Dit is de extreemste Fiat 500 die je ooit hebt gezien [video]

Auteur: , 13 Reacties

Abarth maakt rappe Fiat 500's, tuners als Romeo Ferraris en Aznom doen hier nog een flinke schep bovenop, maar als dit je nóg niet extreem genoeg is, check dit dan: een 500 met Lamborghini-V12.

Ergens in midden-Italië, een uurtje boven Rome, woont Gianfranco. Gianfranco is nogal handig met auto’s en knutselt hier onder de vlag van zijn bedrijf Oemmedi meccanica graag aan. Als Gianfranco in de volwassenenfilmindustrie zat, dan had hij zich waarschijnlijk gespecialiseerd in het ‘black on asian’-genre. De man heeft namelijk een voorkeur voor het inbouwen van hele grote aandrijflijnen in hele kleine behuizingen.

Gianfranco is een Italiaan, en dus ligt het voor de hand dat er met Italiaanse producten wordt gewerkt. En inderdaad: het lijdend voorwerp van zijn projecten is doorgaans dé Italiaanse klassieker, de Fiat 500, die ook in andere handen al veel te verduren kreeg. Zijn magnum opus is de Fiat 500 V12, waarbij de 6,2 liter grote motor uit een Murcielago achterin een 500’je is gelegd. Vanzelfsprekend moest er wel het een en ander aangepast worden, zoals bijvoorbeeld de spoorbreedte van het autootje.

Fiat 500 V12

Het resultaat is een bommetje van de overtreffende trap, die niet alleen ontzettend breed en bruut oogt, maar bovendien ook nog eens heel netjes is afgewerkt. Deze V12 stond in 2012 op de Bologna Motor Show, een autobeurs die inmiddels helaas ter ziele lijkt te zijn gegaan.

Je kunt haast niet bevatten hoeveel werk er in gaat zitten om dit soort projecten functioneel te krijgen, en wij vinden het niets minder dan geweldig dat er mensen zijn die dergelijke inititieven ontplooien. Functioneel is het niet, maar dat is niet altijd het criterium in de autowereld.

Naast de Lambo-V12 heeft Gianfranco ook nog Porsche-boxerblokken en meer in oude Fiats gelepeld. Het Duitse Grip Magazine ging ooit bij hem langs, hun bijdrage vind je hier, een eigen productie van Oemmedi staat hieronder. Je zou, als je de proporties bekijkt, haast denken dat je met dit soort photoshops te maken hebt, maar het is allemaal echt.

Met dank aan W0o0o0o0ody voor de tip!

Update: repost much? Die was ons even ontschoten. Zie dit artikel dan maar als een aanvulling op wat collega ALwood vorig jaar schreef.13 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hier nog een verhaal over deze wagen, met een glimp van zijn voorgangers: http://www.speedhunters.com/2014/01/murcialago-mix-up-the-fiat-that-ate-a-lamborghini/
Al lang oud nieuws, bij top Gear op de site is ie al vorig jaar verschenen en paar maanden geleden heeft grip rtl er al mee in gereden, dezelfde man bouwt ook 500’tjes met een Porsche en Ferrari motor erin maar wel gaaf
@henkhupelschoten:
AB heeft hier vorig jaar al aandacht aan besteed, wat nieuw is, is de video.
Niet iedereen hier speurt het hele web af, dus wat mij betreft beter dan de zoveelste rappers collectie..
ww.autoblog.nl/nieuws/fiat-500-klassieker-met-lamborghini-v12-past-dat-588pk-58392
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Awolnation én Deadmau5 in één filmpje; lekker gemonteerd :-)

Wel super gaaf, dit soort knutselaars. Vind het project met de Porsche motor het leukste.
Mooi dat ze het van staal gemaakt hebben.denk dat er nog wel een behoorlijk prijskaartje aan zal zitten.snap alleen die laatste foto van een of ander terrein geval niet
Deze is wel eens meer de revue gepasseerd
edit: zie update
Alles boven de handgrepen is leuk.
Dit is al zoooooooooooooooo’n mega oud filmpje.
Doet me denken aan een Daihatsu Copen of hoe dat geval heet.
Beetje omslachtig hoe die achterspatborden uit tig segmenten gemaakt hebben, zouden ze nog nooit van een Engels wiel gehoord hebben?
Film klopt niet want daar praten ze over porsche V6 is toch duidelijk een boxertje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).