Dude passeert politie met 250+, mag brommen

Auteur: , 67 Reacties

Ze zijn niet overal zo mild als het gaat om snelheidsovertredingen.

Dude passeert politie met 250+, mag brommen

In The Land of the Free is veel mogelijk, maar op sommige zaken kunnen de autoriteiten genadeloos hard uit de hoek komen. Een gozer met een Dodge Challenger Hellcat kwam hier op een vervelende manier achter.

Het was midden in de nacht. Een compleet lege weg. Hij, een paar vrienden en zijn nieuwe Hellcat. De man kon het niet laten om het gaspedaal in de trappen. Hij wist echter niet dat even verderop een politieauto langs de kant van weg stond. De agent in de auto zag in de verte al koplampen naderen en pakte zijn meetapparatuur erbij. De Hellcat passeerde de politieauto met een snelheid van 158 mp/u, oftewel 254 km/u. Op de weg gold een maximumsnelheid van 110 km/u. De bestuurder remde direct na het passeren van de politieauto.

De agent hield de man staande en hij werd meegenomen naar het bureau. Daar mocht de bestuurder een nachtje op water en brood en de auto werd in beslag genomen. Zijn vrienden werden naar een hotel gebracht. De man is aangeklaagd voor roekeloos rijgedrag. Tegenover de politie verklaarde de man zijn Hellcat te willen uittesten. “Het was 1:30 ’s nachts en de weg was leeg”. Volgens de man een prima gelegenheid om eens los te gaan. Daar dachten de autoriteiten anders over. (via Nixle)67 reacties

Genaaid!
Laat die man toch. Mits zijn verhaal klopt vind ik dat hij nog een beetje gelijk heeft ook…
@theyoungsaablover: Nee die man heeft zeker niet een beetje gelijk. Op de openbare weg ga je onder geen enkele omstandigheid zó hard rijden. Het is compleet onverantwoord en medeweggebruikers zijn hier niet op berekend, ook al denk je misschien dat de weg leeg is, dan nog is het niet een uitnodiging om de regels te negeren.

Ik zou overigens graag zien (we springen even terug naar NL) dat er meer recreatieve plekken aangelegd worden waar we ongestraft onze auto’s kunnen uitlaten, zodat de behoefte om dit op de openbare weg te doen afneemt.
@zwepp: oh jij bent er zo een die risico en gevaar door elkaar haalt. Gevaarlijk he strijken?!
@zwepp: woow toen ik dit las kreeg ik gewoon 3 grijze haren erbij.
@zwepp: alsof jij je kan gedragen met een hellcat
@zwepp: 254 is dagelijkse koek in duitsland, dat gemauw van alle moraal ridders.
@zwepp: meanwhile on the autobahn…
@theyoungsaablover: Zeker! Want ’s nachts kun je goed vooruit kijken en kunnen er geen onverwachte dingen gebeuren. Oh wacht…
Kom op man, moet toch kunnen?
@jaspervdwinden: Maak de politie dat hier maar eens wijs.. 5km/h te hard en ze hangen hier al aan je achterbumper..
@begbers: Heb je het over Nederland of Amerika? De politie in Nederland gaat je echt niet aanhouden als je 135 km/h rijdt. Tenzij je de pech hebt net langs een gerichte lasercontrole te rijden ofzo. Geflitst kan natuurlijk wel. Maar dat is je eigen domme schuld.
@wijsneus: hij heeft het over ‘Muricah, wat hij zegt kan ik onderschrijven.
@begbers: hangen ze hier maar eens aan je achterbumper. Maar nee, hier staan alleen bermkassa’s waardoor je een paar weken later een acceptgiro krijgt.
@begbers: Mijn ervaring in de VS is juist dat je in vrijwel alle (in ieder geval zuidelijke) staten 10mph over de speed limit kan rijden zonder dat de snor dat een probleem vindt?
Tja… was ie niet van het gas af gegaan hadden ze hem nooit weer gezien, dus ik vind het wel een nette actie van meneer. Verklaring kan ik me ook volledig in vinden. Maarja, t is duitsland niet eh…
@peug206: het lullige is, hij zat net 10 sec op t gas…
“Zijn vrienden werden naar een hotel gebracht”. Als dit in NL zou zijn geweest had je als chauffeur zijnde het beste hotel gekregen..
5-0 zag koplampen. Mogelijk was dit helse beest al eerder te horen.
Ik wilde laats mijn nieuwe Samsung met 254mb’s testen op de snelweg, daar deden ze ook al zo moeilijk over..
158 mp/u . Dan mag u kiezen een dodelijke injectie of de elektrisch stoel.
Ik vind zo’n actie met passagiers absoluut van de gekke.
@jorden: vind je straatauto’s met meer dan 200pk dan ook van de gekke? Je moet ze toch een keertje kunnen aanspreken, midden in de nacht lijkt me een geschikt moment.
@2wheeler: doe dat maar lekker ’s nachts op een circuit
@87sandyd: gevaarlijk, zo s nachts op een circuit hoor…
@futse: Voor je het weet steekt er een kind over.
@87sandyd: echt ja? Wat is dan jouw mening over de Autobahn? Oprecht nieuwsgierig naar! Meeste autoliefhebbers die ik ken vinden het juist geweldig.. incluis mijn eigen persoon.
@87sandyd: jij bent gek! stel je toch voor dat er een koter snachts oversteekt op het circuit… weet je wel hoe gevaarlijk dat is…..
@jorden: zo spannend is het niet hoor, wees maar niet bang.
Zieligheid ten top, maarja als de rechters niet zulke auto’s kan betalen en geen fan zijn van auto’s, trek je helaas altijd aan het kortste eind…
@nigel: Het basis inkomen van de rechters in Gary Indiana is 153.118$
Lijkt me dat ze dan toch best een auto van 64k $ kunnen betalen als ze willen.
It’s the black and red hellcat passing your squadcar with 200mph bitch
Maar hoe lang moet die meneer nou brommen? Als het bij dat ene nachtje blijft valt het reuze mee natuurlijk.
@lekbak: auto kwijt is ook heel erg rul
Wellicht nu ongevaarlijk, maar regels zijn nu eenmaal regels…
@redneckdarian: jij doet je naam geen eer aan…
Typische reacties van mensen op autoforums…”moet toch kunnen in de nacht”. Eigenlijk niet. Er is ’s nachts verminderd zicht. De mens is niet ontworpen om in de nacht wakker te zijn. Dus alleen maar nadelen wat je reactie vermogen sterk verminderd. En ff uitproberen met 254km/h op een weg waar 110 is toegestaan en dan glashard durven te zeggen “moet kunnen” weten we gelijk wat de hoeveelheid hersencellen hier zijn.
@werf76: volgens mij is die website groen beter geschikt voor je .
@werf76: Ik verbaasde mij hier ook al over en uit de reacties van meerdere items blijkt dat te hard rijden op eigen inzicht iets is wat ‘normaal’ gevonden wordt. Zeker in Amerika zijn er genoeg plaatsen en mogelijkheden waar je de capaciteiten van een auto kan testen. Deze meneer mag wat mij betreft voorlopig even de fiets of taxi pakken.
@zwepp: moh, moet kunnen. Als de weg verlicht, overzichtelijk en leeg is en je bent daar bekend dan is er niets aan de hand. Het mag niet volgens de regels maar dat maakt het niet per definitie onveilig.
@werf76: ten eerste is de mens ontzettend flexibel en kan je dus echt wennen aan ’s nachts wakker en alert zijn. Daarbij is er gewoon best kans dat het een snelweg is met gescheiden rijbanen. Dan is zicht veel minder belangrijk want je ziet de lichten van de andere auto’s erg goed. Zelfs als die uit zouden staan zie je de reflectoren nog optijd als je groot licht aan hebt.

Zoals hier al een aantal keren gezegd mag het in Duitsland gewoon. Jij en ik hebben geen idee wat voor weg het is maar er zijn een hele hoop omstandigheden denkbaar waarbij dit niet extreem gevaarlijk is.

Om vervolgens hier te lopen roepen dat er hier weinig hersencellen zijn vind ik nogal voorbarig want jij kan bovenstaande niet eens zelf bedenken.
@lekbak: amen, moraal rukkers nemen Autoblog over.
@lekbak: Dat kan ik wel degelijk zelf bedenken. Allemaal mooie voorbeelden. “Minder extreem gevaarlijk”, dus nog steeds gevaarlijk. Het overige verkeer anticipeert erg slecht. Helemaal als iemand met 254 aan komt vliegen ipv 110. Een ongeluk hoeft niet persé aan degene te liggen die zo hard rijd.
Volgens jou kan ik dat niet bedenken. Sterker, ik mag dan naar jou huisadres toe om daar te vertellen dat er minimaal operatief een dashboard uit je hoofd gehaald moet worden. Ik ben ook degene die mag gaan zien hoe jij in 1000 stukjes bent geslagen wanneer jij je te pletter rijd oid.

Maar nee, ik bedenk dat soort dingen vast niet.
@werf76: ah, een agent. Wanneer ga je weer in je auto stappen en die appende bestuurder in de bebouwde kom arresteren en in de cel gooien? Want dat is één van de dingen die veel gevaarlijker is dan met je volle concentratie op een lege (!) snelweg te hard rijden.

Of nee. Jij vind het erg dat je aan mijn vrouw moet vertellen dat ik dood ben. Dat vind je natuurlijk veel erger dan dat er ondertussen honderd keer zo vaak iemand blijvend mank word gereden omdat een automobilist in een woonwijk veel te hard rijdt en een knie kapot rijdt, of een enkel verbrijzeld, of of of.

Je hebt helemaal gelijk dat àls dit fout gaat, het goed fout gaat. Maar de kans dat dit fout gaat is dan weer vele malen kleiner dus wat is dan uiteindelijk erger?En nee, dit is geen aanval op de Nederlandse politie maar op jou denken. Ik ben best blij met de Nederlandse agenten (minder met de beleidsmakers en leiding van die agenten).
@werf76: Je hoeft het niet te zien hoe iemand in 1000 stukjes ligt. Hoort nou eenmaal bij het beroep. Net zo krom als dat een militair “gevarengeld” krijgt. Je bent toch bij je volle verstand voordat je een contract ondertekent. Je weet wat de consequenties kunnen zijn. Alles heeft zo zijn keerzijde. En ja, het zal ongetwijfeld vervelend zijn om te zien. Zoals je het nu brengt zouden mensen dus minder gevaarlijk moeten rijden omdat jij het anders lastig hebt? Lijkt mij beter als men het voor zichzelf doet.

Daarnaast vind ik dat, zoals je zelf aangeeft, hardrijden niet per definitie gevaarlijk is. Een enkele keer lees je dat er iemand met deze snelheid is gepakt. Hoevaak lees ik dat er in nederland een dode is gevallen die met 230km over de snelweg scheurt? Lees toch aanzienlijk meer verhalen over ongelukken waarbij de snelheid niet eens van belang is en het een ongelukkige samenloop van omstandigheden betreft. Ik vind het allemaal maar makkelijk scoren eerlijk gezegd.
@werf76 Misschien deed hij het wel omdat mensen niet zijn ontworpen om ’s nachts wakker te zijn…
Tsja, mag niet natuurlijk en slim dat hij meteen gestopt is, als je doorrijdt daar in Amerika ben je echt de Sjaak. Maar in Duitsland mag het wel en dat is ook openbare weg, dus die comments hierboven over ‘dat doe je maar op een circuit’ vind ik dan ook beetje lame. Afijn, gaat een duur grapje worden.
@pier: Ik lees maar steeds “in Duitsland mag het wel”. Het mag op een deel van de Autobahnen, en dat deel wordt steeds kleiner vanwege de drukte. Bovendien betaalt de verzekering niet uit als je een ongeluk krijgt bij meer dan 130 km/h – want dan heb je onverantwoord hard gereden. Hoezo “het mag”?
Verhaal dat ik gelezen heb elders gaf toch een andere uitleg over zn veteran maat die zo somber is en wou opbeuren met een topspeed run of iets dergelijks….
Doen we allemaal wel eens. Moet je alleen niet gepakt worden….
@alle moraalridders over wat niet mag enz.
Zitten jullie allemaal al bij de politie? Of een andere gestapo naai de burger, controle burgerlijke ongehoorzaamheid oid?

Pff sorry hoor mensen maar aan jullie heb ik zo een … hekel. Bekrompenheid op en top.

Neem van mij aan als dit soort mensen er niet zouden zijn, die regels niet altijd strikt naleven, zouden jullie nu in een land vergelijkbaar met Noord-Korea leven. Ja knikkers en ja, nee en amen zeggen.

Ik oordeel niet over die gast omdat ik de situatie niet ken. Daarbij heb ik vaker dit soort snelheden gereden en of dat nou mag of niet je doet t even voor de leuk,kik, stoom afblazen. Ja misschien hou ik van adrenaline, net als veel anderen. Bij jullie zijn wij echter direct criminelen oid. Ik zeg altijd kijken naar de situatie en als de weg echt leeg is, ongeacht tijdstip, moet zoiets ff kunnen. Jammer dat er tussen de moraalridders altijd zo veel pedofielen enz blijken te zitten..
@tvr1974:
Nou zeg, het zit wel diep bij je, of niet…?
Misschien moet je even stoom afblazen. De Afsluitdijk is een mooi recht stuk. Pas je op voor de politie?
@tvr1974: Ga lekker op een circuit rijden dan. Of ben je daar te krenterig voor dan? Iemand die wat harder rijd is heel wat anders dan 254 waar je 100 mag…
@werf76: daar rij ik al vaak genoeg.
Ga jij lekker ff verder op groen links stemmen, tesla of iets anders groens rijden en vergeet niet naar de kerk te gaan met de paasdagen. Veel
Plezier.
Iedereen heeft het over een lege weg… De weg, of in elk geval de nabije omgeving, zoals de berm oid, waren duidelijk niet leeg… Anders had hij nooit gemeten kunnen worden door de politie…
@weekert: ja die stond daar heel gevaarlijk, zouden ze een boete moeten geven. Zijn er voor jouw veiligheid.
@weekert: als die agent in de berm stond was die weg toch leeg? Wat er in de berm te doen is doet er natuurlijk niet toe. Als dit op een lege brede snelweg was dan kan ik hieronder een ellenlange lijst neerzetten met dingen die gevaarlijker zijn maar we allemaal bijna dagelijks zien gebeuren.
Ik sta er gewoon echt van versteld hoeveel mensen hier hard rijden afkeuren. Ik snap dat iedereen iets anders inschat maar 250km/h afkeuren op een lege snelweg is echt van het zotte.
@mab: Ik sta versteld dat jij 250 goed keurt voor een lege snelweg. Dit is natuurlijk een auto forum en is het heel gewoon om dit gedrag goed te keuren.
Wtf man?! 250 op de openbare weg in de nacht moet gewoon kunnen als de weg leeg is. Zelf nooit in een “snelle” auto gereden en/of meegereden? Als je veel pk onder je rechtervoet hebt wil je het zelf ook proberen. Vooral als je de brute kracht van een V8 hoort tot het maximale.

Als je hier 150 rijdt waar je 130 mag komen ze naast je rijden en wijzen ze dat je wat rustiger aan moet doen. Als je 160 rijdt krijg je een prent dan wordt je staande gehouden. Rij Je in België 32 te hard krijg je een boete van 170 euro. Een lachertje vergeleken bij Nederland waar de boete voor 25 te hard al 225 euro kostte in 2016.

Maak je niet druk over mensen die te hard rijden. Mensen zijn vaak zelf te beperkt om de snelheid van een ander in te schatten omdat ze andere dingen in de auto aan het doen zijn dan auto rijden. En daardoor maar 1 seconde in de spiegels kijken. Mensen begin bij jezelf voor je begint te ouwehoeren over iemand zijn snelheid.
Op een lege snelweg geen probleemloos
FF stukje positief USA auto/politie bericht.
Ik reed vorige week s’nachts echt veel te hard en politie in de middenberm flitste met zijn lampen heel vriendelijk zo van… let op wij zijn hier ….als je nog gekker rijdt pakken we je.
Zo hoort het vind ik ..to protect and to SERVE !
‘Lege weg’ is het probleem.

Het lukte hem voorbij de politieagent te rijden voordat ie kon remmen. Dus zo opmerkzaam was ie overduidelijk niet, en de weg was helemaal niet zo leeg.

Velen die vinden dat de weg leeg is komen toch wel iemand tegen maar vertragen daarvoor niet. Dan heb je wel een gevaarlijke situatie gecreëerd, want die andere wagen vind vast ook dat de weg leeg is en behalve een stel lichtjes in de achteruitkijkspiegel heeft ie geen flauw idee van je rotvaart. En dan wijkt ie even uit voor een zwarte kat, zwalpt ie effe, of haalt ie een auto in met een kapot achterlicht die de autobahnridder niet had gezien… het recept voor een zeer zwaar ongeval.

Ja ik rij soms snel, maar die snelheid gaat er echt helemaal uit als er maar een kans is dat er iemand anders is en jet zicht op een of andere manier wordt beperkt. Dan pas is de weg echt leeg.
@Onehp: ik rij vaak in het donker het hele land door. Meestal zit ik rond de 140 op de klok en soms iets harder. Zeer geregeld haal ik mensen in die hooguit honderd rijden. Ben je dan ook een gevaarlijke lul als je zo langzaam gaat rijden en dus snelheidsverschil creëert? Het is namelijk wel volledig legaal.

Ik weiger principieel van het gas te gaan trouwens als ik zulke lui voorbij ga midden in de nacht. Zelfs als ze kunnen slingeren.
@lekbak: nee, 40km/h snelheidsverschil is ok vind ik. Ik kan je vervelen met kanseberekeningen met reactietijden, remwegen en hoe wat er gebeurt als het toch raak is, maar TLDR 40km/h snelheidsverschil is prima. Net meermaals gedaan, en als het echt vrij was ging het nog een bebouwde kom omhoog, puur om sneller thuis te komen want echt boeiend is het niet.
Had het eerder over 250km/h op een ‘lege weg’ en dat dan de snelheid niet aangepast wordt bij het voorbij gaan van 100km/h slaapgangers…
Ter info, in sommige staten krijg je al een roekeloos rijgedrag bij 20mph te hard.
En een RD is een misdrijf, dus je kunt maar beter oppassen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).