Dit zijn de 9 populairste Lamborghini’s van ons land

Auteur: , 45 Reacties

In totaal is Nederland 222 Lamborghini's rijk, maar welk type is het populairst?

Gallardo Header

Barry Harmsen, de man achter het twitteraccount @RDWeetjes zocht het uit. De populairste Lambo van ons land zal misschien geen verrassing zijn, al kijken we er wel van op dat we zijn opvolger pas op plek 6 tegen komen. Jammer genoeg ontbreekt de schitterende Miura (3 stuks) in de lijst, dus vermogende lezers, doe er iets aan!

9. Lamborghini Espada: 6 stuks
Lamborghini Espada

8. Lamborghini Urraco: 7 stuks

7. Lamborghini LM 002: 8 stuks

6. Lamborghini Huracan: 10 stuks


5. Lamborghini Aventador: 11 stuks4. Lamborghini Countach: 13 stuks

3. Lamborghini Murciélago: 20 stuks

2. Lamborghini Diablo: 23 stuks

1. Lamborghini Gallardo: 58 stuks

Foto bovenaan: Bas Fransen op Autojunk.nl45 reacties

Ik had ook echt sterk het idee dat de Huracan al wat meer op Nederlands kenteken had gestaan. Valt een beetje tegen dus.. Voor de rest is het geen verrassing.
@viezefreddyw: hoeven er ook niet meer te worden
@viezefreddyw: Ik gok dat er dit jaar wel een aantal bij zullen komen.
Zoveel murcielago’s?!
@bmwe46csl: ik zag gister nog een zwarte in Rotterdam rijden
@bmw7: dat is het antwoord niet op deze vraag ;-)
Lijkt wel volgens dit lijstje alsof de bevolking steeds rijker wordt i.p.v. armer zoals de overheid ons wil doen geloven. Hoe jonger de Lambo hoe meer er verkocht zijn…
@venividivici: Nee ik lieg klopt niet helemaal, maar verschil van verkoopaantal toen en nu is wel te zien. Misschien denken we vandaag de dag nog meer in investments.
@venividivici: kloof tussen arm en rijk wordt enkel groter. Is in belgie ook zo.
@nasty: in weinig landen is de kloof tussen arm en rijk zo klein als in de BeNeLux
@porsche928: wat is dat toch altijd voor dom gelul.

Als mensen zeggen dat de rijkdom in Nederland achteruit gaat is er altijd wel iemand die moet vertellen dat we een van de rijkste landen zijn. Nu moet jij weer verkondigen dat het verschil klein is. Betekent dit dan dat we achteruitgang maar moeten accepteren? Achteruitgang is het begin van armoede en een begin van een enorme kloof tussen rijk en arm!
@porsche928: Onzin. De kloof is in arme landen (en dat zijn er veel) vele malen groter.
@nasty: Is het relevant hoe groot de kloof is tussen arm en rijk? De levenskwaliteit van de mensen aan de onderkant van de samenleving en de kansen die hun kinderen hebben om zichzelf te ontwikkelen zijn nog nooit zo hoog geweest.

Welvaart is geen zero sum game, iemand hoeft niet armer te worden wanneer iemand anders rijker word. Die focus op zaken als de kloof tussen arm en rijk en hoeveel geld de 1% allerrijksten hebben is nutteloos en gebaseerd op afgunst.
mab via Android app
@venividivici: rijken worden rijker, armen worden armer.
@mab: met het huidige belastingstelsel in Nederland is het eerder: de rijken en de armen worden rijker, de middenmoot wordt armer.
@mab: logisch, die mensen investeren en de arme mensen zullen het nooit leren
@trident: facepalm..
Espada 6 stuks,Urraco 7 stuks,Countach zelfs 13 stuks. Had niet verwacht dat er nog zoveel klassieke Lamborghini’s in ons land zijn.
@Alfarobert: het blijken er zelfs iets meer, heb er de data nog even op nageslagen en sommige types hebben bij het RDW net een andere handelsbenaming gekregen, het stuk is aangepast met dus nog iets hogere aantallen!

Meer Lamborghini’s = meer beter!
En welke zijn die andere 50?
@hanse1one: verspreid over de ongeveer 20 andere types Lambo waar er 5 of minder van zijn.
@hanse1one: Miura, 350GT, 400GT, Islero, LM002, Jalpa, Jarama, noem ze maar op
@Dizono: LM002 staat er tussen
@koenigsegggone1: ja, nu wel. Blijkt dat het RDW een heel aantal van die dingen als LM129 in het systeem heeft staan. Verwarrend, maar nietemin mooi dat er zoveel van rondrijden in ons land.
@Dizono: ja wat een brute wagens zijn dat zeg
Komt eigenlijk omdat ze zo’n tweedehandsje bijna niet kwijt komen. Laten we eerlijk zijn. Wie koopt er nou een tweedehands Diablo bijvoorbeeld. Heb je een keer onderhoud nodig kan je beter meteen een nieuwe tweedehands kopen.
@jackass266: Waarom zou je geen tweedehands Diablo kopen? Is toch wel een van de laatste echt mooie Lamborghini’s. Degene die een Diablo kunnen aanschaffen, kijken niet op of om voor een beetje onderhoudskosten.
Ik dacht, bij drie stuks in Nederland houdt het wel op ………..
De aventador moet toch gaan overheersen
Nog verrassend veel van de lm
Best veel nog!
Ik zou wel een Gallardo Spider en een Espada willen!
8 LM’s das toch nog aardig wat.
Leuke lijst!
Zo saai is het Nederlandse wagenpark dus nog niet, zeker gezien de inspanningen van de overheid om de autoliefhebberij te ontmoedigen! Chappau!
Toch nog best wel veel in Nederland
Ik zie 2-3x per week een gele Gallardo Rotterdam Centrum in rijden. Vanmorgen ook nog en ik dacht ‘moet toch wel baas zijn om iedere dag met zo’n ding rond te rijden’.
Er is een oranje gallardo met zwart dak die vaak in filmpjes van de ring te vinden is
Ik weet niet waar al die mooie auto’s, waaronder Lambo’s, blijven, maar ze zijn in ieder geval niet in Amsterdam. De hoeveelheid luxe auto’s is gewoon om te huilen. Het lijkt alsof iedereen te nuchter is om een dure auto te rijden.
Best veel Countachs. Had ik niet verwacht.
Ohhhooooo zoveel diablos!! ❤️❤️
Gezien de lage aantallen vind ik het raar dat het een top 9 is. Doe dan gelijk alles…
Een oranje Murcielago. Het laatste model met de originele V12 ontworpen door Bizzarrini. Klinken toch het mooiste en beter dan de Aventador….
Die rode Countach met gouden velgen ben ik vaker tegen gekomen regio Utrecht. En die gifgroene Aventador een keer in de file bij Zeist, al had ie toen deze brute bodykit nog niet
En toevallig ken ik dan iemand die een espada heeft, dat is op zich dus al vrij zeldzaam dan 😄
https://youtu.be/wPiBQODj_1Qen waar is die gallardo van die iraniers gebleven die hebben nog maar een oud mini coopertje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).