Dit Nederlandse feitje over The Grand Tour wist je nog niet

Auteur: , 20 Reacties

The Grand Tour heeft mooiere camerabeelden in vergelijking met Top Gear. Met dank aan een Nederlands bedrijf.

The Grand Tour

Eén van de sterke punten van Top Gear was natuurlijk de schitterende beelden die we elke aflevering voorgeschoteld kregen. Mede dankzij een idioot budget per aflevering is dit ook bij The Grand Tour dik in orde.

De tv-serie van Amazon is zelfs in 4k te bekijken. In tegenstelling tot Top Gear, waar vaste apparatuur in een studio klaarstaat, is The Grand Tour een rondreizende show. Amazon had dus een mobiele set nodig. De eisen: lichtgewicht, snel in op- en afbouwen, en camera’s die kunnen schieten in 4k-kwaliteit. Het Nederlandse United kreeg de opdracht toegewezen van Amazon.

United nam de uitdaging aan en ontwikkelde een flypack. Een complete mobiele set dat bestaat uit onder andere camera’s, monitoren, kabels, tafels en audiomixers. In totaal gaat het om 13 pallets met een gewicht van maar liefst 4700 kilo. Het flypack kan in vier uur worden opgebouwd en in twee uur worden afgebroken. Ideaal voor de crew van The Grand Tour.

Amazon heeft alle afleveringen gebruik gemaakt van de apparatuur van United. Het is niet bekend of het Amerikaanse bedrijf ook in het tweede seizoen gebruik zal maken van het flypack.

Met dank aan Darrow voor de tip!20 reacties

2 uur om af te breken.. dat doet Jeremy in z’n eentje nog sneller denk ik ?
@dutchiehd: ? = smiley hehe
En weer iets waar we als Nederland trots op mogen zijn. Knappe prestatie.
Dit was weken geleden al op Eén Vandaag…
@henrie: ben je een week later dan 1 vandaag. Het zou je maar gebeuren…
@pomoek: Ik had het over ‘weken’, niet ‘een week’. Ik heb het even voor je opgezocht: die uitzending was op 21 november. Ruim een maand geleden: http://binnenland.eenvandaag.nl/tv-items/70513/opvolger_top_gear_wordt_gefilmd_door_nederlandse_ploeg
Oud nieuws dus…
@henrie: niet iedereen kijkt 1 vandaag en het is auto nieuws . Dus wat is je probleem? Als iemand het anders het gebracht heeft mag autoblog het niet meer brengen? Als het nieuws zo werkte dan konden alle kranten wel opdoeken want die praten elkaar allemaal na.
@rolov: waarom ga je ervan uit dat ie een probleem heeft? Hij zegt gewoon dat t oud nieuws is en bewijst het
@appelvis: who cares dat het oud nieuws is? Alleen jankerds..
@rolov: mensen plat gereden in Berlijn is nieuws, dit is allemaal leuke info.
@rolov: Ik heb nergens gezegd dat het een probleem is dat Autoblog dit nieuws op dit moment brengt. Ik zeg ook niet dat Autoblog (of welk ander medium dan ook) alleen maar nieuws mag brengen, als ze de eerste zijn. Dat zijn jouw aannames/insinuaties en die slaan nergens op. Ik zou je dan ook willen adviseren om niet voor mij te gaan denken. Dat kan ik namelijk prima zelf…

Ik constateer alleen dat het ruim een maand geleden al op tv was, en dat het dus oud nieuws is. Behalve dan voor mensen zoals jij, die de bewuste uitzending van Eén Vandaag niet gezien hebben. Prima…

Ik heb er dus geen enkel probleem mee dat Autoblog dit nu pas brengt. Ik vind het overigens wel een beetje vreemd, want ik dacht dat internet tegenwoordig toch het ‘snelle medium’ is, en zeker een blog als deze. Of toch in ieder geval sneller dan het medium tv. Maar kennelijk zit de Autoblog-redactie ook wel eens te slapen… ;)

Ps. mij impliciet een ‘jankerd’ noemen, vind ik niet zo netjes van je. Ik heb je toch niks misdaan?
@henrie: je loopt te janken als een klein betweterig kind dat gewend is zijn zin te krijgen. Who cares wie het nieuws als eerste bracht en wanneer. Wees blij dat autoblog het brengt , ik wel iig .
@henrie: o, sorry.
Mooi Nederlands tintje.
Ik kom net terug van de United-kerstborrel. Als vanouds gezellig en bespreken we de belangrijkste klussen. We zijn ook verantwoordelijk voor Wie is de mol, olympische spelen Sotchi/Rio WK voetbal, Roling Stones in Cuba, Tour de France, delen van F1 en Robinson waar bij we met een zelfde soort fly-away set 4 maanden in de Filipijnen zaten. Naast NL nemen we tegelijk alle Robinsons voor andere landen op (Denemarken, Roemenië, Slowakije, Servië en ga zo maar door) Als je kijkt wat er dan mee gaat… The Grand Tour is eigenlijk een kleine productie voor ons maar zeker een van de belangrijkste wegens de internationale tamtam natuurlijk.
Waar zijn we nu mee bezig? Drone vliegen met Live verbindingen in 5K en HDR/UHD. Maakt me wel wat trots op mijn werkgever!
@buutvrij: en terecht, klinkt indrukwekkend.
@buutvrij: las het ook al in het united krantje over the Grand Tour. Is het echt United of euromediagroup?
@kle500: united. Al levert EMG natuurlijk het nodige kapitaal om al deze strapatsen op poten te zetten.
@buutvrij: daar mag je best trots op zijn indd! Reis jezelf ook de hele wereld rond?
@pinut187: Heel veel gedaan maar ben wel aan het minderen. Je privé leven lijdt er enorm onder… maar het blijft leuk werk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).