Het verhaal van Donald Trump en zijn ‘eigen’ Trump-Cadillac

Auteur: , 52 Reacties

De Trumpmobiel, wat weten we erover?

We mengen ons even in het Trump-nieuws van de afgelopen weken. We gaan het voor de verandering eens niet hebben over “I’ll build the biggest wall you’ve ever seen, with a nice big fat door in the middle of it.”, aan de Mexicaanse grens. Ook zwijgen we over het bizarre leven van zijn vrouw. Wel schrijven we over de Cadillac die Trump in zijn beginjaren liet maken. Dit is immers Autoblog.

Interieur

We beginnen even bij de achternaam van Donald Duck Trump. Hij schat de waarde van zijn naam op zo’n drie miljard euro. Iedereen die dat durft te ondermijnen, wordt door hem hoogstpersoonlijk voor het driedubbele bedrag ge-sued. Schijnt. De drijfveer om alles wat Donald bezat te Trumpificeren, was groot. Voor je het wist werd dan ook (in 1988) de Trump Limousine geïntroduceerd op de Limousine and Chauffeur Show in Atlantic City. Inderdaad, een Trumpmobiel. Het was een samenwerking met Cadillac, die door Trump werd aangespoord om de beste limousine in de wereld te maken. De beste limousine in de wereld bestond toen namelijk nog niet, want Trump had nog nooit in een limousine gezeten waar zijn eigen naam op stond. Logisch.

De auto-ambities van Trump waren overigens ook te lezen in zijn bekende boek ‘Trump: The Art of the Deal’, er was een hoofdstuk genaamd “The Trump Car”:

“A decision has been made to go into production on two Cadillac-body limousines using my name. The Trump Golden Series will be the most opulent stretch limousine made. The Trump Executive Series will be a slightly less lavish version of the same car. Neither one has yet come off the line, but the folks at Cadillac Motors Division recently sent over a beautiful gold Cadillac Allanté as a gift. Perhaps they felt I needed more toys to keep me busy.”

De getrumpificeerde limousine was een Cadillac Brougham, hét statussymbool op de openbare weg uit de jaren 80. Maar wat houdt het Trumpificeren eigenlijk in? Behalve een kapsel op wiskundige wijze in elkaar vouwen, betekent dat ook goud. Heel. Veel. Goud. Maar dat wist je al. De limousine werd door Cadillac (samen met een coachbuilder) voorzien van gouden asbakken, gouden deurklinken, gouden slootpinnen en kristallen glazen. Ook zat er een TV met videorecorder, een faxmachine (erg modern), een papierversnipperaar, schrijftafels en uiteraard de nodige telefonie. Ook de te maken zakendeals konden onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen prima worden afgesloten.

Wat aan de buitenkant opvalt is de grill, die zijn oorspong lijkt te hebben bij Rolls Royce, als we dat zo eens bekijken. Ook de roestvrijstalen B-stijl was uiteraard een idee van Trump. Verder werd de hoofdruimte voor de nodige haarverzorging enkele centimeters verhoogd.

Limousine

Echter krijgt het verhaal over de Trumpmobiel een plottwist. Wellicht vroeg je je af hoe Trump Cadillac zover had gekregen om een auto te laten produceren onder zijn naam. De enige rede dat Trump de deal rond kreeg, was omdat hij opperde er 50 te kopen en dat zijn naam promotioneel gebruikt mocht worden. Cadillac verwachtte een winstproject, maar dat ging niet helemaal door. Van de 50 te bouwen Cadillacs werden eerst 2 prototypen gebouwd, waarvan er één door Trump is gekocht. Tegenwoordig is die in handen van een verzamelaar. Vandaar de foto’s. Waar de andere is, is onbekend. Van de 50 Cadillacs die in de planning stonden, heeft Trump er geen enkele (!) gekocht.

Trump heeft dus -naar grote tevredenheid van hemzelf- enkel een prototype gehad, en de rest van de deal lekker laten varen. Als dit de manier wordt waarop hij Amerika gaat runnen, als de sluwe geldvos die hij is, houd ik mijn hart vast. Maar dat deed ik al. (via Jalopnik)52 reacties

Hahaha die foto met dat kapsel, geniaal
Wat is die belachelijke “V” op de achterkant?

Hele auto is godsgruwelijk protserig enlelijk trouwens, precies wat ik van onze Oerangoetan verwacht.
@lambo4all: Dat moet de antenne voorstellen volens mij. Hadden al de limousines uit die tijd uit Amerika.
@lambo4all: tv antenne
@lambo4all: die V was voor de tv . Dat hadden al die limos in de jaren 80
@lambo4all: Orang oetan haha, die V is zijn eigen monkey seat, hadden ze in de F1 ook. Trump was blijkbaar een pionier, dus die muur is zo’n slecht idee nog niet.
@fmgarcia: Stalin ging hem al voor…
@henkhupelschoten: In zijn Zil vol raketwerpers en plutonium.
@fmgarcia: Had het over de muur
@henkhupelschoten: Jezus lekker scherp van me. Checkpoint charlie stond even uit bij mij.
@lambo4all: dat is de spoiler voor extra downforce
2016-2020 wordt een prachtig seizoen in wat ik noem de USA reality tv. Trump wordt president!
@dampu020: en Wilders in NL. Joepie, de wereld gaat naar den kloten !
@fiero: eerst zien. Zijn achterban komt waarschijnlijk niet eens opdagen, want te laat wakker.
@fiero: is die al, kan niet veel slechter worden.
Een volslagen idiote gast is dat zeg, die Trump. Hij is moeilijk uit te staan.. Deze Cadillac is daar een goed voorbeeld van.

Wel een leuk geschreven stukje tekst plus photoshop, nice!
@viezefreddyw: een volslagen idioot die straks president van de verenigde staten zal zijn.
maar goed, blijf jij maar vanaf de zijlijn vanuit je onderbuik zitten mekkeren op basis van roddelblad info
@lekkaah: Denk het niet. De VS zit niet helemaal te wachten op Hillary, maar er zijn Democraten die op haar stemmen. Zodat Trump maar niet wint. Een beetje waarom de PvdA (en VVD) zoveel zetels kregen. Om de SP (en later PvdA) maar niet de grootste te laten worden.
@phaeton: als stemmen iets zou veranderen, was het allang verboden.
Het maakt geen kut uit wie de president word.
De president is een handpop van de mensen met de echte macht.

@g40freak: aluhoedjes alert
@audir8v10: haha, made me laugh
De banken kunnen wel een beetje liefde gebruiken, zien er een beetje ingezakt uit.
@rufctr01: Je wil ook niet weten wat er allemaal op is gebeurd…
Normaal gesproken heb je een nieuwe president, en moet je daarna kunstenaars zoeken om er een karikatuur van te tekenen.
Ditmaal hebben we een karikatuur-karakter, zo weggelopen uit de Thunderbirds, waar ze een president in zoeken…
Volgende keer geen camera gebruiken die ook uit de jaren 80 komt…
@aadzor: Prima camera, het ligt aan de fotograaf.
Het enige voordeel is dat als Trump president wordt, de VS en Noord-Korea waarschijnlijk weer goede vriendjes worden. Soort zoekt soort en beide landen worden in dat geval bestuurd door volslagen idioten met grootheidswaanzin.
@berlinetta:

Kim jong-un is idd net zo democratisch gekozen als het Europese parlement ..
Slimme opmerking van je ..
Het is misselijk hoe “wereldvreemd” die maffe Trump wel niet moet zijn.
de nare man mobiel
“Met dat gekke haar” .. Niveautje subsidiegrappenmakerij ..
Belachelijke gast. Ik zeg: Jay Lenno for president, laatst weer een prachtige aflevering van Jay Lenno’s Garage gezien. Maakt hem dat een goeie presidentskandidaat? Niet echt maar alles beter dan pipo the racist clown.
Trump is rijk geworden door puppies in magnetrons te stoppen om vervolgens Philips aan te klagen ..
@lincoln: Zo hoort dat, omdat het kan verdomme.
‘Ieder volk krijgt de leider die het verdient’ Heeft iets met democratie te maken ofzo… :-) Leuk stukje trouwens….
@launchcontrol:

Klopt en daarom verdienen NLertjes Merkel ..
Rare man die Trump. Je zou denken dat zo’n man intelligent is, maar wat hij uitkraamt lijkt wel uit de (melk)muil van een 7-jarige te komen.
Dat het goud er nog in zit
In sommige dingen vind ik trump een beste meneer, maar ook in sommige andere dingen gaat hij iets tever, in tegenstelling tot deze auto die er gewoon goed uitziet
Houd ik*.
Make Donald Drumpf again
Trump is geen domme vent. Het is een narcist. En dat is het probleem en het gevaarlijke ervan. Die vent doet dit niet omdat ie een “true American” is want dat kan ‘m aan z’n reet roesten. Ik durf zomaar te wedden dat wat ie roept zelf niet eens gelooft. Het is gewoon een manier om z’n doel te bereiken.
Hij weet gewoon dat ie het niet gaat halen als hij de doorsnee Amerikaan zou aanspreken dus gaat ie voor de redneck conservative en die vreten zijn woorden als zoete koek.
Echter door z’n narcisme heeft hij niet eens door wat hij teweeg brengt of interesseert het ‘m niet. En dat is het gevaarlijke.

Het is de Geert Wilders van Amerika.

En nee, bovenstaande is niet op alle politici van toepassing, want als je dat serieus denkt dan zou ik de kenmerken van een narcist er maar eens op naslaan als ik jou was…

Ik hoop en weet het vrijwel zeker dat er genoeg republikeinen zijn die niks van Trump moeten hebben. Ik denk dan ook dat als hij presidentskandidaat wordt, het nogal een makkelijke overwinning voor Hillary wordt. Weet niet of je daar blij van moet worden maar het alternatief is nog erger…
@Rick-dos:

Idd .. Een populist is het .. En niet anders ..
@Rick-dos: Jij hebt geen idee wat je het over hebt. Trump is de mindere van meerdere kwaden. Oorlogzuchtige zoals neocon Hillary Clinton zouden de Amerikanen al helemaal niet als president moeten willen.
http://globalresearch.org/search?q=hillary&x=0&y=0
@imba:

Onzin NL stemgerechtigden weten altijd alles ..

Want de Chinesen en de Russen en de Eskimo’s en de bla bla bla .. + dat Hillary de Amerikaanse Maartje Verwegen is ..
@Rick-dos: eens, maar ik denk dat veel mensen ondertussen door de zogenoemde ‘alles komt goed’ cq policor superhelden heen kijkt, en dat soort figuren zat zijn
Trump speelt daar dan weer slim op in
Vind het wel logisch dat alles wat hij zegt onder de loep wordt gelegd maar aan de andere kant; zo creeer je wel weer policor acteurs..
@Rick-dos: Het grote probleem is dat Trump zo steenrijk is. Andere kandidaten kunnen niet zomaar roepen waar ze zin in hebben omdat ze afhankelijk zijn van giften van rijke individuen en bedrijven. Zonder financiële steun kunnen ze geen campagne uitvoeren, dus die kijken we uit dat ze hun geldschieters niet tegen het zere been stoten. Trump heeft er bewust voor gekozen om zijn presidentiële campagne uit eigen zak te betalen, zodat hij gewoon kan zeggen wat hij wil en niet afhankelijk is van donaties en giften.

En dan wordt het inderdaad gevaarlijk. Dan kun je populistische dingen gaan roepen waarmee je heel makkelijk punten scoort bij rednecks. Dat is ontzettend jammer, want Trump is absoluut geen domme vent. Hij is reteslim zelfs. Je bouwt geen miljardenimperium op als je een domme jongen bent, en uit zijn belastinghervormingsplan blijkt ook dat als hij wil, hij gewoon een verrekte goede politicus kan zijn. Maar ja, waarom moeilijk doen en serieuze argumenten aandragen als je ook met goedkoop populisme stemmen kunt vergaren?
@Rick-dos: bedrijfsvoering á la Hennie van der Most. Het grapje van 3 eieren op iemands hoofd kapotslaan voor een tientje (en er maar twee kapotslaan zodat je niet hoeft te betalen). Ze worden uitgeroepen tot zakenmannen van het jaar puur gebaseerd op hun successen maar niet afgewezen op de bedrijven die ze bewust kapotmaken door hun sluwe en achterbakse handelen.
@bassx: Hennie van der Most is iemand die daadwerkelijk een groot hart heeft.

De man heeft naast uiteraard de helikopter ook nog een jacht. Uiteraard moest hier ook een schipper op. Als hij zin had om te varen kwam de helikopter gewoon ff naar de schipper toe om deze op te halen. Maar toen kreeg de schipper een beroerte en was rolstoel gebonden. Hennie heeft toen het hele huis van die man laten verbouwen zodat dit geschikt was voor een rolstoel. En dat zonder dat het moest en zonder wederdienst te verlangen.

Inmiddels alweer heel wat jaartjes geleden. Maar Sail Amsterdam is dat niet. De betreffende schipper was uitgenodigd op het jacht van Hennie, want ze hebben nog steeds contact. De vrouw zag de reis niet zitten met de auto (vanuit Zwolle) dus de broer van de schipper was als chauffeur mee. Deze moest van Hennie mee aan boord komen gezellig te doen. En ook deze broer van de voormalig schipper moest de helikopter in voor een rondje over sail.

Hennie van der Most is een man die het bij mij niet snel meer verkeerd kan doen!
Jammer van de EU-spec achterlichten.
Veel slechter dan Obama kan het niet worden. “Zijn” regering heeft de Arabische “lente” aangezwengeld en de vluchtelingenmassa’s naar Europa gedreven. Eén van de slechtste dingen die Europa ooit is overkomen. Alleen heeft de niet zo snuggere massa dat nog niet door. Maar geloof me, dat komt vanzelf.

Trump kan wat dat betreft wel eens heel constructief blijken te zijn voor het wereldevenwicht. Samen met Poetin. Orde. Zonder de Europese slapheid en naïviteit.
De enige ‘rede’ 😝

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).