Poolse monteur/stukadoor knutselt McLaren F1 in elkaar

Auteur: , 48 Reacties

Dat de gemiddelde Pool zijn hand niet omdraait voor een leuk bouwprojectje, dat weten we. Maar zo'n nette McLaren F1-replica op de wereld zetten, dat is toch andere koek.

Deze McLaren F1 is volledig opgebouwd door een slimme Pool

Een Poolse McLaren-fan slaagde er de afgelopen 22 jaar niet in om de legendarische supercar op de kop te tikken. Niet zo gek, want de McLaren F1 wordt nog altijd gezien als een van de beste en mooiste auto’s ooit. Daarom pakte Jacek Mazur het anders aan: hij heeft zijn eigen F1-replica in elkaar geschroefd.

Mazur begon met een buizenframe als basis, inclusief pushrod-ophanging. Vervolgens ging hij met glasvezel (en ongetwijfeld een emmer gips, gezien de kleur) in de weer, om zo de body van de McLaren zo treffend mogelijk na te maken. Hij monteerde het blok (waarover we helaas geen details hebben) vervolgens achterin en was zo voor nog geen 25.000 euro klaar.

Update: Mazur blijkt langer met zijn McLaren F1 bezig dan we dachten. We schreven er namelijk ook in 2011 al over, toen de bolide nog beduidend minder op zijn originele broertje leek. Mocht je blij worden van deze Poolse replica, dan schijn je ’n overigens voor 23.000 euro te kunnen overnemen. Met dank aan @miichal voor de tip!48 reacties

Repost. Volgens mij is dit al eerder voorbij gekomen..
@miichal: of ik heb het toevallig op de Poolse tv gezien..
@miichal: haha, we hebben inderdaad wel vaker over F1-replica’s geschreven, maar ik ben deze niet in het archief tegen gekomen
@JordyS: Volgens mij is dit hem?

http://www.autoblog.nl/archive/2011/03/16/miljoenen-besparen-bouw-zelf-een-mclaren-f1
@miichal: Wel een Poolse inderdaad, maar niet dezelfde… Creatieve jongens daar ;)
@JordyS: is wel dezelfde, alleen waarschijnlijk nu wit gespoten en koplampen veranderd etc… zie zijn youtube channel.

https://www.youtube.com/user/artiplastzabrze/videos
@miichal: Scherper dan ik vanavond, dat blijkt maar weer… Heb het verwerkt in een update, thanks!
Een wat voor motor zit erin?
@patab: Lezen blijft moeilijk he?
@Robbert89: misschien iemand die het herkent bij 0:24? Ik zie alvast 4 bougies, dus aan het geluid te horen zou het een v8 kunnen zijn.
@patab: Ik ben absoluut een leek op het gebied van technische aspecten maar is het niet zo dat je per cilinder een bougie nodig bent? Dus als jij er 4 telt dan zou het een 4-cilinder zijn en kan het dus geen V8 zijn.
@Robbert89: Er ligt duidelijk een dikke V8 in. Je hebt gelijk wat betreft 4 bougie-kabels, maar de andere cilinderbank bevat er ook 4 :)
@Robbert89: zoals @FlighTom zegt heb je aan elke kant 4 bougies. De foto laat maar één kant zien, daarom zei ik dat ik bij het horen van dat gebrul ervan uit ga dat het een V8 Is.
@Robbert89: er bestaan er, als ik het mij goed herinner, zelfs motoren met 2 bougies. Onder andere de TwinSpark.
@patab: Klopt, o.a. bekend van Alfa Romeo, maar dan heb je per cilinder 2 bougies. En dat zijn nogal specifieke krengen en die zijn behoorlijk aan de prijs. Dat weet ik dan weer wel.
@Robbert89: idd zelf heb ik een 145 2.0 qv gehad met heerlijk twin spark blok. Rijdt perfect alleen was een aardige uitgave als er nieuwe bougies wareb rond 20 euro per stuk
@Robbert89: ik heb er nooit zo’n motor gehad of eraan gewerkt, dus ik kan niet oordelen! Maar zowat alles heeft voor- en nadelen hè!
@patab:
Yep de Alfa TS motoren maar bijvoorbeeld ook het blokje in mijn roadster heeft 2 kaarsjes per cilinder.
@tupperware: in elke roadster rijd jij dan rond? :-)
@patab: SLK 320 denk ik. Mercedes heeft ook een tijd 12 bougies in een 6 cilinder gepropt.
@Robbert89: bij een v8 zitten er aan beide kanten 4. Dus als hij er 4 ziet kunnen de andere 4 wel buiten zicht zitten.
not bad at all
De auto schijnt voorzien te zijn van een V12. Maar van welk merk zou ik echt niet weten.

Het is trouwens best een geslaagde replica vind ik maar ik zou zelf een eigen body ontworpen hebben. Een replica is het dan toch net niet.
@ej20g: Volgens Jalopnik hebben er verschillende motoren ingezeten, BMW V8, Audi W12 en een BMW V12.

De keuze voor een BMW V8 of V12 lijkt mij ook wel logisch aangezien dat de McLaren een BMW V12 gebruikte.
@ej20g: zal wel een Mercedesblok zijn dan.
En dan kan ik nog geen papieren vliegtuigje vouwen! Waar ging het mis in mijn leven…
via Android app
Goed gelukt! Niet helemaal perfect, maar daar draaien dit soort replica’s niet om. Ik denk dat de emotionele waarde die deze auto voor z’n eigenaar/maker heeft veel hoger is dan de waarde van een echte F1, als het überhaupt te vergelijken is.
Hup, in de shredder met dat stuk heiligschennis….
Wat vet
Eindelijk geen fiero replica of lambada barrel
Kansloos, die replica’s. Koop dan een schaalmodel of zo.
Wow! Wat een gigantische techneut. Ik zou er nog niet eens normaal een spiegel op kunnen monteren. Indrukwekkend. Ik hoop dat Topgear ‘m een keer uitnodigt. Dat verdient ie wel.
Als ik de gave had van deze man dan zou ik mezelf een koenigsegg bouwen.
Dat is denk ik wel de droom van elke autoliefhebber, eigen auto maken! hij heeft een McLaren gemaakt, ik zou zelf een eigen auto willen ontwerpen, maar dat ontwerpen/tekenen is jammer genoeg niet voor mij weggelegd, kan redelijk tekenen maar een strakke supercar? nee
Ach, ik kan zo een StukaLaren F1 meer waarderen dan die slechte Ferrari kit cars op basis van een MR2 of Fiero.
Respectloos tegenover de meest geweldige supercar ooit.
Natuurlijk is het knap maar dat betekent niet dat ie er belachelijk lelijk uit ziet. Wat zijn replica’s toch verschrikkelijk.
@jrmpower24:
LOL

Iemand die al zijn ziel en zaligheid stopt in het namaken van een McLaren F1 is respectloos (hoe kun je eigenlijk respect hebben voor een auto..?)?

Ik vind het eerder een compliment: van alle supercars die hij had na kunnen bouwen, kiest meneer voor de F1. Een hele eer, me dunkt.
@Rob: Het gaat me er alleen al om van..
moeten wij nu denken dat het een echte F1 is ofzo??whahaha. Bouw je zelf een supercar?, maak dan lekker zelf een ontwerpje. Dan mag je er trots op zijn. Replica betekent gewoon neppert. Als het dan ook nog zoo lelijk is en een McLaren F1 bedoelt is te zijn.. Bah.
@jrmpower24: Ik denk eerder dat het om een gewone jongen gaat die zelfs al zou hij de rest van zijn leven al zijn zuurverdiende centjes opij zetten nooit in de buurt zal komen van het bedrag dat een McLaren F1 kost. Dat hij daarom zijn spaargeld en vrije tijd steekt in het nabouwen van een auto van 20 jaar oud, vind ik een dik compliment voor McLaren. Ik snap niet wat hier respectloos aan is?
@jrmpower24: Die man heeft een hobby en jij maakt er een of ander millionair wannabee van. IMisschien zegt zo’n comment meer over jou dan over deze pool met skills
@thierryvth: @osmo:
Ja hij heeft “skills” en natuurlijk is het knap. Dat zeg ik er zelf ook duidelijk bij maar daar gaat het niet om. Dit ding is gewoon niet om aan te zien. Dat is eigenlijk maar goed ook.. Denk je een F1 te zien is het een replica!! Bah. Zelfde leidje altijd met Shelby Cobra’s. <dit dus + het feit dat het gewoon nepperts zijn + het feit dat ze meestal vreselijk er uit zien = ik haat replica's. Van een echte McLaren F1 word ik blij, bij dit ding heb ik een kotsbakje nodig.
Toch wel netjes hoor! Tuurlijk, het is niet de meest accurate replica. Maar het is voor de verandering een replica die helemaal van scratch is gemaakt.
Minstens paar jaar oud alweer dit ding.
Knap gemaakt van die meneer, dat wel, maar ik hou niet van replica’s. The real deal or nothing!
@clubbtraxx: Alleen voor jou is dat geen keus, het is gewoon NOTHING!
@thierryvth: klopt. Dus???! Wahaha wat een ongelooflijke onzin reactie. Een echte F1 is onbetaalbaar.. deal with it. Ja kan de domme keuze maken voor zo’n vreselijke replica,.. je wordt gewoon keihard uitgelachen. The real deal or nothing.
@jrmpower24: Dank, had het zelf niet beter kunnen verwoorden.
BMW V12 motor
Knap gedaan! Maar zoveel talent in een replica stoppen is zonde. Maak dan iets unieks.
Ik vind m erg goed gelukt, geniaal.
Als ik t geld had, kocht ik m direct hihi.

Trouwens, er was een aantal jaar geleden iemand bezig met een Ford GT90 replica, nooit meer iets vam gehoord. Iemand ? AB ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).