Dit is het geheime wapen van Mercedes in Barcelona

Auteur: , 17 Reacties

Hint: het is geen foto van een eland.

Merc

Eerder schreven we al over het geheime wapen van Bottas tijdens de Grand Prix van Sochi. Dit keer heeft Mercedes echter nog wat harder zijn best gedaan om techniek te ontwikkelen waarmee ze de Ferrari’s (en misschien Red Bull’s) in de wielen kunnen rijden. En dat bedoelen we in dit geval in letterlijke zin. Kijk maar eens naar deze contraptie op de W08:

w08

Dat zijn ronduit Ben Huresque taferelen! Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn voordat de FIA deze nieuwe uitsteeksels op de flank van de Merc verbiedt. Of is dit de eerste stap van het masterplan van Liberty Media om de F1 wat spannender te maken? De tijd zal het leren…

Image-Credit: DehydratedH20 via reddit17 reacties

Kijk, now we’re talking! Jij in mijn zijkant beuken? Krijg je lekker een lekke band.
Nu nog een speer op de wielnaven en F1 wordt weer leuk!
@osmo: Wordt het toch nog een keer een echte Mad Max film :-)
Ik moet ineens terugdenken aan Mario Kart. Binnenkort 3 ballonnen achterop elke F1 auto?
elk artikel met de term contraptie +1
En ook nog titanium om de puntjes gevouwen voor nog wat extra stevigheid. Ik zou als ik Max Verstappen was maar een eindje uit de buurt blijven. Oh wacht…
@Edge: Hij moet alsnog gassen anders halen ze hem een ronde in.
Oh neee, de beiden Mercedessen ‘testen’ elkaar van de baan!
Lijkt mij eerder dat Lewis de blikschaar in de bolide van Bottas heeft gezet.
Ik vraag me wel af hoe fijn het nog is om als monteur aan zo’n auto te werken. Een kleine misstap en je trapt zo voor enkele duizenden ponden aan carbon van zo’n auto af. Of je hebt het in je scheenbeen zitten.
Dit is toch niet leuk meer, kijk nou hoeveel vleugeltjes en spoilertjes en gurneys zo’n ding heeft.. Het maakt het er allemaal niet mooier op.
Ze zouden weer terugmoeten naar de 1990 badkuipen met een voorspoiler en een achterspoiler, veel mooier.
Overigens opvallend dat Mercedes tijdens de FP1 reed zonder de schoorsteen in de haaienvin. Ik vraag mij af wanneer ze deze dan wel en niet inzetten.
@quincy: als het erg warm wordt wel en anders niet. In Rusland reden ze, uit mijn geheugen, zonder waardoor Hamilton problemen kreeg met de warmte.
@pomoek: Aha… dat met warmteafvoer klinkt inderdaad heel logisch. En in Sochi reed Mercedes ook al zonder, maar toen is het me niet opgevallen. Je ziet wel verschil in de haaienvin (dikte en vorm vanaf de zijkant), maar dat is nog best lastig te spotten.

Bedankt voor de reactie en uitleg :-D
Whatever it is.. ze gingen erg hard. De gebogen geleiders aan de zijkant van de neus zijn trouwens best bizar.. en het aantal flapjes en randjes is inmiddels enorm. Teveel Indycars bestudeerd?

Nog niet veel nieuws over de “ingrijpend gewijzigde RedBull” of heb ik iets gemist?
@w0o0dy: De wijzigingen aan de RB13 zijn helaas niet zo ingrijpend als gehoopt en verwacht
10 punten voor de uitdrukking “Ben Huresque taferelen” !!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).