Dit zijn de auto’s en de motor van Donald Trump

Auteur: , 41 Reacties

Wat rijdt een man met een dergelijk goede smaak eigenlijk?

Muurliefhebber Donald Trump walste als een niet af te stoppen tank over de andere Republikeinse presidentskandidaten heen en is inmiddels officieel bevestigd als de Republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen in November. Het hele proces ging ongeveer in zijn werk zoals te zien valt in deze video.

Nu ‘The Donald’ serieus kans maakt om de nieuwe POTUS te worden, is het ook voor ons NAVO-bondgenoten belangrijk te weten hoe de man eigenlijk in elkaar steekt. En er is natuurlijk geen betere manier om dat te doen dan zijn gemotoriseerde geschiedenis uit te pluizen. Dit zijn de voertuigen die hij ooit had of nog steeds heeft. Het vlieg- en vaarspul laten we even buiten beschouwing.

De Trump Limousine

Trump-limo
Over deze Amerikaanse slee op Cadillac-basis schreven we niet al te lang geleden nog een epos. Trump liet de auto maken omdat hij vond dat andere limo’s niet voldoende opulente luxe hadden. Hij schreef over de creatie een hoofdstuk in het boek ‘Trump: The Art of the Deal’, met deze passage erin:

A decision has been made to go into production on two Cadillac-body limousines using my name. The Trump Golden Series will be the most opulent stretch limousine made. The Trump Executive Series will be a slightly less lavish version of the same car. Neither one has yet come off the line, but the folks at Cadillac Motors Division recently sent over a beautiful gold Cadillac Allanté as a gift.

Een Honda Acura NSX
NSX-Trump
Deze NSX was naar verluidt ooit het boodschappenwagentje van Trump’s tweede vrouw Marla Maples. Het mede door Ayrton Senna ontwikkelde onderstel kon waarschijnlijk prima overweg met de tripjes naar de Seven-Eleven en terug.

Een blauwe Lamborghini Diablo VT

Lambo-Trump
De blauwe stier was ooit de trots van Trump, maar inmiddels is ‘ie verkocht. Hopelijk is de foute sticker voor ‘Trump 2016’ inmiddels ook van de achterruit gehaald.

Een Mercedes SLR
Trump-SLR-2
De silberpfeil was een cadeau’tje voor Trump’s huidige vrouw en Hilary Clinton-fan Melanie Trump. Op deze ietwat korrelige foto uit het autoblog-archief kan je als je goed kijkt Trump en de SLR ontwaren.

Een Rolls Royce Silver Cloud uit 1956
Silver-Cloud
Hoewel Trump zijn wilde haren overduidelijk nog heeft, is hij inmiddels wel enigszins op leeftijd. Wellicht dat hij daarom vasthoudt aan deze stijlvolle, statige Engelse sedan. Dit exemplaar is niet het exemplaar van Trump, maar lijkt er wel op. De zilveren wolk van Trump is ook bruin, maar ontbeert de two-tone kleurstelling van deze Nederlandse Roller die te bewonderen is op Autojunk.

Een Rolls Royce Phantom
politie-phantom
Ook nieuwer Duits Brits staal kan ‘The Donald’ bekoren. Op de grond verplaatst hij zich tegenwoordig bij voorkeur per Phantom. Wederom is dit niet zijn exemplaar, maar dat was al duidelijk want Trump laat zich niet afstoppen door de autoriteiten, hij wórdt zelf de autoriteit.

Tot zover de auto’s, maar is er dan niet nog een YOLO-item in de Trump-garage? Jawel, met dank aan Paul Teutel senior, baas van Orange County Choppers. Paul is een groot fan van Trump sinds hij meedeed aan ‘The Celebrity Apprentice’ en maakte enkele jaren geleden een speciale custom get to da chopper voor Donald. Donald, altijd realistisch over zijn capaciteiten, gaf echter in een interview aan dat hij niet super goed is in motorrijden en dus weinig kon met de ‘Trump Bike’. De motor heeft een aantal maanden ter promotie in één van Trump’s panden gestaan, maar of ‘ie nu nog steeds in Trump’s bezit is dat weten we niet.41 reacties

Doe mij die SLR maar!
@bmwm3gtr: mij ook!
Damn.. Eigenlijk nog een verbazingwekkend smakelijk lijstje auto’s op die belachelijke trumpmobiel na.
Iemand met een NSX kun je toch moeilijk van wansmaak betichten. Hoop dat het de coupe is, dan waait z’n toupetje niet weg.
@lemster: en dan ook alleen de nsx.
Wat me vooral opvalt is de afwezigheid van veel Amerikaanse autos
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Zeker geen verkeerde verzameling! Ik blief die NSX en Fleetwood wel
Toch verbazingwekkend dat een dergelijk extreem-rechts, ‘vaderland liefhebbend’ persoon zoveel buitenlandse auto’s heeft…
@ozan: De Verenigde Staten als vaderland is net zoiets als een VW die in Duitsland wordt gemaakt..
@Ozan:

Zeker raar dat hij niet in eenTofas rijdt ..
@lincoln: super nice dat je die kent, had ik niet verwacht, haha!
@ozan: extreem rechts… Tuurlijk jong
Kan hij dat wel besturen met zijn kinder handjes?
@Donstil: haha pas maar op dat je geen rechtzaak aan je broek krijgt ;)
@rolov: ’t is Trump hè, niet Erdoğan… of moet ik nu bang zijn? :o
@ozan: iemand heeft ooit gezegd dat hij kleine handjes heeft. En die viel jij tot in den dage nog lastig omdat hij beledigd was.
@Donstil: Daarom laat ‘ie de bike ook staan. Pussy.
Vroeger had je op MTV dat programma “the fabulous life of” En een van die afleveringen ging over Donald Trump (daar had ik ook voor het eerst van hem gehoord). Ook zijn autopark werd daarbij opgesomd, die SLR kwam daarin terug, maar ik herinner me ook dat hij een Maybach heeft gehad en zijn daily driver was volgens mij een Lincoln Towncar stretch limousine.
Prima verzameling wel. Maar als hij America weer Great will maken, moet hij dan niet wat vaker in eigen land naar auto’s gaan shoppen?
Ik had echt een Chrysler New Yorker of andere clown car verwacht.
Zou die Honda geen Acura NSX zijn?
En niet zo zuur over Trump, hè mannen.
Het is onze enige hoop op een beetje normalere en vredigere wereld.
@rulefollower: ik veronderstel dat je laatste opmerking cynisch bedoeld is?
@406_v6: natuurlijk niet. Zet je TV eens uit.
@rulefollower:

Inderdaad. Betrekkingen normaliseren met kameraad Poetin zou een eerst stap in de goede richting zijn.
Beetje weinig laadruimte voor een boodschappenauto
Die motor is echt lelijk. Auto’s gaat wel.
@redbee5: typisch occ… Had nog eens niet gezien dat het van hen was of ik wist het al. Zoveel seizoenen op tv geweest en behalve een mooiere werkplaats, is er altijd het zelfde gemaakt… Overdreven spatborden, dikke band, gigantische naloop, puntige tank…
@boomhauwer: volgens mij rijden die dingen ook voor geen meter.
@redbee5: je moet het OCC wel nageven: dit is het tweewielige equivalent van Trump. Treffender kan niet.
Ow nee! Gaat die kwakende Donald Duck mafklapper hier ook al een podium krijgen… :(
@venividivici: vanwaar mafklapper?
@jeffreyd: hij heeft het die GroenLinks knakker horen zeggen over Donald trump.
@rolov: Een klein beetje fact-checking en VeniVidiVici heeft gelijk: Donald is een mafklapper, want 75% van wat hij beweert, klopt feitelijk gewoon niet. Dus of hij is dom of hij is evil; you pick …
@dawwg: wanneer heb je dat getal verzonnen?
Ik meen me toch echt te herinneren dat Trump ook altijd yanktanks heeft gehad. Ik ben er zelfs vrij zeker van…
Voor iemand die niets met buitenlandse producten heeft mag die niet klagen over het buitenlandse spul.
Donald wie?

-edit: zulke slechte grappen op de zondag? Dude…-
Op die chopper kan hij dus niet rijden. dan kan de bouwer (orange Country)dus ook naar z’n centen fluiten,neem ik aan.Trump-style he.Zo liet hij ook hotels en casino’s bouwen.Liep het niet betaalde hij niet.Meteen het grote naambord eraf.Heeft veel bedrijven het Failliesement in geholpen en werknemers met lege handen achtergelaten.Gast denkt alleen aan zichzelf.mag zeker geen president van America worden.
Mooie collectie toch. Is denk ik wel een autoliefhebber. Ik zie de NSX wel heel graag.
Best wel een goede smaak heeft die TRUMP
Mooie verzameling :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).