717 waanzinnige pk’s voor de SRT Hellcat [video]

Auteur: , 20 Reacties

Toen SRT zijn krachtigste Dodge Challlenger ooit aankondigde werd er niet gelogen met de claim van 'meer dan 600 pk'. En hoe. Standaard wordt er maar liefst 717 pk onder de kap gestopt, een absoluut record.

Niet dat wij iets aan bovenstaande informatie hebben, SRT houdt zijn Hellepoes mooi voor zichzelf, maar het is wel een vrij radicale output. Wij kennen geen enkele niet-supersportwagen die af fabriek zoveel power heeft. Met deze zet zetten de Amerikanen de tot nu toe snelste muscle car, de Mustang GT500 (671 pk), in de hoek. Het zal mij benieuwen of we ook hier een pk-wedloop gaan zien.

De Hellcat heeft een 6,2 liter V8 met supercharger, wa in feite de 6,4 HEMI is, maar dan met een iets kortere slag. Dankzij de drukvulling worde er maximaal 881 bandenrokende Newtonmeters op de achterwielen afgevuurd, waarmee de SRT de krachtigste Hellcat is, totdat die van Melling komt. Oh wacht, die komt nooit.

Overigens kan Ford zich nog wel bogen op de Shelby Super Snake met 861 pk, maar eigenlijk is dit een gelimiteerd opvoerpakket. Veel bang for buck zonder eerst bij een hele dure tuner langs te gaan, de Yanks maken het mogelijk. In onderstaande video wordt het dragstripsentiment nog even opgezweept, ‘MURICA!

Update: vanwege de verwarring in de comments het volgende. In de VS en het VK meet men met SAE pk’s, ook wel aangeduid als (b)hp. Dit is afgerond een factor 1,34 van kW. In de beschaafde wereld wordt met DIN pk’s, ook wel PS genoemd, gemeten. Dit is een factor 1,36 van kW. Net zoals we foot pounds aan koppel omrekenen in Nm proberen we ook altijd en consequent het vermogen in PS uit te drukken.20 reacties

Zijn het er geen 707?
@Karim Setta: Lol, je zou denken van wel he.. zo staat het immers groot geadverteerd in de video ;)
@Karim Setta: Is dat niet het verschil tussen PK en BHP?
Wat een kansloze filmpjes toch altijd….. je wilt toch horen hoe dat klinkt?
@Bovenstaande reacties: verschil in pk’s is inderdaad het verschil tussen bhp en PS, alinea toegevoegd.
Apart eigenlijk. Beide pk-waarden worden berekend aan de hand van het aantal kW. Wat overal gelijk is. En toch ontstaat er verschil in pk.
@rotarypowah: Europeaanse paarden produceren gemiddeld genomen meer kilowattjes dan hun Angelsaksische collegae. Dit heeft te maken met de beperktere genenpool en het grotere percentage fatfood in het dieet aldaar.
Heilige poep zeg, 700+pk’s! o.0

En toch… Had ik liever ook gezien dat er een uberversie met een moderne 426 HEMI zou komen. Terug naar de gloriedagen van eind jaren ’60/begin ’70.

Blijven dromen…
En wat moet dat kosten?
Weet nog niet of ik deze boven een Z/28 zou kiezen.. Persoonlijk heb ik liever iets dat strakker stuurt met 200pk minder.
@RazorHead:
prijs is 45000 dollar, da’s zo’n 33000 euro ! Niet slecht voor een monster dat 0-100 doet in 3.5 sec en 320 topt !
Nice waggie
Leuk die 717 pk. Maar een Europese of Japanse auto met 500 pk is waarschijnlijk sneller in het dagelijks- en circuitgebruik.
@ferrari94tr:
Boeiend.
Dit ding heet “Hellcat”. Dat is toch al meer dan genoeg om er eentje te willen hebben…?
;-)
@ferrari94tr:
er zijn snellere wagens op circuit ja aangezien dit Dodge hun pony car is en Dodge al een circuit monster heeft onder de naam Viper. Sneller in het dagelijks gebruik betwijfel ik, waar rijden mensen snel? Op rechte stukken waar het mogelijk is laat dat nu net zijn waar de hellcat gespecialiseerd in is. Ik denk trouwens ook dat hij veel zachter zal rijden als een circuit monster.
Meer als een srt viper ..
SRT houdtde Hellcat voor zichzelf? Het is gewoon een productiemodel, dus deze zal via de import (net als de vorige generatie Mustang) gewoon via de import te krijgen zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).