NL-Alert door dikke fik bij autobedrijf in Vlissingen [updated]

Auteur: , 12 Reacties

Het mag vandaag iets koeler zijn dan de afgelopen dagen, maar de zomerhitte is momenteel nog steeds voelbaar in Zeeland.

politie

De vuurduivel heeft weer toegeslagen en vermoedelijk een aantal auto’s in de as gelegd. Bij Auto Centrum Zeeland aan de Gildeweg in Vlissingen is vanochtend namelijk een grote brand uitgebroken. Ook het naburige Auto Hoffman is getroffen door de vlammen en de rook. De omgeving is inmiddels afgezet en er is een NL-Alert-bericht afgegeven om ramen en deuren gesloten te houden. Slecht nieuws dus voor iedereen die het huis even wilde laten doorwaaien na de verzengende warmte van de afgelopen twee dagen.

Medewerkers van bedrijven in de omgeving zijn geadviseerd om binnen te blijven en ook een deel van de binnenstad wordt afgezet. Slecht nieuws dus voor iedereen die vandaag een visje wilde eten in de Zeeuwse stad. De wegen richting het station worden afgesloten. Afgaande op de beelden is er sprake van een behoorlijk grote vuurbal.

brandweer

De brandweer probeert nu vooral te voorkomen dat de brand zich uitbreidt naar naastgelegen loodsen op het industrieterrein. Tevens proberen ze vast te stellen of er giftige stoffen in de lucht zijn gekomen door de brand. Verschillende bronnen berichten over ronddwarrelende asbestdeeltjes, dus mocht je van plan zijn een dagje naar het strand te gaan: Scheveningen is ook mooi rond deze tijd van het jaar.

UPDATE: Er is inmiddels officieel vrijgekomen asbest vastgesteld en er zijn linten uitgezet om de besmette zone te markeren. Houd notabele lintenknippers dus uit de buurt van Zeeland vandaag.12 reacties

Alarmfase is daar toch nauwelijks nog berucht?
Die hebben gister nog een koppelingsetje en een aandrijfas bij m’n werk in Rotterdam opgehaald, zullen ze nu niet meer nodig hebben
Zonne-gròte vuurbal JONGUUH!
Notabele of notoire lintenknippers???
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Dus daar zit die Charizard!!
@rijbewijzer: zal vast Moltres zijn.
Ben ik blij dat ik net terug ben van weekje zeeland
Jesus eerst al dat rotweer en nu dit…
Sterkte voor de eigenaar en de medewerkers.
Oost west, as best…
En hoeveel auto’s zijn nu afgebrand?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).