Gedeeltelijke doorstart Halfords komt alsnog van de grond

Auteur: , 27 Reacties

Goed nieuws voor de liefhebbers van kekke autoradio's en tokkie-tuning: Halfords gaat een doorstart maken.

Halfords maakt alsnog een doorstart

Het zag er even somber uit, maar we kunnen binnenkort weer shoppen in 45 Halfords-winkels. Het zijn de overgebleven 28 franchisenemers die de kar trekken, want zij nemen in totaal 17 winkels over. Dat kunnen er nog meer worden, want volgens woordvoerder Peter Zeylmaker lopen er nog gesprekken met de curatoren over de verkoop van nog eens 14 verkooppunten.

We kunnen denigrerend doen over het aanbod van Halfords, maar dat mogelijk de helft van de winkels open blijft, is natuurlijk goed nieuws. Naar verwachting pakken 75 tot 100 voormalige Halfords-medewerkers het werk weer op, want zij gaan aan de slag in de 17 overgenomen filialen. De 28 franchisewinkels bleven de afgelopen weken gewoon open en beschikten dus al over eigen personeel.27 reacties

Haha die zin kekke auto radio’s en tokki tuning
@st33fie: hahaha ik moest ook even lachen
Halfords was bij ons thuis vooral verantwoordelijk voor het onderhoud van de fietsen…
Halfords was (en blijkbaar is) altijd wel makkelijk om even snel de winkel in te lopen en wat detailing- en poetsproducten (voornamelijk van Meguiar’s natuurlijk, gezien de andere aangeboden merken niet je van het zijn) te kopen. Voornamelijk omdat er niet zoveel zaken zijn waar je dergelijke producten kan kopen en je dus meestal vast zit aan online bestellen of auto-evenementen.
@marv46: volledig met je eens, sinds meguiars in het assortiment zit kun je qua poetsmiddelen goed terecht.
@celicatwincam:
Buiten dat en een paar lampjes had ik er weinig te zoeken.
Voor de prijs van 1 liter Castrol Edge 0w30 kocht je 5 liter op het web.
Hoe triest ook voor de werkgelegenheid, hier in 010 was het er de laatste jaren uitgestorven….
@jrk68: de castrol 5w30 5l was bijna maandelijks in de aanbieding voor 45 euro, wat ik toch een nette prijs vindm
inderdaad hoe dat misverstand over tokkie tuning de wereld in komt, werk(te) er sinds 2008 en van de wellicht 50 meters met stellingen was er maximaal 1 gereserveerd voor foute autostyle/wrc rotzooi. Ook autoblog is goed op de hoogte dus;)
@celicatwincam: What has been seen, cannot be unseen.
@faalhaas: true.
@celicatwincam: Ik heb er zelf ook 5 jaar gewerkt tot 2007, maar het probleem is altijd geweest dat er deels een aantal goede en deels een aantal behoorlijk teleurstellende producten verkocht worden. En klanten met het oog op de portemonnee toch vaak tussen die 2 de verkeerde keuze maken… En dat is superslecht voor het imago van je keten naar mijn idee.
Is dat een foto van de vestiging in Enschede?
@screamer: krijg je een lollie als je het goed hebt gegokt?
@timowouters: dit is Haarlem. :)
Hopelijk gaan de overgebleven zaken het redden, denk niet dat het makkelijk gaat worden. Neem alleen al een concurrent als de Action. Die hebben ook al een behoorlijk assortiment autogebonden producten en hanteren prijzen waar bijna niet tegenop te concurreren valt.
Hmm… Als ik een middagje IJmuiden doe en met name rond Plein 1945 kijk, zou ik denken dat de Halfords aldaar nooit dicht is geweest…
@toyotafortuner: iedere keer als ik jou username zie vraag ik me af in wat voor automobiel u zich voortbeweegt? :)
@celicatwincam: ikzelf beweeg me voort in de Amstelveense metro en de Amstelveense streekbus. Alleen in mijn dromen beweeg ik me voort in de SUV waar ik mezelf naar heb vernoemd. T is zo’n beetje een droomwagen van me geworden. Die voorliefde kwam voort uit de zomer van ’12: langzaam maar zeker werd ik een ‘autoliefhebber’ en begon ik dus echt auto’s te waarderen op merk/model. Toen ik in voorgenoemde zomer naar Indonesie op vakantie ging en de Fortuner voor het eerst opmerkte, dacht ik meteen van: wat een mooie dikke bak is dat! Damn! Hoe vaker ik hem zag, hoe cooler ik hem vond. Helaas is ie niet in Nederland of Europa te krijgen. Alleen in Zuidoost-Azie/de Emiraten/delen van Afrika en Zuid Amerika. Desondanks zijn er minstens 2 in Nederland op kenteken: http://www.autojunk.nl/2013/09/toyota-fortuner, deze heb ik zelf gespot op Schiphol P3. En een andere is van @fortuner: http://www.autojunk.nl/2014/05/fortuner. Nog een paar details: Het is een SUV op basis van de Toyota Hilux, biedt plaats aan 7 personen. En de motorkeuze is afhankelijk van het land waarin het verkocht wordt: zo kan je m in Indonesie verkrijgen met een 2.7L 4-cilinder benzine motor: ongeveer 160pk en 240nm. Of met een 2.5L 4-clinder turbodiesel: ongeveer 145pk en 350nm.

Noem me een fanboy… Of niet. I don’t care. Het is een van mijn droomwagens en het is eentje die best bereikbaar is.

Sorry voor de lange comment >.<
@toyotafortuner: Ik kende dat hele ding niet, en no offense, ik snap ook wel waarom. Totaal niet in mijn straatje. Grappig genoeg las ik je nickname dus altijd als Toyota for tuner :P
@toyotafortuner: Leuk te zien wat voor passie je hebt ontwikkeld voor die auto. Toch bevreemd me de keuze enigszins, wat mij betreft een vrij grijze muis onder de SUVs. Ik zie er weinig spannends aan, enige emotie bespeur ik ook niet. Dan toch liever een Land Cruiser of een FJ als je van Toyota houdt.
@toyotafortuner: niks mis met een lange comment, dit soort comments verraden de echte liefhebber:) Daarnaast mijn medeleven aangezien je dus dagelijks met het OV reist.

Ik ga er prat op dat ik veel auto’s ken en kan benoemen, dit is een echter een nieuwe voor mij, ook dank daarvoor. Heb m gelijk opgezocht op gaspedaal en MP, zoals verwacht onvindbaar.
via iPhone app
@celicatwincam: ik denk een Fiat Multipla
Jammer dat Halfords voor vele nog synoniem staat voor goedkope ‘tjoening meuk’ ik kwam er voornamelijk voor wat poetsspullen en fietsonderdelen.
De Franchize nemers die dus niet failliet zijn en zelfs nog heil zien in een project voor meer winkels.
Terwijl de moeder-bedrijf-winkels dus wel failliet zien: dan heb je t toch mooi weten te verkloten…
@gregorius: OT puur gekeken naar mijn eigen filiaal was er ook zeker potentie, echter de behoeften van de klant zoals wij als winkelpersoneel die aanvoelden kwamen niet overeen met het gevoerde beleid, hetgeen uiteraard problemen oplevert. Typisch geval van een management wat niet meer dicht genoeg bij de klant staat en daardoor niet aanvoelt welke richting te kiezen. Laten we hopen dat er zoveel mogelijk winkels heropend worden.
Halfords wat moet je daar nu kopen geen idee..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).