Dronken automobilisten-koppel samen de cel in

Auteur: , 33 Reacties

Altijd leuk, als je lekker met je vrouw de bajes in mag.

effe bloazen

De politie in Rotterdam had afgelopen weekend een stel aparte bewoners naast elkaar in hun cellencomplex, namelijk een autorijdend echtpaar. De twee waren met de auto gaan stappen en op de terugweg moest meneer blazen. Die bleek echter zo veel gezopen te hebben, dat hij mee moest naar het bureau om in de cel tot bezinning te komen. Volledig terecht natuurlijk, daar zijn we duidelijk in.

Alleen zat zijn vrouw toen wel heel sneu te wachten bij de wagen, hopend dat er iemand voorbij zou komen die haar naar huis zou brengen. Zij had namelijk óók veel te veel gedronken om te kunnen rijden. Maar helaas, niemand wilde de dame meenemen. En wat doe je dan op zo’n moment? Inderdaad, je stapt met je zatte kop zelf ook achter het stuur. Stom, maar als je het dan doet, wees dan tenminste niet zo hersenloos om je lichten niet aan te zetten. Die zijn overdag al steeds vaker verplicht, dus ’s nachts natuurlijk helemaal. Maar dat deed mevrouw dus wel.

De verduisterde auto viel ook de politie op, dus ook zij mocht aan de kant en na de ademanalyse bleek, zoals we al zeiden, dat ook zij nooit had mogen rijden. En alsof dat nog niet alles was, leverde ze het rijbewijs van haar zus in, dat van haar was al eerder ingenomen.

Toen de vrouw in haar cel was gestopt, hoorden de agenten “Hee, jij ook hier” en uit de gesprekken tussen de twee bleek dus dat het om een getrouwd stel ging. De politie zegt over dit voorval alleen maar dat het een duur avondje stappen is geworden voor de twee. Hoe duur weten we nog niet, dat bepaalt de officier van justitie. In elk geval krijgt ze geen alcoholslot...33 reacties

Zulk soort mensen moeten dus voor de rest van hun leven geweerd worden uit het verkeer.
@trustmeiamanengineer: iedereen verdient een tweede kans.
@davidw: alcomobilisten niet
@thomasbol: gelukkig ben jij geen rechter. Er gebeuren dagelijks veel ernstigere misdrijven waarbij mensen ook een tweede kans krijgen.
@davidw: dat is jouw aanname, maar ook een mening van mij. Nadat je een naaste aan drankrijder bent verloren kijk je hier heel anders naar. Zelfs “dat ene biertje” is al te veel.
@thomasbol: Denk dat we hier niet beter over gaan discussiëren. Zolang mensen die een opzettelijk misdrijf begaan tweede kansen krijgen moeten mensen die een onopzettelijk misdrijf begaan dat ook. Heb helaas zelf ooit een vriend verloren aan een drankrijder. Maar die gast heeft zich wel herpakt en in de mate van het mogelijke gedaan wat ie kon om zijn fout recht te zetten. Meer zeg ik er hier ook niet over, recht en moraal zijn twee aparte zaken voor mij.
@davidw: Onopzettelijk misdrijf? Volgens mij weet zo’n idioot heel goed dat je niet mag rijden met alcohol op.
@pesu: Iemand die met alcohol op gaat rijden doet dat inderdaad bewust en opzettelijk. Maar wanneer hij iemand doodrijdt doet hij dat niet opzettelijk. Als je iemand bewust wilt doodrijden dan spreken we van moord. Intentie tot doden moet aanwezig zijn. Iemand die met een glas te veel op rijdt weet dat hij een verhoogde kans heeft op ongelukken maar zal vooralsnog niet de intentie/voorbedachtheid tot doden hebben.
@ThomasBol: Mensen die zo emotioneel getroffen zijn, die nemen ook geen rationele besluiten meer. Net als mensen met drank op. Hun oordeel is dus ook niet bruikbaar.
Degenen die over 2e kansen moeten oordelen zijn gewoon de rechters, buitenstaander, neutraal, opbjectief, geschoold en daartoe aangewezen. De rest is vrij haar mening overal te verkondigen maar hoeft niet verbaasd te zijn dat er niet naar geluisterd wordt.
@thomasbol: tweede kans had ze al… Rijbewijs was al ingevorderd dat was haar eerste kans en nog voor teruggave…..doet ze het nog een keer
@davidw: In ieder geval mevrouw was al bezig met haar tweede kans, aangezien haar rbw al was ingenomen….
@trustmeiamanengineer: in die zin heb je gelijk. Als die kerel blanco strafblad had dan mag die van mij na een zware boete en lang rijverbod + rijgeschiktheidsonderzoek terug de baan op. gaat die dan alsnog in de fout is het einde verhaal.
@davidw: Iedereen verdient een tweede kans…

Spijtig genoeg krijgen mensen die verongelukt zijn omdat ze zijn aangereden door een bestuurder die teveel gedronken heeft die tweede kans niet. Ook hun familie en vrienden krijgen die tweede kans niet.

Gewoon keihard aanpakken, als je zo groot bent om te kunnen zuipen ben je ook groot genoeg om de consequenties te dragen.
@moveyourmind: gaan we rijden onder invloed en onopzettelijke doodslag nu ook al gelijkschakelen? We spreken hier over twee totaal verschillende feiten. Een dader die na zijn celstraf te hebben uitgezeten gaat werken om nabestaanden uit te betalen, en daarbij misschien de wagen nodig heeft, geniet bij mij een pak meer respect dan een loser die na zijn celstraf van de bijstand gaat leven zonder ene cent te dokken.
@davidw: Zo ongenuanceerd zie ik het ook weer niet. Maar wat mij betreft ben je je rijbewijs gewoon een half jaar kwijt als je de eerste keer gepakt wordt voor rijden onder invloed.
@moveyourmind: volledig met akkoord. En veel mensen zouden geeneens met de wagen mogen rijden. Dat slachtoffers en nabestaanden geen tweede kans krijgen is helaas zo. Oog om oog, tand om tand, in de Oosterse wereld wordt dat vaak nog gebruikt maar de criminaliteit ligt daar nu niet bepaald lager.
@davidw: ook als ze iemand doodrijden omdat ze al zo vaak een 2e kans hebben gehad?
@sanderz28: een tweede kans krijg je maar een keer.
@davidw: Ik las echt ‘iedereen verdient een tweedehands’ hahahaha. Lekker die zomeravondbierjes
@davidw: Ze had al geen rbw… Dus nu echt voor altijd van de weg houden.
Rijontzegging van een aantal jaar voor beiden. Potentiele killers op de weg zijn we liever kwijt dan rijk.

Met een betonmuurtje er tussen ligt dat volgens mij niet echt knus zo….
@joejojo2012: en die vrouw dan? Die had niet eens een rijbewijs
Als je genoeg geld hebt om samen te zuipen heb je ook genoeg geld voor een taxi -.-
@328ci: schaf de btw op nachtelijke taxiritten af en legaliseer über. Eerste stap naar minder verkeersdoden.
En hoe kom je dan aan het rijbewijs van je zus? Lekkere familie….
Horeeeyyy shittt. What is er hier gebeurd met autoblog!? Ben ik nu ook al dronken na twee wijntjes met mijn vrouw of is autoblog volledig vernieuwd? :o
@cadrez: Autoblog heeft haar zomerjurkje aan getrokken. Sexy <3
Iets zegt mij dat dit slag mensen ‘zero fucks’ geven om wetgeving en aanverwante zaken.
Sowieso is ladderzat achter het stuur kruipen niet slim, maar die vrouw maakt het helemaal bont door in te stappen terwijl ze haar rijbewijs al kwijt is.

Stel nou toch eens een voorbeeld, geef dat rijbewijs 2 jaar niet terug. Ook al ‘hebben ze het nodig voor het werk’
@awesome:

Je kan ze ook een foldertje overhandigen waar in staat dat dit gedrag ongewenst is in NL ..
Lekker stelletje zeg..
Schandalig ..
Een beetje dronken lui etnisch profileren ..

Vorm van puur racisme ..
Alleen in Rusland….
Zou je denken.
@redneckdarian: wij hadden hier in België overlaatst ook zo’n geval. Rijdend zonder rijbewijs, zonder verzekering, dronken en dit met 4 kinderen op de achterbank. Ga maar eens een voormiddag bij een politierechtbank langs, daar passeert wat hoor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).