Dit zegt de internationale pers over The Grand Tour S01E02

Auteur: , 26 Reacties

Aflevering twee van The Grand Tour is alweer geschiedenis. Hoog tijd om eens te inventariseren hoe kijkers de strapatsen van Clarkson, Hammond en May hebben ervaren.

Dit zegt de internationale pers over The Grand Tour S01E02

Net als bij onze “compilatie” van aflevering 1 zullen we ook nu proberen om niet teveel weg te geven over het verloop van de uitzending. We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat nog niet iedereen heeft gekeken. Desalniettemin is duidelijk dat de mannen voor episode 2 een andere opzet hebben gekozen. Viel die nieuwe aanpak goed of zijn de meningen verdeeld?

Digital Spy

Deze website laat er geen gras over groeien. Episode 2 was wederom een zeer vermakelijke aflevering en alles zat geweldig mooi in elkaar. Er is echter één maar: het ging niet echt over auto’s. Daarmee lijkt TGT duidelijk een andere weg in te slaan en dat valt te prijzen. Toch was de review van de Aston Martin Vulcan weer een feest van herkenning. Wel was er een puntje van kritiek. Digital Spy vindt de Amerikaase Stig geen goed idee. Dat hebben we vaker gehoord.

The Telegraph

Grote vraag die voor deze krant centraal staat: weet het gevierde trio het niveau van episode 1 te evenaren of zelfs te toppen? The Telegraph geeft niet heel eenduidig antwoord op deze vraag. Ja, episode 2 was weer smullen geblazen, maar er zaten elementen in die minder goed werden ontvangen. Gelukkig maakte de chemie tussen de drie voormalige BBC-presentatoren een hoop goed, al leunt de show hier wat genoemde krant betreft iets teveel op. Verder is het vooral een feest der herkenning voor de Top Gear-fan, maar dat zei AB-honcho Autoblogger vorige week al.

Car Throttle

In tegenstelling tot de krant hierboven geeft Car Throttle een wat duidelijkere mening. Jeremy Clarkson in de Aston Martin Vulcan was smullen geblazen en beter dan de review van Chris Harris, die voor Top Gear dezelfde auto aan de tand voelde. Het actiefilm-gedeelte kon de autosite minder bekoren. Al met al een aflevering met voors en tegens, maar onder de streep een prima episode.

The Evening Standard

Altijd handig: een website die een overzicht maakt van recensies van anderen. The Evening Standard doet precies dat en aan de hand van een verzameling tweets wordt een beeld geschetst van wat de kijker van de show vond. De eindscore: mwa. Nuance op internet is over het algemeen ver te zoeken en dat blijkt ook uit dit artikel. Kort samengevat bevatte episode 2 te weinig auto’s, was het presenteer-/acteerwerk te gemaakt, maar waren de beelden weer fraai.

The Daily Express

Deze site pakt het ongeveer op dezelfde manier aan als The Evening Standard en de conclusie komt dan ook in hoge mate overeen: fraaie beelden, te weinig auto’s, íets te gescripte presentatie. Anderen zijn juist in hun sas met het feit dat TGT duidelijk een andere koers inslaat dan het simpelweg kopiëren van de bestaande Top Gear-formule, aldus The Daily Express.

Conclusie

Als we een voorzichtige conclusie mogen trekken, komt het erop neer dat niet iedereen blij is met deze “afwijkende” aflevering waarin een wat minder prominente rol voor auto’s was weggelegd. De grappen kwamen op sommigen iets te geforceerd over, maar daar had Top Gear oude stijl wat ons betreft al een poosje last van. We zijn benieuwd hoe jullie erover denken!26 reacties

Wel bijzonder dat zelfs een tweede aflevering zo breed wordt uitgemeten in de pers. @MauritsH, misschien even quotes gebruiken, het is niet duidelijk wat nu in de krant staat en wat je er zelf aan toevoegd. Kleine typo: “presenatie”.
@defl8: typo is gefixt, dank! Voor het overige: wat onder een bepaald kopje staat komt van die website. Uiteraard in een vrije vertaling, maar toch.
De verwachtingen van TGT zijn hoog en dat blijkt terug te vinden in het acteerwerk. Ze proberen te hard en komt soms tenenkrommend slecht en onnatuurlijk over. De schrijvers van TG zijn duidelijk niet verhuisd. Het moge duidelijk zijn dat niet alleen de BBC de verliezers zijn hier.
@bassx: Na het zien van de eerste aflevering heb ik hetzelfde gevoel. Een gemiste kans van de 3. Laat ik het zo stellen: Blijkbaar maakt het weinig uit wat ze maken, wij kijken toch wel. Waarom dan niet proberen iets anders te doen dan wat ze al die jaren gedaan hebben?

Maar ik zal ook deze aflevering weer kijken. Laten we het “Olav Mol” effect noemen. Tijdens de race zit ik hardop te schelden over alle dingen die hij fout doet, ziet en zegt. Maar zonder Mol is een race een eitje zonder zout.
@pomoek: Krijg een ander gevoel bij die serie. Je ziet een product staan met heel groot VERNIEUWD op de voorkant. Je komt er vervolgens achter dat alleen de verpakking vernieuwd is. (Uit een stukje van Lebbis, weet niet meer welke). Precies dat gevoel krijg ik bij het kijken naar TGT. Het is leuk om te kijken, maar zo ijzersterk als de eerste seizoenen is het allemaal ook niet. Misschien hadden de heren beter een jaar of 2-3 rust kunnen nemen om vervolgens terug te komen met een autoshow.
@dieselkameel: en zoals meestal ook hier minder inhoud en (meer) betalen…
We gaan nu toch niet elke keer de recensies bespreken?
@schreute01: waarom niet?
@MauritsH: en dan zeker onze commentaren op de recensies? Lekker zelf kijken en je eigen oordeel vormen vind ik wel genoeg.
@schreute01: jawel, trommeltje speculaas open en een kopje zoethoutthee erbij… Zie het nut er ook niet van in. Kijk zelf en geniet zou ik zeggen!
Heb em vanochtend bekeken, maar vond de aflevering VEEL minder dan de eerste. Vooral het “actie” gedeelte was echt tot vervelens aan toe uitgekauwd en had inderdaad weinig met auto’s te maken. De Vulcan was inderdaad wel briljant.
Ook was het studio (tent) gedeelte wederom niet echt geweldig. Ik ben zelf bij de opnames van de Nederlandse geweest en die vond ik zelf beter, maar daarin heb ik natuurlijk een bias en dat zal niet bij iedereen zo overkomen.

Hopelijk wordt het iets minder “over-the-top” acteer werk in de toekomst en weer wat meer “spontane” Britse reacties. (I know, Top Gear was ook gescript, maar kwam toch fijner over dan op Amerikanen toegespitste acteer werk)
Hoe kun je de afleveringen bekijken? Ik ben zeer benieuwd!
@roderick27: Je kunt gratis 1 maand Amazon Prime proberen, als je dat te duur is zijn er de nodige niet zo nette manieren om afleveringen te kijken.
@roderick27: Dat jij je computer weet op te starten..een wonder.
Eerlijk gezegd vond ik deze aflevering nogal zwakjes. Vooral dus het actie gedeelte, maar ook de dialogen kwamen wat geforceerd over. De grappen over autorijden in Zuid Afrika waren wel leuk en de sectie over de AM Vulcan was top.
Iemand nog een link waar ik de aflevering kan zien? kan alleen versie vinden waar beeld goed is maar geluid niet of nauwelijks werkt….
@maarten020: De goede versie kun je nu wel vinden.
http://scene-rls.com/releases/index.php?cat=TV%20Shows
@gneve: had inmiddels al een goede versie gevonden, maar dankjewel!
Die kansloze herhaling tijdens het actiestukje, dat was echt tenenkrommend.
Ik moet zeggen dat op die baboon aan de rechterkant na dat ding links (A.M) toch wel ongelooooooflijk geweldig is.

http://image.prntscr.com/image/ed685b70eff94a78848dc228c326231c.jpeg
Wauw. Wat weer een fantastische aflevering. Supermooie beelden ook van de vulcan. Het actie gedeelte was soms wat gescript maar ach… ik heb mij weer een uur kunnen vermaken.
tja The Grand tour

lang op gewacht ..
eerste aflevering? vermakelijk maar erg Amerikaans. wel leuke test van de 3 hypercars..
Maar wel errug nep allemaal… vooral in de tent.

en den nieuwe topgear track?? Kom op zeg ze hadden toch wel wat beters kunnen vinden dan die klote baan ergens in engeland.. dat ziet er niet uit.
Clarkson kan hier niets met de auto’s zelfs de hypercars lijken hier langzaam te rijden!
Koop ergens anders even een oud vliegveld!En dan de nieuwe racing driver ( the american..) brrrrrrrr eerste keer grappig maar 2e keer al zwaar irritant.. en we moeten nog een groot aantal afleveringen

ook ik heb de aflevering gezien waarin het geluid niet goed was ( uiteindelijk wel een betere gevonden ) wat daarin goed opvalt is het standaard gelach wat je onder elke amerikaanse serie vind!

ik hoop dat het nog een stuk beter wordt,, maar voor nu…
the Americans Killed topgear
Was geweldig! Alleen die Nascar coureur is niet echt boeiend. Ook is de lol van de ster er wel af.
Jezus Christus wat een kut show

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).