Dit is officieel de kleinste auto ter wereld [video]

Auteur: , 19 Reacties

Je hebt overcompensatie, waar ooit een compleet merk op is gebaseerd, en dan heb je dit...

Austin Coulson uit Arizona mag zich de trotse eigenaar noemen van de kleinste auto ter wereld, die ook nog eens aan alle wettelijke eisen voldoet. Het 1,26 meter lange en 65 centimeter brede voertuig, losjes gebaseerd op een oude Chevrolet, wordt aangedreven door een 110cc eencilinder uit een kinderquad en haalt een whopping topsnelheid van 56 km/u.

Om hem ‘straatlegaal’ te krijgen kwamen er wel de nodige aanpassingen bij kijken. Zo beschikt deze eenzitter nu over ruitenwissers (maar amper een ruit), een gordel, claxon, richtingaanwijzers en natuurlijk een kentekenplaat. Die is gewoon van regulier formaat, maar lijkt op dit bouwwerkje opeens behoorlijk uit context.

Guinness World Records kende Coulson het record voor Smallest Car In The World toe, en maakte onderstaande reportage.

Met een hoogte van 63,5 cm hoogte is het overigens niet de laagste auto ter wereld, dat record staat op naam van de Okayama Sanyo High School uit Asakuchi, Japan.19 reacties

Waar zitten de airbags?
@rob68:
Die heeft hij alleen als moeders er mee rijdt….
@tupperware:

Mwah, ‘moeders’ heeft niet veel lucht in haar airbags zitten, als ik de foto’s zo bekijk…
@FrankypankyV8:
Dat heb je met airbags, zonder lucht zijn het maar hangzakken.
@rob68:

Zijn neus is de airbag!
@rob68: verstopt in de motorruimte en anders op marktplaats.nl onder het kopje “mercedes onderdelen en accessoires z.g.a.n.”
zo een is nodig
ik dacht altijd dat deze Pieter Post (Postman Pat) wagen altijd de kleinste streetlegal auto was:
http://youtu.be/6GBwWodOIs0
Het ontwerp is gebaseerd op een Chevrolet Bel Air van 1957:)
Clarkson’s P45 mag nu wel van zijn troon gestoten zijn. Maar de humorfactor bij deze wagen ligt toch wel,een behoorlijk stuk lager!
Toch tof had die Austin Coulson zijn karretje gelegaliseerd kreeg…Dat was hem in NEE-derland nooit gelukt.

Wel raar dat dit ‘ding’ is goedgekeurd, terwijl mening kleine supersportwagenfabrikant zijn auto’s de VS niet ingevoerd krijgt? Ik doel daarmee oa. op Pagani…
@FrankypankyV8: Denk dat dat vooral met emissies te maken heeft.
DIT. IS. GENIAAL.
ik neem aan dat de regels hier anders zijn.
want dan zou een Ariel Atom oid nooit straatlegaal kunnen worden.

wel heel leuk gedaan!
@thomcarspotter: Op de hier genoemde ruitenwisser voldoet de Atom ipc overal aan ?
@thomcarspotter: Krijg het zo snel niet gevonden maar lees vaag iets dat wanneer je auto goedgekeurd is zonder voorruit de ruitenwisser niet verplicht is ? Wie heeft het verlossende antwoord ? :P
@darkpluisje: Na nog wat langer zoeken (ik moest dit gewoon weten) vond ik dit:

Personenauto’s met een voorruit moeten zijn voorzien van een goed werkende ruitenwisserinstallatie die de bestuurder voldoende uitzicht geeft.

Personenauto’s met een voorruit, die na 30 september 1971 in gebruik zijn genomen, moeten zijn voorzien van een goed werkende ruitensproeierinstallatie.

Personenauto’s met een voorruit, die na 30 september 1971 in gebruik zijn genomen, moeten zijn voorzien van een goed werkende installatie ter ontdooiing en ontwaseming van de voorruit.


Maar bij de apk geld dat een auto niet aan regels hoeft te voldoen die niet op de auto van toepassing zijn. Als de auto is toegelaten zonder voorruit (in geval van de atom, neem aan dat ze dat kleine randje niet meerekenen) dan hoeft deze ook niet over ruitenwissers, sproeiers en verwarming te beschikken.
@darkpluisje: Bedankt, ik wist het namelijk ook niet!
size does matter

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).