Dit trio reed van kust naar kust met 160 km/u. Gemiddeld

Auteur: , 52 Reacties

We hebben het natuurlijk over de aloude Cannonball Run, van Manhattan, New York naar Redondo Beach, Californië. Bovenstaande Mercedes CL55 AMG deed de trip van 4528,2 kilometer in 28 uur en 50 minuten. Hiermee werd Alex Roys record van 31 uur en 4 minuten verpulverd.

Ed Bolian, zijn team, en de CL55 AMG

Wellicht interesseert het breken van een dergelijk, bijzonder illegaal record je voor geen meter, maar ik vind het zelf fascinerend. Alex Roys 32 hours, 7 minutes is hier meermalen op het beeldscherm verschenen, en na het zien van de docu verwacht je niet dat er snel iemand aan zijn tijd uit 2006 zal tippen.

Maar records zijn er om verbroken te worden, en ene Ed Bolian, een (voormalig?) sales director van Lamborghini Atlanta, claimt afgelopen 19-20 oktober precies dat te hebben gedaan, in een 2004 Mercedes-Benz CL55 AMG met zo’n 180.000 kilometer op de teller.

Met een team van 3 man, een achterstoel die plaats moest maken voor het reservewiel, een voorraadje plaszakken (?), en een tankinhoud die was vergroot van de originele 83 tot 254 liter (hiermee kon 1.300 km in één stint worden afgelegd) werd de uitdaging aangegaan om a) uit handen van de politie te blijven b) geen averij op te lopen en c) het record te verbreken. Aan alle drie de voorwaarden lijkt te zijn voldaan.

Bolian staaft zijn claims met een 217 pagina’s tellende GPS-uitdraai, die is ingezien door Jalopnik. Zij maakten de volgende longread van het hele recordverhaal. We zijn benieuwd of de heren hun poging ook zo uitvoerig gefilmd hebben als eerdergenoemde Roy.

Ja, het is kennelijk de tijd van het verbreken van automotive records…52 reacties

Het officiële record, ja. Wie weet hoe snel de Audi R8 blackbird er over heeft gedaan…
Heel fout natuurlijk, gevaarlijk en onverantwoord maar stiekem wel erg spannend. 160 gemiddeld en uit de handen van de politie blijven is ronduit knap.

Geen filmpjes van de rit?
@sketcher: Gevaarlijk en onverantwoord? Niet van een mug een olifant maken aub.
@imba: met 160km GEMIDDELD door de states rijden = anderen in gevaar brengen. Ik kan er niets anders van maken. Ik vind dat niet overdreven.
@sketcher: Ja…160km/u… op een WOONERF!! Volgens jouw blijkbaar… Lees het verslag maar eens grondig door, voor je weer onzinnige dingen brult. Let voornamelijk op waar het begint met high- en eindigt met -way.
@imba: En vergeet even dat je buiten de kuststaten geen hond tegenkomt op die enorm brede, kaarsrechte wegen in de States … enige ‘medeweggebruiker’ is de trooper in de berm achter het billboard.
@imba: Ik heb zat in de VS gereden. (woonde in het achterland van de staat New York) weet wel degelijk waar ik het over heb.

Uiteraard snap ik hij geen 160km/h reed in woonwijken (of misschien wel) maar dat betekend niet dat het dan maar okay is. Bovendien is het 160 gemiddeld, dus hij moet vaak veel harder hebben gereden om alle opstoppingen te compenseren.

Het klopt je hebt, zeker in de mid-west, enorme stukken recht leeg asfalt tot je beschikking maar die snelwegen zijn niet als hier. Om te beginnen rijden ze er langzamer dus dat betekend een groter snelheidsverschil. De wegen zijn in slechtere conditie en zelf interstates (of highways zoals je ze noemt) hebben soms gelijkvloerse kruisingen (meestal voor lokaal verkeer, uitritten van huizen of akkers etc) waar plots een voertuig vandaan kan komen. (Ask me how I know, dag dag f150 Harley Davidson)
Dan zijn er ook nog heel veel slechte en schele bestuurders die lekker in het midden van de weg rijden. In sommige staten hebben ze of hadden ze (maar waarvan dan de helft er nog aan vast houd) een keep your lane princiepen waardoor je moet slalommen tussen langzamer verkeer. Dan zijn er nog de big rigs die gewoon super lomp rijden en regelmatig over alle baanvakken slingeren precies omdat er toch niemand rijd en ze met de magnetron aan het stoeien zijn. Om daar ook als het wat stiller is met 180 door heen te knallen kan ik niet veilig noemen.

Jammer dat ik hier de moraal ridder moet uithangen want ik dacht dat iedereen wel begreep dat het eigenlijk niet kan.
Maar goed mijn punt was en is: Ja het is idioot, het mag terecht eigenlijk niet maar ergens is het wel cool. Chapeau!
Oeh, GPS uitdraai… daar gaat de Highway Patrol wel even heel erg geinteresseerd in zijn…
@potver7: Ja, want zo’n uitdraai laat precies zien wie er gereden heeft met welk voertuig, zodat het ook echt als bewijs in meerdere staten aangevoerd kan worden.
@azenomei: Zie het artikel op Jalopnik: de GPS data heeft iedere minuut de GPS-coordinaten en snelheid gelogd. Dan heb je alleen nog een issue met bewijzen wie er op dat moment reed, maar je kunt er gif op innemen dat niet alle staten en counties in de US of A daar net zo strikt in zijn als wij Hollanders. En als er een sheriff tussen zit die even een punt wil maken, dan zijn alle drie de heren aan de beurt.
@potver7: Je moet ook bewijzen welke auto etc. Droge snelheid en gps cijfers zeggen niet zo veel verder.
@azenomei: De auto op de foto’s heeft inderdaad geen kentekenplaten, da’s vast geen toeval. Maar hij heeft deze auto gekocht, dus er zal vast wel een lichtblauwe CL55 AMG op zijn naam geregistreerd zijn (of op naam van een van z’n vrienden/kennissen/familieleden/bedrijf). Nu nog de kunst om de auto te vinden zodat je kunt bewijzen dat de betreffende aanpassingen zijn gedaan. Zoals in het artikel staat: alles valt of staat met hoeveel tijd en geld men bereid is te investeren om deze mannen aan te kunnen klagen.
@azenomei: het trotse poseren voor de foto en de openbare claim dat zij zo snel gegaan zijn maakt de bewijslast niet erg moeilijk.
@mashell: Die foto bewijst helemaal niets, kom op zeg … niets aan het handje. GPS uitdraai gecombineerd met eventuele camerabeelden lijkt me een grotere bedreiging.
@mashell: Ja, want niemand schept ooit op ofzo. Als ik nu met een zooi gps cijfers kom kan ook niemand bewijzen of mijn broer ze heeft gemaakt met zijn a8. Of ik met mijn polo.
Maar verder vind ik alles best hoor.
@potver7: Alex Roys nam het zekere voor het onzekere en wachten kennelijk tot het verjaard was met het record bekend te maken. Deze jongens wachten maar 3 weken dus nemen een wat groter risico.
@potver7: wie zegt dat de GPS uitdraai ooit bij iemand anders dan Jalopnik terecht is gekomen? Zolang de NSA hem niet heeft…. ;-)
Tijdje terug nog in zo’n wagen gereden, zééér leuk speelgoed.
Helden zijn het! Alleen lijkt het me heel erg frustrerend als je tijdens zo’n recordpoging wordt opgehouden door slome voorliggers. En zomaar opnieuw beginnen na een paar uur kan dan niet.
Ik hou het maar bij woon-werkverkeer speedruns, elke dag een nieuwe kans om het record te verbreken.
Haha geniaal!

“If two trucks were next to one another, we’d call to one of them,” he explained. “‘FedEx, this is King Trucking. I’m right next to you. Can you tap your brakes so I can get by?’ When we sped past, they probably saw the huge antenna on my trunk and got really mad.” :D
Ben toch wel benieuwd waar die auto nu is gebleven, want ze zijn vanuit Los Angeles naar New York teruggevlogen. Staat-ie nog bij het hotel? ;)
Gewoon niet cool om dit soort dingen op de openbare weg te doen.
Hard rijden ok (ben er zelf ook niet vies van), maar de druk van een record zorgt sowieso voor onverantwoorde situaties.
Zelfs zonder aangehouden te worden? Dat zou heel straf zijn in de States waar er zo strikt op snelheid wordt gecontroleerd.
@spotu2: idd elke paar miles staat er wel een trooper in de middenberm. Maar goed daar zijn de scanners en detectors dan ook voor. Even rustig aan en het gas er weer op.
Yup, Roy had ook nog een ‘spotter plane’, die de agentenactiviteit voor ze checkte. Of deze heren dat ook hadden weet ik niet.
160km/u gemiddeld dat valt nog best tegen
Wat een heerlijk avontuur.

Net met een glimlach op mijn gezicht het verhaal op jalopnik gelezen!

Wat ik me afvraag, welke auto zouden jullie hier nu voor gebruiken?

Ikzelf zou denken aan iets als een 535D, met wat flinke tanks in kofferbak. Daarmee moet toch vrij gemakkelijk een actieradius van 2000+ km zijn te halen.
En ook dat gemiddelde van 160 lijkt me geen probleem.
@opabrutus: Bijna goed. Alpina D5 Biturbo. Even uit de beschrijving van Pistonheads.com:

535d, and then some
Based on the 313hp, 464lb ft 535d, the new D5 brings an extra 37hp and 52lb ft of torque to the party, and yet somehow managing to post mpg figures and emissions that are identical to the far more humble 530d.
@mout: is diesel tanken in the middle of nowhere niet lastig in de VS?
@baasbas: Er rijden vrachtwaggels… Maar pompen zijn dan wel minder geschikt voor personenauto’s. Dat kan wat tijd kosten, zoals voor een adapter.
@opabrutus: M5 E39 of een S8 (D2/D3 maakt me niet zoveel uit).
Heb heb zelf over een afstand van zo’n 1300km een gemiddelde snelheid gehad van 167km/u tot aan de Nederlandse grens, wat daarna afnam tot iets van 162km/u. (En nam niet eens deel aan een een of andere race)
Ik zou het ook wel eens willen doen, gewoon m’n maten opbellen, op een sinistere manier gumball doorheen de telefoon fluisteren en dan alvast de motor laten warm draaien.

Er zijn precies toch ook nadelen aan van niet in de VS te wonen.
ik denk dat ik weet wie die meneer / mevrouw is van die 167 km/h over 1300km, maar ik kan zijn / haar naam niet noemen natuurlijk. En hij / zij weet mijn naam niet. Maar ik denk aan een ‘alles rood’ TDI’tje ….. ROGER THAT.

Waarom rijden ze in de cannonball eigenlijk niet van Manhattan NY naar Manhattan Beach (dat ligt naast Redondo). Klinkt beter, toch?
@beiersmeisje: sorry 760
4528,2 kilometer ?? moet dat niet 4528,2 meter zijn
@tunefuldjmike:
Nope, ik kan mij vergissen maar volgens mij is de afstand van NY naar de westkust van de VS iets meer dan 4528,2 meter.
@tunefuldjmike: 4528,2 meter is exact de maximale afstand van ieder Amerikaans huishouden tot de dichtsbijzijnde McDonalds cq. Burger King
@tunefuldjmike: 4528,2 meter in ruim 28 uur is behoorlijk langzaam… dan kom je nooit op gemiddeld 160km/h uit……
Het zou zelfs gewoon knap zijn, om bijna 29 uur te doen over nog geen 5 km..
Iemand uitdaging? Groningen – Maastricht? In………?
Dat kan best rap. Heb zelf Enschede-Groningen, deur tot deur eens in 1 uur en 6 minuten geklaard. Maar dat kan nog een stuk sneller, want je doet ’t sowieso op 1 tank. Groningen – Maastricht wordt al tricky op 1 tank.
@sir_smokalot: Enschede-Groningen kan je zelfs legaal heel snel rijden.. ;)
Enschede-Middelburg laatst gedaan, da’s een leuke afstand, maar ging in mijn geval totaal niet snel.
Ik deed vandaag een stukje A2 in de buurt van Utrecht aan gemiddeld 100km/u!
Bad Boy!
Een aangepaste tankinhoud van 254 liter en dan nog maar 1300km rijden? Dat is gemiddeld 1 op 5,3. Dan hebben ze echt hele lange stukken 250km/u (begrenst) gereden.

Ik zou een dikke diesel nemen, bijvoorbeeld een BMW 530d of A6 3.0 TDI. Dan rij je op 254 liter al de helft en hoef je maar 1 keer te tanken.
Mwah, op 250 rij je met zo’n dorstige CL55 eerder 1 : 3 a 4 dan ruim 1 : 5.
Wat stoer, had het leuker gevonden als die was gecrashed, schaamteloos nog stoer op de foto voor zoiets schaamteloos en gevaarlijks.
@amgpower63: hmm, dus je vindt het schaamteloos en gevaarlijk omdat het risico’s inhoudt (en er gewonden of doden kunnen vallen), maar je had het leuker gevonden als die was gecrashed? idioot
@Endlezz: klopt idd, liever dat ze zich om een boom vouwen dan op de openbare weg andere mensen in gevaar brengen, als je zo tof wilt doen ga dan lekker naar het circuit.

En ik een idioot? Nee dit is gewoon logisch ik walg van zulke mensen, ow nee maar het is zeker stoer deze actie toch? Kijken hoe je praat als een familielid of goede vriend kapot wordt gereden door zulke kneuzen.
@amgpower63: die kneuzen zijn ook iemands familielid, ik blijf je een idioot vinden omdat je iemand doodwenst; ik hoop eerlijk gezegd dat je zoon of dochter ooit zo’n kneus wordt, dan praten we opnieuw
@Endlezz: nou jij bent toch echt de idioot hier, dat iemand zichzelf willens en wetens roekeloos gedraagt en zich te pletter rijdt gun ik idd iemand dan dat ze een auto met een gezinnetje erin kapot rijden, dat je dan mensen verdriet doet dat weet je van te voren en dan je een vieze egoist, maar waar zeg ik btw dat ik het zijn/haar familie dit gun? Nergens niet zomaar zooi verzinnen, het gaat mij om de persoon zelf en wat ze flikken.

Ik vind het ook totaal niet boeiend als ik zo’n plaatsje ziet met bloemen en een foto bij een boom of lantaarnpaal en in het nieuws hoor je dat die pipo met 120 blaast waar je 50 mag nee super rot voor de familie maar zulke mensen kan je beter vanaf zijn voordat ze mensen die zich wel netjes gedragen doodrijden, maar dit zal wel jouw gebrek aan levenservaring zijn en je komt net uit de disney boeken neem ik aan nerd, waar alles nog mooi en perfect is…
Sowieso een diesel, minder tanken scheelt ook tijd. Of minder brandstof om mee te nemen, scheelt weer in je remweg waardoor je weer iets harder kan rijden.

Die tanks staan ook best hoog. Beter was een tank op de plek van het reservewiel, paar tanks op de bodem etc

Top prestatie van de Mercedes overigens

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).