Duitse transportautoriteit onderzoekt vlammende Lambo’s

Auteur: , 28 Reacties

De Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) gaat een onderzoek instellen naar aanleiding van recente brandjes bij onder andere de Lamborghini Aventador.

Fire!!!1

De organisatie wil weten waarom het V12-model van Lamborghini herhaaldelijk in de fik vliegt, aldus Duitse media. Niet alleen de Aventador zal onderzocht worden. De complete line-up van Lamborghini zal binnenste buiten worden gekeerd door de instantie. In een aangebrande (har har) reactie ontkent het Italiaanse merk dat de modellen een ontwerpfout kunnen bevatten. Als de KBA wel die conclusie gaat trekken, behoort een toekomstige terugroepactie tot één van de mogelijkheden.

In september 2012 heeft Lamborghini al eerder een terugroepactie gedaan. Gallardo’s uit 2004, 2005 en 2006 moesten terug naar de garage wegens potentieel brandgevaar. De Aventador, inmiddels alweer bijna vijf jaar op de markt, is ook nog niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Zo is is zelfs de standaard uitlaat in staat om vlammen te produceren, mits deze flink op temperatuur is gebracht. Er is hier altijd een gevaar aanwezig dat deze kan terugslaan of schade kan veroorzaken aan omliggende componenten. Het 700 pk sterke monster heeft immers een relatief korte afstand tussen delen van de tank en het uitlaatsysteem.

De afgelopen maanden werden we twee keer verrast door een video van een vlammende Aventador. Beide keren doken de vlammen als eerste op aan de linkerachterzijde van de supercar. Voor nu is het afwachten wat de KBA weet te ontdekken naar aanleiding van het onderzoek.28 reacties

Daar links waar de vlam is zit de ontluchting van de benzine tank. Jp performance biedt hier al een oplossing voor.
@993c: idd:

https://youtu.be/7wsGBnUyX0M
@db87: Gaaf filmpje man, klinkt als een logische verklaring waarom ze in vuur en vlam opgaan. Wel een domme ‘ontwerpfout’ van lambo.
@993c: er bestaat al ruim 40 jaar een systeem om benzinedampen op te vangen en naar de motor af te voeren. Expansietank>koolstoffilter>ontluchtingsrelais> motor. Standaard op bijna alle motoren….hier niet?!
@993c: is dit niet een beluchting? Lijkt me niet dat daar benzine dampen uitkomen.
@bmwe81: voor zover ik weet zit beluchting (normaal) in de benzinetankdop en die laat dan inderdaad alleen lucht binnen (als de tank leger raakt)..
@993c: maar die brengen het naar een opening vlakbij de remschijven die ook enkele graden warm kunnen worden??
De meeste Lambo’s (en ook Ferrari’s) branden uit omdat de eigenaren constant lopen te revven bij stilstand of na een hevige rit de auto’s niet laten afkoelen. Tjah…dan moet men achteraf niet lopen piepen als er een brandje ontstaat. Zulke auto’s zijn nou eenmaal gebouwd voor snelheid en hebben veel rijwind nodig.
@sollie1984: en vaak revven ze nog met een koude motor
@sollie1984: Als die auto’s daar niet tegen kunnen zijn ze slecht gebouwd…
mab via Android app
-edit: doe maar kalm-
@norge: Nee, ze zijn niet slecht gebouwd. Ze zijn gewoon niet gebouwd voor het revven bij stilstand, en al helemaal niet met koude motor. Dat heeft echt niks te maken met de bouwkwaliteit.
@norge: Wat is de nou voor kortzichtige conclusie? Zulke motoren zijn niet gebouwd om op een boulevard te revven. Supersport motoren hebben hetzelfde probleem. Rij je te lang in de stad of sta je te lang stil met een draaiende motoren dan overhitten die dingen snel. Vergelijk jouw rammelbak nou niet met een suoercar die niet thuis hoort op straat.
Uitleg voor mummies: Motor maakt gewoon zo veel toeren dat de motor dus ook uitlaat zo heet word dat omliggende componenten in de fik kunnen vliegen.
@bmwm3gtr: denk niet dat veel mummies dit zullen lezen :’)
@bierbuik: misschien toch wel, mummies zijn zelf ook licht ontvlambaar. Belangrijk nieuws dit, moet wellicht een pictogram op auto’s dat ie licht ontvlambaar is. Staat tot nu toe alleen in instructie boekje?
Wat gaanze doen, effe een paar Aventadors laten ontvlammen om te ondekken hoe het komt?
Voor meer lambo ellende kan je even naar lambounfall.de
Ik snap het wel. Koop je een auto van 4 ton, vliegt hij spontaan in de fik.
Wel zonde als al deze auto’s afbranden
Eindelijk gebeurd er iets mee. Het is ook belachelijk dat wanneer 1 of 2 Tesla’s van de 100.000 stuks af fikt dat heel internet op z’n kop staat. Maar wanneer een auto die 3x zo duur en tig keer exclusiever met bosjes in de fik vliegen dat niemand er schande van spreekt…
@stfu: Ach dan wordt het Italiaans temperament genoemd en klaar..
@stfu: een supercar is geen tamelijk bereikbare burgerbak. Het is een stukje techniek die het uiterste vraagt van wat er op dit moment kan. Daarbij is het iets van alle tijden, brandende supercars. Tesla is nog nieuw en dus interessant.
Aventadors zijn niet gebouwd om te cruisen, een deel van de koeling moet van de rijwind komen. Wil je een dikke auto, maar niet hard gaan. Bij Rolls Royce bouwt ook cabrio’s
Vlambo’s
Met een Lambo val je genoeg op.Snap nooit waarom de eigenaren dan moeten ravven.Beetje zielig vind ik persoonlijk.
@Alfarobert: van mij mogen zoveel revven als ze willen, is toch een heerlijk geluid!
Dat wordt wel eens tijd

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).