Donald Trump: Ford moet kappen met Mexicaanse fabrieken

Auteur: , 60 Reacties

De republikeinse presidentskandidaat laat zich weer eens van z'n meest tolerante kant zien.

Donald Trumbs up

Het feit dat Ford voor 2,5 miljard dollar een fabriek in Mexico gaat bouwen, schoot bij Donald Trump compleet in het verkeerde keelgat. De vastgoedmagnaat/beroepsbever/people’s manager countert de move van de Amerikaanse autoreus met de volgende pakkende quote:

I’ll actually give them a good idea. Why don’t we just let the illegals drive the cars and trucks right into our country?

Wauw, daar kun je mee thuiskomen. Mocht The Donald het inderdaad tot president schoppen, dan zal hij er alles aan doen om de banen terug naar ‘Murica te krijgen. Ford geeft op zijn beurt aan dat het goedkoop moet produceren om concurrerend te blijven en dat het bovendien al 6,2 miljard dollar in een paar jaar tijd in Amerikaanse fabrieken heeft geïnvesteerd, goed voor 25.000 banen.

De quotes van Trump kunnen we dan ook het beste interpreteren als populistisch gezwam, daar de schreeuwlelijk eerder al het volgende riep over de grens tussen Amerika en Mexico:

I would build a wall like nobody can build a wall.

Vergeten we ondertussen niet dat het voornamelijk (illegale) Mexicanen zijn die het merendeel van de rotklusjes in de USA opknappen, Donald?60 reacties

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/10687053_392042347587308_2071151692129941833_n.png?oh=012cd2e241bcbfaba1563f0b39fdea76&oe=567A8C9B

Ik snap niet dat die vent gewoon serieus kans heeft om president te worden van dat land.
@idylan: Ik snap het ook niet. Leuk berichtje trouwens!
@idylan: haha die link :’), toch heeft die trump al heel wat bereikt in z’n leven. Maar ik hoop toch ook niet dat hij president wordt.
@idylan: Ik zie hem vaak wel terug op tv en je kan zeggen wat je wil van hem, maar hij kan wel grappen incasseren.
Laatst nog een tv showhost ” he guaranteed us that what he has on his head is not a toupee, what the hell it is? We have not a clue at all but it looks shit”
@idylan: achja, een groot deel van de amerikanen is noueenmaal oer en oer stom. Leven bij boekjes uit de steentijd, nutteloze oorlogen, idiote wetten. amerika is het perfecte voorbeeld dat democratie in theorie leuk klinkt, maar feitelijk degene regeren die de grootste massa kunnen manipuleren. Maar let op mijn woorden, over 30 jaar krabben die religieuze nietnutten zich achter de oren en vragen zich af waarom de europa
@lambo4all: …en azië zoveel betere plekken zijn om te leven.
@lambo4all: Europa over 50 jaar zit vol met 3e generatie asielzoekers die totaal niet geïntegreerd zijn. Azië, hangt erg af van het land waar je wilt wonen. China en Japan kan je iig al vergeten.

Die Amerikanen zijn zo dom nog niet. Denk maar niet dat Europa later zo’n fijne plek zal zijn om te leven…
@lambo4all:

Op welke Europese president heb jij gekozen ??
@lambo4all:

Alsof de gemiddelde Europeaan snuggerder zou zijn dan de gemiddelde Amerikaan. Hahaha! Echt niet.
@idylan: Haha, bazenbericht!
@idylan:

Dat zei elk zichzelf respecterend mens ook over Rutte en Samson ..
@idylan: misschien moet je hier eens over nadenk . Geerts Wilders is toch ook mateloos populair . En als het zo door gaat maakt die ook kans om premier te worden.
Is dat dan een goed idee … Nee . En toch stemt men lekker op hem zonder verder na te denken , dus in de VS ook …
@dewitt: in amerika zou geert wilders niets meer zijn dan een huis tuin en keuken republikein.. Dat is hier toch wel anders.
@dewitt:

En in elk Afrikaans land zou die de brandstapel op gaan voor extreemlinksigheid ..
@dewitt: Zit nog 1 verschilletje in.
Als Geert aan de macht komt, komt zijn partij aan de macht. Of we nou van Rutte, Samson of concurrenten goed vinden, VVD, CDA en PvdA weten wel wat regeren inhoudt; ze hebben ervaring in de partij en uiteindelijk zijn de mensen die we zien, voornamelijk ook spreekbuizen. Als Geert zn partij moeten we nog maar afvragen of daar genoeg degelijke mensen werken om een land te runnen; zie LPF.
In ‘murica zitten een hoop Republikeinen en Democraten waar ze zitten. Obama zelf lijkt me een topper, maar ook hij heeft een gigantisch team achter zich zitten met een hoop regerings ervaring. Dus als Donald straks de Republikeinse kandidaat zou worden, vraag ik me af of ie net zo hard uit de hoek komt tov de Democraat. En als ie dat nog weet te winnen en daarwerkelijk in het witte huis komt, is het nog maar te zien of ie in al die andere huizen ook een meerderheid weet te krijgen. Anders kan ie een hoop roepen, maar gebeurt er niks. (simpele versie).
@dewitt: Weert Gilders is mateloos populaird in een bepaalde volksklasse die weinig tot niet stemt, daar zit gelukkig zijn grootste probleem. En als de PeeVeeVee wel ergens zetel neemt is het door onderling gezeur ook weer snel afgelopen. Donaald Trump roept een hoop maar… Word geen president
@idylan: rednecks. In sommige delen van de US is racisme nog lang niet uitgebannen… Onder agenten bijvoorbeeld (dat maak ik op uit de nieuwsberichten en is geen mening)
@awesome: want ons nieuws is heel feitelijk. Vooral in komkommertijd
@awesome:

En ze stoppen poedels in de magnetron ..
@awesome: telegraaf much?
@idylan: haha, helaas is Shirley waarschijnlijk een van de vele Amerikanen die zo tegen dit soort zaken aankijkt.
Tja, wat wil je? Dat Ford goedkoop buiten de VS produceert of dat Ford straks helemaal niet meer produceert omdat ze veel te duur geworden zijn?
Trump zijn prestige spel, want dat is het, is te serieus geworden … Veel serieuzer dan hij ooit dacht en om zonder gezichtsverlies hiermee te stoppen doet hij zo extreem.

Hij weet als geen ander dat je met deze instelling NOOIT president van de USA kan worden en daar is het hem om te doen. Nu na de nodige aandacht middels extremisme zichzelf buitenspel zetten zodat ze hem nooit een opgever kunnen noemen, en de rest van zijn leven kan hij blijven roepen ´zie je wel, als ik destijds was gekozen …..´
@turbobrick:

Kijk .. Jij snapt die kerel ..
@lincoln: Ik meen dat hoor … Hij is alles behalve achterlijk dus hij weet ook wel dat je vliegen vangt met stroop en niet met azijn.
Zo extreem en ongenuanceerd als dat hij bezig is zou hem nog niet eens een baan als manager bij McDonalds opleveren, laat staan hoog in de Politiek.

Er zullen zat mensen zijn die zeker een aantal van zijn punten graag verwezelijkt zien worden maar net zoals bij onze Wilders is het net allemaal wat te gek om serieus genomen te worden, laat staan de niet blanke redneck als stemmer voor zich te winnen.

Veel Geld hebben is 1, daar zijn er genoeg van in de USA en met beduidend meer als hem.
Maar het gesprek van de dag zijn en ook (op dit moment) vele sympathisanten te hebben is priceless ….

Gewoon een slimme vent.
@turbobrick:

En ik meen het ook ..
Had het alleen niet zo kunnen verwoorden zoals jij dat doet ..
Vind het oprecht knap dat je het zo evenwichtig in beeld brengt ..
@lincoln: Dank u, graag gedaan !
@turbobrick: Meer geld als trump?? Volgensmij op 1 (misschien 2) hand(en) te tellen
@henkhupelschoten:

Hij is handig met centjes ..
Maar zal niet bij de 500 rijkste zitten onder aan de streep ..
@henkhupelschoten: Kom op man, doe eens je huiswerk… Hij zit niet eens in de top 100 van America !! Ergo, vwb de rijksten is hij niet meer dan een koffie jongen.
hmmm, niet echt een intelligent persoon.
@mauritsh ..

En waarom doen die dat in Amerika dan ..
Waren de “rotklusjes” op in Mexico ofzo ??
@lincoln: touché.. @mauritsh
doe nou maar niet die politieke ongein hier..
Donald denkt volgens mij echt in Duckstad te wonen.
@swordfish: Het geldpakhuis van oom Dagobert heeft hij al!
Er is al zoveel miljoenen in dat muurtje gepompt…
Nu mark rutte die zegt dat Philips terug moet naar eindhoven
@henkhupelschoten: Als de USA dat vind (Philips terug naar Eindhoven de Gekste) dan roept Rutte dat idd, daar twijfel ik geen seconde aan !
@henkhupelschoten:

De meeste Philips consumenten zitten in Korea en Taiwan .. Vergelijk gaat dus niet op ..
@lincoln: het gaat erom dat NL doet wat de USA zegt … Rutte is het schoothondje van Obama, zeker nadat Obama hem bij zijn voornaam aansprak en Rutte zich dus speciaal voelde.

Ach, een kinderhand is snel gevuld …
@turbobrick:

Klopt ..
En ook Trump is 100X bijdehanter dan alle 150 NL kamerleden bij elkaar ..

Dat is uiteraard de schuld van “de Amerikanen” ..
@lincoln: vervang Taiwan met Japan en het gaat ook op voor ford.
@lincoln: Heb het erover dat mark zegt dat de Philips productie terug naar Eindhoven gaat, weet ik veel waar ze nu zitten. Vroeger zat het hier vol met de Philips lui, is helaas niet meer van over. Gelukkig hebben ze hier veel vervangend werk gevonden. Grootste fout was dat het hoofdkantoor naar Amsterdam ging maar dat ter zijde
@henkhupelschoten:

Is nog best wel veel rond Eindhoven hoor ..
Microchips en ontwikkeling meuk ..
Wordt zelfs nog af en toe een fabriekje geopend ..
Maar niet meer massaproductie ladyshaves ofzo ..
@lincoln: Heeft Philips nog consumenten dan?
@Esprit_de_Flandre:

Samsung is de grootste iig ..
Apart trouwens dat hij zogenaamd pro USA is en nu claimed dat Ford dus auto´s moet fabriceren in de USA maar zelf eigenaar is (geweest) van diverse Rolls Royces, Lambo, en een SLR.
Ja, echt een Patriot …..
Sterker nog, Trump zegt Mexico te zullen laten opdraaien voor de kosten van de bouw van de muur. Klinkt realistisch. Moet je je voorstellen dat deze labiele man de lanceercodes van de Amerikaanse kernwapens dadelijk in handen heeft.
Denk dat zijn “populariteit” op dit moment een beetje een vertekend beeld geeft. Meneer is populair, omdat vooral de teaparty republikeinen met hem weglopen. Zeg maar de PVV’ers van Amerika maar dan een voorliefde voor killen van allerlei soorten dieren en toch ook weer “prolife” zijn (mja als je het mij kan uitleggen dan hoor ik het graag), maar voor de rest ongeveer dezelfde schreeuwers.
Dat hij het goed doet in de polls komt vooral door het feit dat er 19 of 20 presidentskandidaten voor de republikeinen zijn waardoor het electoraat over die kandidaten verdeeld zijn. Het zal mij niet verbazen als hij niet eens de republikeinse nominatie krijgt. Als het republikeinse veld uitgedund wordt en de serieuzere kandidaten overblijven dan zul je zien dat ze achter het alternatief gaan staan. Denk dat Jeb Bush met de nominatie er vandoor gaat.
@Rick-dos: Dat denk ik ook ja. Ik verwacht ook Jeb Bush, zeker aangezien die familie populair is bij een grote groep amerikanen. Ik denk trouwens dat aan het eind van de rit er een vrouwelijke presidente is. Maar daar ben ik minder zeker van dan dat Trump het niet word.
@mrB: Denk dat Jeb nog hoge ogen kan gaan gooien ook. Denk dat hij het verstandigere broertje van George is. Volgens mij spreekt hij de gematigde republikeinen aan en als Trump wegvalt zullen ook de hardliners achter hem gaan staan gezien hun antipathie tegen alles wat democraat is.

Ik ben ook wel benieuwd hoe het in de democratische partij gaat uitpakken. Denk dat Bernie Sanders steeds meer momentum begint te krijgen maar of het genoeg is om Clinton te verslaan..
Achja Donald Trump lijkt een beetje op z’n naamgenoot Donald Duck… Hij kwaakt een hoop maar t word politiek gezien nooit wat met hem…
Hij is niet dom die Trump

Maar hij schudt een beetje aan de Amerikaanse boom, doet populistische uitspraken omdat ‘ie zelf donders goed begrijpt waarom Detroit failliet is gegaan.
De secundaire arbeidsvoorwaarden
De pensioenen die niet opgehoest konden worden door andere arbeiders
En de leiders die dachten dat ze belangrijker waren dan een bepaald historisch Joods bijbels figuur.
Jammer genoeg kan ik mezelf niet aan de indruk onttrekken dat ook Trump zich associeert met dezelfde Bijbelse figuren qua belangrijkheid.

Uiteraard doet het “is hullie zijn schuld’ het altijd goed.
Bij iedereen
Dat er zonder ” Heche in Mexico ” (made in Mexico) in de VS geen auto meer geproduceerd kan worden, vergeten we maar even.

Nota bene: de injectie van magneti marelli op mijn citroen was destijds ook Made in Mexico, ik was gelijk wantrouwig, maar er is 15 jaar lang nooit iets mee misgegaan!
@desjonnies:

Trump is geen volger en al helemaal geen leider ..
Dat maakt hem een uitstekend observator ..

Zijn persoonlijke faillissementen heeft ie altijd als een man op zich genomen zonder andere te beschuldigen ..

De rede dat het geen president gaat worden is omdat het een eenling is .. En dat weet hij zelf ook ..
In vergelijking met die zwakke broeders in Den Haag en Brussel is Donald Trump geniaal te noemen. Helaas is de gemiddelde kaaskop niet meer in staat om dit in te zien. De realiteitszin en het gezond verstand is hier al lang geleden verloren gegaan. Ongeveer tegelijk met het afstaan van onze soevereiniteit (!!!) en het opheffen van de grenscontroles (!!!)…
@kempenaer: Die grenzen boeien niks … Nederland gaat naar de Kl..e door het privatiseren.
Alles wordt verkocht en zoals iedereen kon raden is er van marktwerking niks te merken, ja onderlinge prijsafspraken en alles steeds duurder.
We zien het in de zorg, het OV, energie, banken, en ga zo maar door.
De staat vaart er wel bij, immers dikke rekeningen is automatisch meer btw, en gaat hier ook niks aan doen.

Dat grenzen verhaal is bijzaak als je dat in perspectief zet en kosten ons lang niet zoveel als de structurele duurder wordende levensbehoeftes, zorg, energie, etc etc etc.
@turbobrick:

In Zwitserland geloven ze nog wel in grenzen ..
gozer moet zijn klep houden. hij is een zakensukkel en geen politicus. Het zal de regering aan hun reet roesten of Ford daar werk gelegenheid creëert.
@beagletje.remco:

LOL .. Jij weet al niet beter dan dat een politicus een verlopen zuig ambtenaar moet zijn ..
Als deze kerel president wordt dan gok ik dat we voor het eerst in lange tijd weer eens een succesvolle aanslag op een amerikaanse president gaan zien. Maargoed ik kan mij bijna niet voorstellen dat het zo ver zou kunnen komen. Als deze kerel president wordt dan ben ik bang dat Wilders ook ineens grootheidswaanzin krijgt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).