Fiat 500 klassieker met Lamborghini V12, past dat? [588pk]

Auteur: , 39 Reacties

Natuurlijk past dat! Mocht het niet passen: dan maak je het passend. Ik kan in ieder geval niets beters bedenken waar een klassieker restaurateur en ombouw specialist zich tot in de late uurtjes mee bezig kan houden.

Helemaal vreemd van extreme ombouwprojecten zijn ze bij Oemmedi Meccanica niet. De Facebookpagina getuigt van een zeker vakmanschap. Een eerder hoogtepuntje was het toevoegen van een 3.0 Ferrari V8 aan eveneens een Fiat 500. Vergeleken met de Lamborghini-ombouw een eitje. Het Ferrari-blok was namelijk al dwars geplaatst en vrij compact. Enkele spatbordverbredingen verder reed het ding rond en als je heel erg met je ogen knijpt lijkt het nog een beetje standaard.

Fiat 500 Ferrari

Niets van dat alles als je eenmaal besluit een 588 pk Lamborghini V12 in een van de kleinste vierwielers te bouwen. Alles aan de ombouw is moeilijk, anders en past niet. Sterker nog: het volume van een Lamborghini V12 plus versnellingsbak is ongeveer gelijk aan de inhoud van een hele Fiat 500.

Toch past het plaatje uiteindelijk. Op een paar hele grote wielen na heeft de originele carrosserie veel vorm (en lengte) behouden. Dat je daardoor met je rug strak tegen het motorblok zit is alleen maar handig. Zo hoeft ’s winters de stoelverwarming niet aan. Een video van de eerste keer starten staat op autojunk.nl. We wachten met smart op de eerste rij-actie. (via autoitalia.nl)

Fiat 500 Lamborghini

Oh en Renault 5 Turbo’s, Renault Clio V6’en MG Metro’s zijn voor watjes. Eigenlijk zijn alle auto’s voor watjes behalve dit motorblok met een stoel.39 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Is ie straatlegaal? Zou wel erg vet zijn, leuke stoplicht race….
Is helaas geen porem meer…dan liever dat opgefokte Ferrari V8 Fiatje in plaats van deze 500 in spagaat.
@bozewolf: Juist! Hadden ze in dit geval beter een nieuw model 500 kunnen nemen, veel meer plaats!
Brrr, lelijk.Maar zeker en vast grappig om mee te euh, rijden?
Bovenbaas!
Te is trop en trop is te veel…

Een ferrari V8 is al over de top een lambo V12 gaat gewoon te ver.

Dat je er een GSRX blok in wil gooien begrijp ik nog maar meer is gewoon te veel.
@Hupke: Dat zie je dan ook duidelijk in het Ferrari V8 track filmpje; wielbasis is zo kort, dat je bij het minste of geringste gas al bijna achterstevoren staat … maarja, als je praktisch wil, koop je een saai koekblik.
Erg gaaf zo! Alleen jammer dat hij niet meer zijn originele vorm heeft.. Wat dat betreft vind ik degene met de Ferrari V8 beter gelukt, maar toch erg leuk!
De vlammen uit de uitlaat alleen al! En dan dat geluid
LOL Dat is een schattig koetsje om die 12 cilinder
Leuk, Vandaag nog een oude Mini gezien met een V8, geweldig snel weg bij het stoplicht
Echt geniaal. Wat een kunstenaar. Ik hoop meer van dit project te horen. Vooral die spoiler! Ha ha, ik kwam niet meer bij.
Wat een geweldige machine! Met 4wd kan dat leuk speelgoed zijn!
Zonde van zo’n oude 500 laat ze gewoon origineel en ver**** ze niet met dit soort zooi
@carsandmore: Als je ze origineel laat roesten ze weg en heb je er minder plezier van. Er zijn er nog genoeg, dus waarom niet?
@Vanquish: wel restaureren etc.. Maar gewoon dat het blok origineel blijft
@carsandmore: Juist het blok is hier zo leuk. En wees maar gerust: niet veel mensen hebben veel geld over voor zo’n projectje!
sexy hoor, een vrouw in een fleecetrui…
Omdat dit veel te gek is is het cool. Iedereen kan zoiets bedenken, maar daadwerkelijk bouwen is lef hebben. (En geld..)
Hier staan al meerdere filmpjes van op YouTube. Het ziet er echt niet uit. Die zwarte gaat nog wel.
588 wilde paarden op de voorwieltjes? Daar lijkt het in ieder geval op..
Geweldig geschift wel :)
@timmeynl: 4-wiel aandrijving. Is overigens de motor en versnellingsbak van een Murcielago, die natuurlijk ook 4-wiel aandrijving heeft.
Geweldig gedaan zeg hahaha! Ook wel een kunst werk.
Ik hoorde ooit van iemand die een V8 in een Daf 33 heeft gelegd. Kent iemand dat verhaal en zijn er foto’s van dat project? Was ook heel ingrijpend.
@dafmaf: In deze link; http://www.youtube.com/watch?v=tiBdzsUhcQ8, zie je een Dafje met een V8.

Vroeger had je in Den Haag, een stel vrienden, die ook van die mooie creatie,s maakten, bv, een oude roestige Mazda 323 met een dikke V8, en een lelijke eend ook met 8 cylinders, je zag ze geregeld rijden, de apk/rdw was toen niet zo streng!
@stirling: Ik wist dat hij bestond, maar ik had hem nog nooit gezien, bedankt. Dit was een Daf 33, geloof ik. Ze hebben een paar centimeter tussen de carrosserie en de bodemplaat gelast om de motor te laten passen. Hij was niet meer variomatisch, maar nog steeds als eerste bij het stoplicht weg…
Ze hebben er een sedan van gemaakt!

Die met de Ferrari V8 is veel beter gelukt…
Episch. hoeveel paddo’s moet je gesnoept hebben om dit te bedenken.
Vrouwen in fleecejack altijd -1
Way een
@martijnb11: sorry mislukte reactie. Ben net wakker.
Wat een leuk ding zeg. Die spoiler alleen al, ik kwam niet meer bij. De kont (van de 500) is alleen wel een beetje vaag maar alles voor een V12!!
wel mooi gedaan, maar ik ben dat die oude karroserie niet lang meegaat.
Lengte behouden? Het ding is de helft langer.
Vraag me af of het kruidenrekje achterop dit monster aan de grond kan houden?

Maar wat een wreed ding!
Lijkt me heel veilig: met 300km/u tegen en boom een dan wordt ‘ie zo dun als een velletje papier…
@sulobb:
Pssst, met 300 tegen een boom reduceert elke auto tot een propje folie….
@jrk68:
LOL!
Ik heb heel veel respect voor de lui, die dit soort dingen doen. Maar dat laat niet onverlet dat ze met de Lambo V12 veel te ver zijn gegaan.

De 500 met 3 Liter Ferrari V8 is een goed voorbeeld. Die auto heeft nog [een beetje] zijn vormen behouden, waar bij de Fiat 500 – Lambo V12 het zaakje meer dan een beetje opgerekt is!

Dat is juist het charme van de Renault 5 Turbo, MG Metro 6R4 en die zwarte Fiat 500 met Ferrari V8.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).