann’s wagen dit seizoen droeg) en is alleen te verkrijgen in Alpine Wit. Om de kampioen verder te eren is elke wagen voorzien van het nummer 23 op de deur en de afkorting “WIT” en “DTM Champion 2014” op de achterste zijruitjes.
De motorkap is uitgevoerd in matzwart met opvallende gekleurde strepen. Vanaf de koplampen lopen er eveneens lijnen langs de flank van de wagen en achter het voorwiel vinden we het M logo.

Technisch is deze uitvoering gelijk aan de standaard M4, dat betekent van 0 naar 100 in 4.1 seconden en een vermogen van 431 pk bij een koppel van maar liefst 550 Nm. Ook al is deze uitvoering dus vooral uiterlijk speciaal, er gebeurt nagenoeg hetzelfde als dat rechterpedaal wordt ingetrapt.

Check de gallery om te zien hoe mooi die Duitse vlag op dat ruitje prijkt.



28 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Goed stukje, echt vakmanschap…hoeveel kost ie extra, meer vermogen, wat krijg je naast wat lelijke stickers!?! Succes met je writersblock….?!?
@stgp: we willen dit soort nieuws zsm posten, meer info volgt.
Lelijk met al die kleurtjes.
@norge: je bedoeld ICE Watch reclame
Goed verhaal, lekker kort.
Ook nog iets bekend over specs? Of is het alleen uiterlijke opsmuk? Zal vast dat laatste zijn, want hoe mooi is het dat je een stickerset ‘limited edition’ maakt en mensen er een fors bedrag extra voor laat betalen en ze het gevoel geeft dat ze iets heel bijzonders hebben?
@awesome: Ja, natuurlijk. Alleen stickerset. Slimme opmerking weer. Goed bezig en zo. Als je niks te vertellen hebt zeg dan niks.
@awesome: Auto is opgedragen aan iemand. Wat begrijp je daar niet aan?
@denniz: ik begin je nu (al) behoorlijk irritant te vinden, als ik eerlijk tegen je mag zijn.
Je zou eens kunnen overwegen je vraagstelling eens aan te passen. Opmerkingen als deze doen je geen goed.
@awesome: Niet reageren…
@Jochempie: ik had zijn berichten nog niet gelezen. De tekst was inmiddels aangevuld, vandaar mijn toelichting.
@awesome: Ja dat begreep ik. Maar wees geduldig.
@Jochempie: Lief zo samen….
BMW M4 DTM champion, nu met gelimiteerde klasse..
Man man, wat kun je een wagen verpesten met wat lijntjes. Waar Alpina stijl toevoegt gaat BMW hier compleet de mist in.
@bosje:
Tja, qua bestickering had BMW ook liever gehad dat Tomczyk de titel gewonnen had..
http://www.bybillwood.com/wp-content/uploads/2013/05/2013DTM_Tomczyk.jpg
Koppel is 550 nm, huiswerk…..
@maseratizzzzzzzz: Dank, aangepast.
Zit er toch grappig uit, en je hebt toch een wat afwijkende M4 ten opzichte van de “meute”. Ben benieuwd of dit soort coolector items hun waarde langer houden. Iemand die enig idee heeft of dat ook gebeurd is met die M3 Spengler edition?

http://www.autoblog.nl/bmw-m3-dtm-champion-edition-het-e92-toetje
Leuke livery! Nu hopen dat ze de prijs een beetje normaal houden.
@lambo4all: Exclusiviteit heeft nu éénmaal zijn prijskaartje, daar kun je niet onderonderuit, het patent is er nu éénmaal.

Wil je iets bereiken in je leven, dan moet je het pakken als je het in-je-hebt, en doorgaan, Je bereikt nooit zomaar iets, en als je het hebt bereikt, moet je het koesteren en er het maximaal uithalen. Tenslotte leef je maar één keer. En je nalatenschap kan er verder van genieten, en komt er op die manier nieuw talent, zo is het meestal met diegenen die hun gezond verstand gebruiken.
Vroegah, toen je nog een echte DTM had, had je een Cecotto en Ravaglia uitvoering van de M3. Waren special editions van de evolutie uitvoeringen. Meer dan een plaatje met de handtekening van de coureurs was het feitelijk niet. Toentertijd hoefde je de auto niet in een clownspak te steken om de auto te onderscheiden en een kampioenschap te vieren.

Ach ja, de goede oude tijd…
Op zich vind ik de kleurencombinatie van de stickers erg gaaf, maar bij zo’n kleine moeite om iets speciaals te maken bekruipt me gauw een “staat al op kenteken maar is nog niet verkocht” gevoel… Ze moeten er nog even snel uit, zeg maar. Dan maar een speciaal stickertje. Heeft zo’n M4 toch niet nodig…?
Een M4 lelijk maken doe je zo.
Kom op BMW, van een limited edition verwacht ik meer.
Ik vind hem best mooi zo. Helaas voorlopig geen centjes voor. Over een paar jaar maar eens kijken of ze op de occasion markt ook nog duurder zijn door de stickers :)
via Android app
Jouw nieuwe auto tot in detail gepersonaliseerd… voor een ander
Marco mag ze alle 23 hebben…
Als je dan toch een dtm voor op de weg wilt. Mercedes clk dtm amg!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).