Dit zijn de 6 best betaalde coureurs

Auteur: , 76 Reacties

Doe je best in de raceindustrie en je beschikt over een lekker appeltje voor de dorst.

Dit zijn de 6 best betaalde racecoureurs

Onlangs presenteerde Forbes het jaarlijkse ‘100 best betaalde sporters’-lijstje voor 2016. Van deze 100 sporters gingen we opzoek naar de sporttak waar wij in zijn geïntresseerd: namelijk racen. In deze categorie zien we 6 sporters terug in de lijst. Het gaat hier om vier F1-coureurs en twee NASCAR-coureurs. Om op nummer 100 binnen te komen dien je minimaal 20,8 miljoen dollar te verdienen.

Op nummer 16 zien we overigens oude bekende Floyd Mayweather met 44 miljoen passeren. De ex-bokser staat erom bekend om aardig wat van deze miljoentjes stuk te slaan op leuk autospul. De bedragen van de F1-coureurs komen niet geheel overheen met de eerdere F1 paycheck-lijst waar we in januari over schreven. In de tussenliggende maanden kunnen er eventuele veranderingen voor hebben gezorgd dat de verdiensten enigszins zijn aangepast. De volledige top 6 check je in de tabel hieronder. Forbes baseert het bedrag op salaris, overwinningen en sponsorgeld.

Positie
Coureur
Inkomen 2016
6Nico Rosberg, F1-coureur21 miljoen dollar
5Jimmie Johnson, NASCAR-coureur22,2 miljoen dollar
4Dale Earnhardt Jr, NASCAR-coureur23,5 miljoen dollar
3Fernando Alonso, F1-coureur36,5 miljoen dollar
2Sebastian Vettel, F1-coureur41 miljoen dollar
1Lewis Hamilton, F1-coureur46 miljoen dollar76 reacties

voor zover bekend kreeg alonso 50 miljoen?
Wat een bedragen zeg.. Verdienen zelfs meer dan de gemiddelde voetballer.
@Marijn90:

Je moet natuurlijk wel een gemiddelde coureur vergelijken met een gemiddelde voetballer, en niet een topcoureur met een gemiddelde voetballer.

Maar inderdaad, absurde bedragen maar dat noemt men politiekcorrect “marktwerking”.
@jack_abarth: F1-2016 kent maar 42 F1-coureurs een zeer select aantal als je dat vergelijkt met het aantal profvoetballers (ca. 50.000)
@db87:

Klopt maar profcoureurs, waar dit lijstje over gaat, draait niet alleen om de F1. DTM, Indy 500, Le Mans, ook allemaal profcoureurs.
De voetballers die echt achterlijk extreme bedragen verdienen zoals hierboven bijvoorbeeld 20 miljoen, dat zullen er geen 500 zijn.
@Marijn90: logisch. F1 rijden is wel wat anders dan achter een balletje aan rennen.
@str8six: nou.. Releaxed met de stoelleuning achterover, zoals in de F1, hard rijden in een Golfje kan elk “petje”. Hard naar de andere kant van het voetbalveld lopen lukt velen van hen niet.
@mashell: Ligt er maar net aan hoe je het bekijkt. Topvoetballer worden of F1-coureur worden betekent beide keihard werken en volledige toewijding aan je carriere.

Aan de andere kant: er lopen op de hele wereld duizenden profvoetballers rond, terwijl er wereldwijd maar 22 mensen F1-coureur zijn.
Nu word je pas F1-coureur als je tot de absolute top behoord en kun je al profvoetballer worden als je bovengemiddeld kunt voetballen, maar volgens mij is F1-coureur worden toch behoorlijk lastig ;)
@berlinetta: ik denk dat dat met geld te maken heeft niet iedereen kan het betalen om een kart aan te schaffen etc om te racen. Met voetbal kan je met een oude krant oprollen al oefenenen bewijzen van spreken
@mb10: Uiteraard speelt geld ook een rol ja, daar heb je gelijk in. Het lijkt me ook wel makkelijker om profvoetballer te worden dan F1-coureur, maar dat komt ook door het feit dat er een erg groot verschil zit in het niveau van profvoetbal. Een speler van De Graafschap mag zich profvoetballer noemen, net zoals een speler van Barcelona.
@mashell: Denk dat het de meeste “petjes” genees lukt om een F1 wagen te starten, laat staan wegrijden en echt racen…
@volvokaj: Coureurs uit het bovenstaande artikel lukt dat starten ook niet.
@hamerhaai: Nou, meneer Vettel had toch echt een bazenstart dit weekend :)
@mashell: het grappige is dat die “petjes” juist degenen zijn die voetballen 😂
@str8six: Nou, Christiano Ronaldo verdiende in 2015 77 miljoen euro inclusief alles en Messi 71 miljoen euro, Lewis Hamilton was met 46 miljoen euro nummer 11 in de lijst met meest verdienende sporters. De meest verbazingwekkende was Tiger Woods die vorig jaar nog gewoon 39 miljoen euro opstreek, terwijl hij nu toch alweer een paar jaar veel minder presteert.

Gekke wereld is het, maar ooit komt het goed.
Ik maak mij er niet echt druk om, het zal wel zo moeten zijn.
@Orichy: Zo Tiger, dat verbaasd me ook. Die was een paar jaar geleden toch volledig uitgerangeerd? Althans, daar leek het wel op haha.
@marijn90: idd duizelingwekkende bedragen. Een dagsalaris van bijna € 110 000. Een uursalaris van € 4500 of elke minuut € 75.
@leaper035t: en terecht
@dutchcorvette: Ik oordeel niet en ik veroordeel niet. Ik maakte enkel een eenvoudige rekensom.
@leaper035t: weet ik, en ik ondersteun dat.
@leaper035t: Dat verdien ik ook..
@rikus: je krijgt het alleen niet?
@rikus: Dan werk je vast erg hard, en dan verdien je het om zoveel geld te verdienen, werken loont nu eenmaal. Ik maakte enkel een rekensom om het bedrag te duiden.
@leaper035t:

Zou dat gaan vervelen; iedere 10 dagen weer miljonair zijn ?
@desjonnies: ik kan enkel vaststellen dat als ik ’s avonds voor het slapen gaan mijn droomgarage samenstel, dat er dikwijls andere wagens in voorkomen. Als je zoiets in real life kan doen zal zoiets nooit echt vervelen denk ik. Gewenning zal vast wel optreden, maar verveling? En nu terug aan het werk! Heb een droom te vervullen ;)
@leaper035t: Precies, ik heb een beste garage nodig!
@Marijn90: Er is geen enkele voetballer die verdiend wat Hamilton en Vettel verdienen. Zelfs Messi en Ronaldo niet.
@kilum: als ik zou krijgen wat ik verdien dan had ik ook in dat lijstje moeten staan.
@marijn90: ik geloof dat CR en Messi ieders jaarlijks ±75.000.000,00 euro’s binnenharken….. Da’s toch ook best wel veul.
Hoe lang zou het nog duren voordat max er tussen staat?
@autoporn: Met z’n leeftijd nog lang maar met z’n prestaties heel snel.
@autoporn: Max 2 jaar…
@autoporn: Volgens mij verdiende hij bij Toro Rosso rond de 4 ton per jaar. Wat hij nu krijgt, weet ik niet. Maar dat die jongen multimiljonair gaat worden, dat is zeker. Wellicht is hij het al.
@berlinetta: reken maar dat ‘ie nu een paar miljoen pakt.
@tvklarenbosch: Hoeft helemaal niet. Hij stond al bij RedBull onder contract. Hij zit nu in een andere auto maar ik heb nergens gelezen dat hij een nieuw contract heeft getekend. Dus hij verdient nog steeds het zelfde. Alleen zijn bonussen vallen nu hoger uit. Coureurs krijgen vaak een bonus op basis van punten/ podia/ overwinningen etc. Dus hij zal wel meer binnen harken nu. Maar zijn basis salaris zal (nu nog) het zelfde zijn.
@kilum: hij heeft wel een nieuw contract getekend. Hierin zou ook staan dat hij tot 2019 in een Red Bull rijdt, dit is echter niet bevestigd.
Oneerlijk. Lewis is meer dan 2x het bedrag van Nico waard. Laat die Duitser/Fin/Monegask maar wat meer zijn best doen voor zijn centen.
@ewoudhoed: gelukkig krijgt hij ookmeer dan het dubbele..
@parttimeautospotter: sorry. Ik zal de volgende keer preciezer zijn. Lewis is meer dan 2,2x zoveel waard dan Nico. Beter?
@ewoudhoed: ja die rosberg doet het zo slecht in het kampioenschap ten opzichte van Hamilton. Echt belachelijk…
@lekbak: qua punten zit Nico goed. Die heeft hij niet verkregen door zijn talent. Nico wint alleen als hij vooraan start en het zonnetje blijft schijnen…
@ewoudhoed: vooraan mogen staan bij de start, dat is ook je eigen verdienste hoor.
@ewoudhoed: zitten ook de sponsor deals in, en mooi boy Lewis heeft dat veel beter geregeld dan die saaie Rosberg.
Ik denk dat je voor 1/5 van wat Rosberg verdient best makkelijk een betere racer kan krijgen. Verder is het natuurlijk behoorlijk uit de hand gelopen als meerder mensen meer dan 2 miljoen per race verdienen…
Maak even een lijstje met welke het meest betalen voor hun stoeltje. Sommige komen in de buurt namelijk!
Die Fernando Alonso zeg. Goede coureur, absoluut. Maar wát een geld, bizar. En dan doodleuk aan het eind van de race in Canada vragen of hij mag stoppen…
@viezefreddyw: hij vroeg om te stoppen zodat de motor minder kilometers maakt. Je ook bijvoorbeeld dingen kan vervangen zonder straf te krijgen.

Niet omdat hij er geen zin in had.
Het is juist inzicht dat hij aan de auto denkt, en over evt gevolgen na denkt.
@arjontje: Daar heb je ook weer een punt. Neemt niet weg dat ik het nog steeds belachelijk veel geld vind.
@arjontje: Volgens mij ging het om een bandenwissel, omdat hij al 55 rondjes op dezelfde banden reed. Kon hij nog even ‘gek’ doen met de auto.
@viezefreddyw:

Jacco is correct. Je krijgt helaas maar flarden te horen die uit context zijn, het ging om een bandenwissel die Alonso graag wilde. Zijn team wilde hem liever door laten rijden mocht er iemand voor hem uitvallen, dan had hij punten gepakt.
Hebben ze ook allemaal een petje bedongen?
Of is alleen Max dat gelukt?
Van mij mogen zij nog wel meer verdienen!
Ik ben geen Hamilton fan, vind het ook geen betere coureur dan Rosberg, maar zijn management is overduidelijk wel veel beter in onderhandelen!
@mashell: Hamilton heeft zichzelf bewezen, Rosberg nog niet. Dat telt ook wel een beetje mee ;)
Bovendien tellen ze sponsorinkomsten mee en daar zal Hamilton heel wat meer cashen dan onze Duitse vriend.
@mashell: met wereldtitels opzak onderhandelt wel makkelijk
@mashell: Rosberg zal nooit wereldkampioen kunnen worden. Je heb toch afgelopen seizoen wel gezien dat Hamilton met 2 vingers in zijn neus (en af en toe een duwtje in het gras) het kampioenschap pakt?
@clarkson: ik ga er vanuit dat Rosberg zijn winning streak snel weer oppakt en dit jaar gewoon kampioen wordt.
@mashell: Hamilton is de betere en wanneer je drie keer wereldkampioen bent geweest bij twee teams staat niet verkeerd op je CV. Rosberg staat op 0
Ik snap die salarissen echt wel hoor. Ze willen iemand graag hebben, dus hebben ze het er voor over. Dan zou ik ook willen proberen wat het maximale is wat ik kon krijgen. Vind het vreemder dat bij bijvoorbeeld voetballers er mensen heel goed betaald krijgen om vervolgens op de reservebank te zitten bij een club.
En dat terwijl Dale Earnhardt Jr geen bovengemiddeld goede coureur is.
Zo zie je maar hoe ver je achternaam je kan dragen..
Ik ga ook in de f1
Als ik rosberg was zou ik toch maar eens gaan praten gezien het verschil met zijn collega.
@blata: Eerst maar is Wereld Kampioen worden en dan over je contract praten. Hij heeft nog niets gepresteerd vergelijking met Hamilton.
Ik had Jenson Button ook in de lijst verwacht, gezien zijn marketing appeal in Europa én in Azië. En een aardig basis salaris bij McLaren.
Willy Weber, destijds manager van Michael Schumacher, vertelde destijds dat het een slordige 50 miljoen dollar kostte om een F1 wagen een seconde sneller te maken, en dat het salaris van Schumacher wat dat betreft een schijntje was :-)
En dan ook nog eens gratis auto’s van de zaak!
Eigenlijk is dit DE reden dat niemand, maar dan ook NIEMAND iets tegen B. Ecclestone durft te ondernemen!
Snap niet dat ik hier mensen zie zeggen ik snap die salarissen wel en dan vervolgens zeggen dat voetballers te veel verdienen in andere topics.

Dit zijn absurde bedragen. Dit gaat echt natuurlijk nergens over. Maar er zijn sporters die meer verdienen. Ik noem een Tiger Woods de enige sporter ooit die miljardair is geworden van de sport. Daarnaast zijn er “muzikanten” die meer verdienen. Kijk naar een Justin Bieber. 200 Miljoen waard op 20 jarige leeftijd. Dr. Dre de enige muzikant die miljardair is geworden van de muziek.

Het is niet voor veel mensen weg gelegd. Maar als je die kans krijgt moet je hem ook wel pakken en elke dag 500% procent geven. En dat is voor nog minder mensen weg gelegd. Je komt er niet met een 2 dagen weekend en 8 uur per dag.

Met andere woorden als je dit soort bedragen weet binnen te harken, of het nou met racen, voetbal, basketbal, muziek of je eigen bedrijf is, niets maar dan ook niets anders dan respect.
@kilum: sting was al eerder miljardair
@rovadepo: ik bedoelde Paul mc mcartney
@rovadepo: nope not true.

http://www.forbes.com/sites/zackomalleygreenburg/2013/04/12/why-paul-mccartney-isnt-on-the-forbes-billionaires-list/#207c60cf6dee

En Bron is Forbes. Altijd wel redelijk betrouwbaar op dit gebied.
@rovadepo: The answer stems from a story on McCartney’s inclusion on the U.K.’s latest Sunday Times Rich List, pegging his fortune at £680 million, or about $1.05 billion. The reported sum, however, isn’t just his–it’s the amount the former Beatle is estimated to share with his wife, Nancy Shevell, whose family owns a trucking company in the U.S. that clocks over $300 million per year in revenue.

Met andere woorden. Dus niet met alleen maar muziek maken, maar door ook een rijk vrouwtje te hebben/ trouwen.
Eigenlijk zijn het absurde bedragen
Vind het eigenlijk veel boeiender wat de mensen verdienen die minstens net zo belangrijk zijn voor een team, en zeker niet minder hard werken. Mensen als Bob Bell, Adrian Newey en James Allison…
Hoe je het ook wendt of keert: deze mannen werken voor hun geld. Het is gewoon salaris. Miljardair wordt je er waarschijnlijk niet mee. Dat die je door in kapitaal of stenen te handelen. Niet met werken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).