Dordrecht wordt lastig gevallen door autoplasser

Auteur: , 52 Reacties

Of all places...

Zeikerd!

Voor degenen die in de randstad wonen is het parkeerprobleem niet onbekend. Op zondagavond je auto ergens in de buurt van je huis dumpen, ho maar. En dat tot grote ergernis van een hoop mensen, die kilometers naar hun huis moeten lopen, of zelfs fietsen.

Deze ergernis heeft in de Sophiastraat te Dordrecht een geheel nieuwe uiting gevonden, en het heeft zelfs al een naam; de autoplasser. Deze onbekende man (of vrouw?) plast uit ongenoegen van de parkeerdrukte op de voorruiten van auto’s in de straat. De urine stroomt vervolgens in de luchtroosters van de auto’s, met als gevolg dat als Helma (fictieve naam) haar blazers aanzet niet alleen haar auto maar ook haar humeur wordt verpest met plasgeur.

De reden van de parkeerdrukte wordt volgens het AD verklaard door het nabijgelegen treinstation. Hierdoor parkeren forenzen hun auto gratis in de wijk en dat is natuurlijk hun goed recht. Maar niet volgens de autoplasser. Die blijf nog wel even doorzeiken. De persoon plast namelijk -zeer strategisch- alléén maar op de auto’s van de mensen die niet in de straat wonen, zo bleek uit een vragenrondje in de buurt… Het moet dus een lokaal persoon zijn. Niemand zegt te weten wie deze persoon is, en het moet verdomme niet gekker worden! Aldus Helma. De jacht op de autoplasser is geopend.52 reacties

Praat het niet goed, maar begrijp het wel..
@draadloos: Ga toch weg… Stralend nieuws! Pissig op auto’s pissen, daar ga je toch niets mee winnen man.. ’t is wachten op iemand met een dashcam die de leuter van die kleuter filmt.

Als je oplossingsgericht denkt, dan pis je in de brievenbus van het gemeentehuis,… of in de brievenbus van de verantwoordelijk wethouder,..

Voeren ze een vergunninghouderszone in, waarbij je een parkeerkaart moet kopen, en waarbij je er ook nog eens maximaal één per huishouden kunt aanschaffen.. en dan ben je weer pissig, mag je weer gaan pissen in een andere wethouder z’n brievenbus..

Stelletje zeikerts zijn het wel. Hoe dichter bij Dordt,. hoe rotter het wordt
@postzegel: De enige vraag die ik aan je heb, na deze reactie gelezen te hebben, is: waarom schrijft je Dordt met “dt”? Dord rijmt alsnog op wordt zonder de t.
@mikkeloentje: Dordrecht – Dord-rech-t

Als je “rech” weg laat, wordt ’t Dordt. Weet ik veel waarom dat zo is, maar zo schrijft men het nu eenmaal..
@mikkeloentje:

Wij spellen Dordt al jaren zo, we noemen ze ook Schapekoppen en; echt waar, geen idee waar het vandaan komt, misschien omdat het Dordts dialect soms op blaten lijkt.

Oude binnenstad is fantastisch mooi net als die van Schiedam, kunnen beiden de vergelijking met Amsterdam met glans doorstaan, maar Dordt, schapekoppen, geen idee !
Zelfde dat Schiedam vroegâh Zwart Nazareth werd genoemd, naar de dampen van de Genever stokerijen !

Eigenlijk best wel mooi die folklore !

Eindhovenaren = gloeilampies (naar philips uiteraard)
@desjonnies: zo’n wijs persoon, en dan hier uit de buurt? Haha. Nee, de misses Koeckebacker is officieel ook een schapenkop. Maar ook die bijnamen, die hebben ze hier in de buurt voor alles en iedereen.
@desjonnies: langs de N3 bij de flitscamera staat een geel ” standbeeld” van twee personen met daartussen een “schaap”. Dat was in werkelijkheid een mens maar was vermomd om een heffing te ontlopen.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8a/Dordrecht_kunstwerk_schapenkoppen.jpg/604px-Dordrecht_kunstwerk_schapenkoppen.jpg
-edit: volgende keer alleen de foto url posten, dan werkt het wel ;) –
@alfablog: goh, ik rij daar veel langs, maar heb dit er nooit in herkend.
Tanks!
@alfablog: wat een leuk verhaal joh! Niemand die daar op let natuurlijk, te druk bezig met de cruise op 83 instellen daar
@desjonnies: Dat Schapenkoppen gedoe heeft met voetbal te maken. FC Dordrecht heeft een schapenkop op hun logo staan.

– Nu kan het natuurlijk ook zo zijn dat de schapenkop er op staat omdat mensen uit Dordt schapenkoppen zijn. Maar dat durf ik niet te zeggen.
@postzegel: zeikerds, niet zeikerts
@postzegel: jij bent zeker nooit in Dordt geweest? Leuke stad hoor.
OT er is geen enkele grote parkeerplaats vlakbij het centraal station. Dat heb je in zo’n oude stad…misschien die flat erachter tegen de vlakte en een parkeergarage bouwen?
@dieselaer: Jawel hoor :-) ’t is een uitspraak die je vaker tegenkomt,.. zeker vanuit Sliedrecht.. Ik zie t altijd maar zo; vanaf Sliedrecht richting Dordrecht kom je dichter bij ROTterdam..

(en de 3e Merwedehaven ligt ook in Dordt: Hoe minder naar Dordt, hoe beter ’t wordt :-) )
@draadloos: gewoon een lokwagen neerzetten en accu’s aansluiten op de carrosserie! ;-)

owh en de dashcam niet vergeten dan!
@maartenoosterbaan: wat moet er dan gebeuren?
@maartenoosterbaan:

Dat doet helemaal niks. Behalve dat je accu hard stuk gaat ivm kortsluiting (frame aan massa).

En ook als je dat goed doet gaat het niks uithalen
@maartenoosterbaan: gaat om de suggestie jongens, niet altijd alles letterlijk nemen….jullie begrijpen ook heus wel dat het ging om het creëren van een leuke schok…..niet altijd zo pietje precies…vindt niemand leuk! ;-)
@maartenoosterbaan: Ha ha geniaal
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wat een gezeik…
ik bied 1 euro
Oh nee Dordrecht.. ik trek mijn bod in
Beetje zielig om te doen, maar
Snap de frustratie als dat de reden is.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
als ik er een grote sloopkogel en een graafmachine bij krijg zodat ik er een mooie plek van kan maken bied ik 2 euro
Nou – ik ben benieuwd wat het opbrengt, met al die gele vlekken…
Wat een gez*** weer.
In Dordrecht wonen moet al frustrerend genoeg zijn, kan je ook je auto niet parkeren! Ik snap het wel.
Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt
Tja ik snap de man zijn frustratie. Je ziet het wel meer een paar straten waar toevallig gratis te parkeren valt die staan altijd helemaal vol. Niet zo gek want als je iedere dag bij een station moet parkeren voor je werk loopt dat nogal in de kosten.

Tegelijkertijd is het iets wat ik zelf ook doe. Nee, niet het plassen op andermans auto. Maar het opzoeken van straten waar niet gecontroleerd word/het gratis parkeren is. Het is een beetje een principe kwestie geworden, ik weiger al twee jaar om te betalen voor parkeren.
Dit topic heette eerste “Dordrecht wordt geveild door autoplasser”, vandaar die grappen over biedingen ;-)
@escort77: Dacht ik het nog vakkundig te kunnen maskeren… 😉
Nee joh, hij is slim! Nu hoeven ze niet meer hun ruiten te krabben, slimme wildplasser!
Dordrecht.. Het Heerlen/st Willebrord van Zuid Holland. Een schande voor nederland die stad, Almere maakt nog minder depressief.
@1audi1: nou nou nou het centrum is prima. Daarbuiten is het niet veel maar almere…dat is veel erger
@dieselaer: Tja, als je Breda gewend bent is natuurlijk alles daarbuiten deprimeren he;)
Ik dacht eerst dat het de ufo piloot uit het 3de dal universum was, maar dat is in Utrecht.

Dan moet het freek Vonk zijn! Heeft een hekel aan alles wat niet met de natuur te maken heeft
@patrick: nee Herman de pedomepper en meneer lege bliekje in die water gooien, dat was wel in Dordt
Ik ken het probleem maar al te goed. Het is bijzonder vervelend. Maar wat doe je er aan he?
@dutchdriftking: Nou even goed opletten wie de autoplasser is en vriendelijk vragen of hij dat niet meer wil doen? Terug plassen zou een beetje raar zijn.
Ik kan en wil het niet natuurlijk niet goedpraten, maar ik denk dat het wel goed is dat dit gebeurt. Wellicht dat de gemeente dan eens eindelijk met vergunningen gaat werken. Dat is volgens mij de enige oplossing om forensen uit de wijk te weren en dit soort ergernissen te voorkomen. Het is natuurlijk wachten tot de stoppen echt doorslaan bij de eerste Dordrechtenaar en er spiegels of ruiten gaan sneuvelen. Je kunt het de forensen niet kwalijk nemen, waarom ergens betaald gaan staan als je in de wijk (waar op dat moment plaats is) gratis kunt staan, maar je kunt het de bewoners ook niet kwalijk nemen.
@Edge: waarom toch altijd symptomen bestrijden?

De oorzaak is te weinig parkeerplaats daar waar het nodig is!

De enige duurzame oplossing is dus parkeerplaatsen realiseren op de juiste plek, en dan die niet te duur maken. Parkeervergunningen kost ook geld voor bewoners immers. Dat is alleen maar een melkkoe.
Had hem toch terug gepakt met een bolus in zijn brievenbus..
komt Dordrecht een keer op autoblog, is het weer omdat één of andere randdebiel zich niet kan gedragen.
Irritant en asociaal gedrag beantwoorden met achterlijk asociaal gedrag… Tjaa…

Denk dat het nu wel op de agenda bij de gemeente komt. Dat is dan weer een voordeel voor die beste meneer/mevrouw!

Heb zelf een tijdje mijn auto ook geparkeerd in een vrije zone, paar straten verderop. Kreeg het niet rond met de vergunning. Werd toen een paar keer erop aan gesproken. Situatie uitgelegd en begrip voor beide kanten. Zo kan het ook…
Je zal maar visite krijgen…..óók een auto die er normaal niet staat. Als dan deze tokkie de auto onderzeikt, dan is t gedaan met visite.
Dat is mooi sip als je auto naar zeik ruikt!
Miss moet Dordt dan eens nadenken over het parkeergezeik….
Pis stroomt via de ruit niet richting luchthappers voor de blower, die zit namelijk onder de kap. Het komt gewoon via gootjes op straat terecht, niks aan de hand
@parker: precies wat ik ook dacht.. Anders beslaan je ramen toch ook driedubbeldik na elk regenbuitje.. :p
@parker: er zijn een hoop auto’s die de lucht door de roostertjes aanzuigen ipv uit de motorruimte. Iets met schonere lucht enzo. Daar zitten wel gootjes waar het water door naar de straat kan lopen. Maar als die gootjes vol zitten met zeik, ga je dat natuurlijk wel ruiken als je lekker verse lucht daarbij komt. Bij de eerste regenbui is het echter weer weg…
Plasgeur? Zeikmeur bedoel je….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).