Dit zegt de internationale pers over The Grand Tour S01E01

Auteur: , 45 Reacties

Wie de aflevering nog niet heeft gezien en dat nog wel van plan is: geen zorgen. We verklappen niks over het verloop van de uitzending.

Dit zegt de internationale pers over The Grand Tour S01E01

Speciaal voor wie nog druk op zoek is naar een manier om het hele circus terug te kijken, zullen we over de inhoud van de eerste aflevering niet al teveel verklappen. In plaats daarvan zoomen we in op reviews van diverse websites en uiteraard moet de vergelijking met Top Gear 3.0 worden getrokken. Is het bij voorbaat een kansloze missie voor het trio van TGT of heeft de Beeb het nakijken?

The Guardian

Deze Britse krant windt er geen doekjes om: The Grand Tour zit zeer degelijk in elkaar, niet in de laatste plaats dankzij de zak geld die Amazon ertegenaan heeft gesmeten. Fans van Top Gear oude stijl zullen in elk geval in hun sas zijn met de eerste aflevering van TGT. Ondanks een gewijzigd format is de show voor velen een feest der herkenning. De nieuwsrubriek heet nu Conversation Street en het publiek mag nu op stoeltjes plaatsnemen, maar verder bleef veel bij het oude. En da’s goed.

USA Today

Ook de Amerikanen van USA Today doen hun plasje over de eerste uitzending van TGT. Deze website opent met de veelzeggende quote “The boys are back and in fine form”. Dat belooft veel goeds, maar het is niet alleen maar positief wat USA Today betreft. The Stig stond bekend om z’n zwijgzame optredens en grappige riedeltjes tijdens het rijden van snelle rondjes. Voor de eerste aflevering werd een NASCAR-coureur ingeschakeld die er lustig op los brabbelde tijdens het rijden en die keuze viel niet bij iedereen in de smaak.

Standard

Wederom een review waarin enkele puntjes van kritiek worden aangestipt, maar overall geeft Standard.co.uk aan dat TGT absoluut een veel betere en mooiere show is dan de laatste incarnatie van Top Gear. De beelden zijn volgens deze site oogverblindend mooi en voor fans van Top Gear oude stijl zal de eerste aflevering van TGT aanvoelen als een warm bad. Sommige items slaan volgens Standard de plank ietwat mis, wat niet onverlet laat dat de show als geheel mieters goed in elkaar zit.

BBC

Je zat erop te wachten! De Beeb ontsloeg de kip met de gouden eieren nadat diezelfde kip een producer tegen de vlakte sloeg. Top Gear werd nieuw leven ingeblazen met Chris Evans als grote man, maar de radioginger pakte na één seizoen z’n boeltje alweer. Toch siert het de Britse publieke omroep dat ze aandacht besteden aan de eerste aflevering van The Grand Tour. Sterker nog: de BBC maakt, net als wij, een overzicht van reviews die her en der op het web verschijnen. Aan een eigen review wagen de Britten zich vooralsnog (nog) niet, maar de toon in het artikel is behoorlijk positief en objectief. Wel stipt de BBC nog even aan dat rubrieken als The star in a reasonably priced car niet te zien zijn in TGT, omdat dergelijke zaken bij het format van de BBC horen.45 reacties

Mooi dat de show zo goed is.
Goed voor de jongens dat ze zelf meer inspraak hebben gekregen in hoe de show is vormgegeven..

En verder ook mooi om te zien dat het trio echt opleeft nu ze onder het zeer zeer argresieve juk van PoliCor van de BBC ontsnapt zijn.
De eerste torrents staan inmiddels al online, maar ik wacht tot ik het morgen legaal kan kijken, op een 65″ 4k tv ;).
Dikke tip trouwens, je kunt gewoon een Amazon Prime US account aanmaken (30 dagen gratis trail) en gewoon kijken. In december als het wereldwijd beschikbaar is kan je je account omzetten naar NL schijnt.
@trustmeiamanengineer: Oh, dat is wel goed om te weten. Ik zat al te wachten op de 1080p torrents, maar Amazon Prime US is ook een goede tip! Werkt dat rechtstreeks, of moet je dan nog met een VPN aan de slag?
@Edge: werkt rechtstreeks!
@Edge: @donstil
Ik had net een reactie geplaats van de FB pagina van the Grand Tour, maar bericht is verdwenen?! Maargoed, check daar ff, leggen ze uit dat het kan.
@trustmeiamanengineer: Legaal kijken? Amazon Prime in Nederland met VPN is ook niet legaal hè.

Ben benieuwd waar jij hem dan kijkt :)
@donstil: @edge
Van The GRand Tour FB pagina:
“For our global fans who cannot wait for The Grand Tour’s official worldwide launch in December, you can subscribe to our US Prime Membership to start streaming weekly episodes of The Grand Tour today. We will post back here in December when we launch the show globally so you can change your membership. http://bit.ly/PrimeGT
@trustmeiamanengineer: Ik heb m’n Prima account inmiddels aangemaakt en ga straks kijken. Thanks voor de tip!
@donstil: Niet legaal of niet conform het beleid van Amazon?
@donstil: Ze hebben de country blocks uitgezet voor TGT. Je kan dus gewoon kijken met een Nederlands IP. (Hebben ze zelfs officieel aangekondigd via Facebook en Twitter)
@donstil @oversoft: we hebben de betreffende video zelf ook gedeeld op Autoblog/Autojunk
http://www.autojunk.nl/2016/11/jippie-we-kunnen-ook-in-nederland-naar-the-grand-tour-kijken
Vanavond maar is even kijken of het ergens te kijken is. Ik ben zeer benieuwd.
Tja er wordt gezegd een “betere” show. Als je het over de entertainment waarde hebt wel ja.
Maar hoe Chris Harris (niet Evans) een auto reviewt is toch wel heel erg netjes hoor, veel meer op de inhoud. En toch leuk om naar te kijken.

Hoe dan ook, het blijkt weer het verhaal te zijn dat mensen gewoon weer exact hetzelfde willen zien. De kritiek is alleen maar op de dingen die anders zijn dan in de oude Top Gear. Echt helemaal niemand kan tegen verandering blijkt maar weer.
@fanboy: Eens. Harris is de absolute top wat autojournalistiek betreft echter keken veel mensen naar TG voor enterainment. Zelfs mijn tante die totaal niets met auto’s heeft maar die keek puur voor het olijke Engelse trio en hun humor. Dat is toch knap, mensen trekken naar een programma dat toegespitst is op een onderwerp wat de kijkers eigenlijk niets interesseert. Wat Harris betreft; als er een nieuwe supercar uitkomt wacht ik altijd op de review van Harris om er een goed beeld van te krijgen. Heerlijk om, als autoliefhebber, naar te kijken! En tjonge, wat kan die man sturen zeg!
@fanboy: Daar hebben we youtube toch voor. Als ik dingen wil weten over een auto op het randje kijk ik wel naar Motortrend of Harris on cars. Zin in!!
@fmgarcia: Precies! Monkey Harris is natuurlijk voor elke auto show een toevoeging, maar in een autoshow kan hij niet echt z’n ei kwijt zoals in video’s op youtube. Dat heeft natuurlijk gewoon met tijd te maken
@fanboy: inderdaad. Ik kijk ook altijd YouTube Chris harris en motortrend en dat soort dingen
@fanboy: lange leve de Torrents…ik heb de show net gezien. En moet zeggen dat ik het weer erg leuk vond.Veel is er niet veranderd, en toch oogt het fris, super gaaf gefilmd, en dezelfde droge humor. Het is net of je elke week je beste maatjes bezoekt, je kent ze door en door en daarom ben je zulke goede vrienden. Je gaat toch niet elke week op zoek naar een nieuwe groep vrienden?

Never change a winning team
Vanochtend met redelijke kwaliteit gekeken. Het is feitelijk een doorontwikkeling van TG 2.0 wat te verwachten was. Wat mij opviel is hoeveel verschil de chemie tussen de drie presentatoren bepalend is voor een leuke kijkervaring. Ja het is gescript maar het is net als thuiskomen als de drie mannen elkaar uitlachen en lol maken. Als ik de eerste aflevering van TG 3.0 een cijfer had moeten geven dan was het een 6(je), The Grand Tour scoorde met aflevering 1 wat mij betreft een dikke 8.
Overigens is de productiewaarde echt duizelingwekkend goed weer. Nog beter dan TG 2.0. Kijken kijken kijken!
@mfacey: welke bron heb je gebruikt? Wil straks ook graag kijken.
@fmgarcia: Gewoon via Reddit. Waren een aantal gebruikers die via google drive de aflevering deelden. Geen idee of ze nu nog online staan. Zoals hieronder vermeld wordt zijn er ondertussen heel veel streams en torrents te vinden. Googlen maar!
Snel kijken?
Wederom tentoonstelling van artistieke armoede.
Iemand een link o.i.d. waar het programma (in enigszins goede kwaliteit) terug te kijken is?
@jobberns: Amazon prime
@jobberns: Er zijn zo veel torrentsites waar je een torrent kan downloaden. 20 sec googlen en je bent er. Oa the piratebay.
@jobberns: accountje aanmaken op amazon US, is de eerste 30 dagen gratis, kan je gewoon lekker een paar afleveringen top gear kijken
@jobberns: tvaddonsPUNTag
KODI
Ik hoef het niet neer te zien. Vervelende “over het paard getilde” mannetjes zijn het geworden. Weg ermee…
@robbie123: kijk jij toch lekker de hele avond naar SBS6
@trustmeiamanengineer: of de VARA, oh nee, die hebben patent op “over het paard getilde” mannetjes en vrouwtjes.
Whow ik zet hem net aan maar de intro is fantastisch. Jeremy checkt uit bij de BBC.

Mooi gemaakt nu al *O*
Bijzonder fraai gefilmd. Helaas dezelfde flauwe grappen en erg op ´Murica gericht.
http://i.imgur.com/qupC29G.jpg
Iemand enig idee of Amazon NL subs aanbiedt of zijn er torrents met NL subs? Ivm mijn zoontjes die enorme TG fans zijn/waren…
@ewolthaus: Zou ik ze maar snel Engels leren. ;) beste autonieuws is engels
Oke, aflevering 1 gezien. en voor wie het niet wil lezen. spoiler alert..geef mij de oude Topgear maar.
Net gekeken. Een uur en 10 minuten met een grote smile zitten kijken. Prachtige intro en verbluffend mooi gefilmd. Fantastisch gewoon!
Ik heb genoten! Fijn dat de heren weer terug zijn en dat wij daar van kunnen genieten, punt.
Ik was vreselijk nieuwsgierig…
Moesten ze het wiel opnieuw uitvinden ?
Misschien wel maar ze hebben vooral gemaakt wat ze willen maken samen met de mensen die er voor zorgen dat het er zo onvoorstelbaar goed uit ziet.

Tuurlijk kunnen de azijnpissers schoppen tegen de banale grappen maar de lol straalt er vanaf en dat is precies wat dit programma nodig heeft.
Het gaat voor mij om het geheel , alles bij elkaar.
Ik heb genoten , de magie is god zij dank weer terug…
* pinkt traantje weg…
Het was op zich leuk maar verwacht er niet teveel van. Dit was de tweede keer in jaren Top Gear kijken dat ik af en toe doorspoelde . Sommige items duurde naar mij gevoel te lang en soms gebeurde er ook gewoon een tijdje niks. Het helpt natuurlijk ook niet dat ze weinig nieuws te melden hadden. Alleen de BMW M2 was nieuw voor mij. Ik weet weinig van auto’s maar ik verwacht voorlopig geen interessante nieuwe modellen van fabrikanten. Dus dan krijg je steeds het gevoel dat je naar een oude aflevering zit te kijken, als je voor de zoveelste keer een bekende auto voorbij ziet komen. Dat baseer ik wel op een aflevering. Ik ben ook benieuwd hoe Europees alles blijft. Want het kan natuurlijk ook dat ze zich meer op het Amerikaanse publiek gaan richten. Wat niet hoeft maar dat blijft koffiedik kijken. Toch was het leuk om weer een aflevering van ze te zien maar ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen hiervoor wil betalen. Ik vraag me ook af of Amazon hier winst mee gaat maken
Ik vond het het wachten waard. Toen ik de eerste aflevering van top gear met Evans zag vond ik er niets aan. Proberen hetzelfde format te behouden met nieuwe mensen werkt niet.

Dat bleek wel toen ik de Grand Tour zag. Er zit nog steeds dat oude vleugje top gear in en dat komt gewoon door de 3 heren. Daarnaast vind ik de humor nog steeds goed.

Ik zou bereid zijn om ervoor te betalen.
De jongens hebben gewoon de draad weer opgepakt waar ze hem bij de BBC hebben laten vallen. Benieuwd hoe de andere afleveringen gaan verlopen want er werd de jaren nogal geklaagd dat de klad erin zat en dat de afleveringen te gescript waren. Humor hebben ze gelukkig niet verloren en de beelden zijn mooi, toch was de eerste aflevering een kleine teleurstelling omdat je iets nieuws verwacht, maar het is hetzelfde draaiboek…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).